Πώς να σφραγίσετε μια αποχέτευση σε μια βάση ντους από φίμπεργκλας;

Ο σύνδεσμος αποστράγγισης ντους είναι μέρος του συγκροτήματος αποστράγγισης που συνδέεται με το σωλήνα
Ο σύνδεσμος αποστράγγισης ντους είναι μέρος του συγκροτήματος αποστράγγισης που συνδέεται με το σωλήνα αποστράγγισης.
Τι θα χρειαστείτε
  • Κατσαβίδι
  • Στόκος μαχαίρι
  • Σιλικόνη καλαφατίσματος
  • Υδραυλικός στόκος
  • Ανταλλακτικά
  • Κλειδαριές καναλιών ή πένσα
  • Μπάλα χαρτιού

Η αποστράγγιση σε μια βάση ντους από υαλοβάμβακα είναι εύκολο να σφραγιστεί κατά την εγκατάσταση της λεκάνης ντους, αλλά η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο περίπλοκη κατά τη στεγανοποίηση για επισκευές. Οι διαρροές αποστράγγισης ντους προκαλούνται από διάφορους λόγους, όπως φθαρμένα παρεμβύσματα από καουτσούκ, ροδέλες και κενά στο καζάνι σιλικόνης ή στο στόκο του υδραυλικού.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το φίλτρο ντους

Ο σύνδεσμος αποστράγγισης ντους είναι μέρος του συγκροτήματος αποστράγγισης που συνδέεται με το σωλήνα αποστράγγισης. Περιέχει το σώμα αποστράγγισης, το φίλτρο, το λάστιχο και το πλυντήριο. Για να σφραγιστεί σωστά η βάση ντους από υαλοβάμβακα, αυτή η συσκευή πρέπει να ελεγχθεί για αποτελεσματικότητα στεγανοποίησης.

Για να αφαιρέσετε το φίλτρο και να αποκτήσετε πρόσβαση στη φλάντζα και τη ροδέλα, χαλαρώστε τις βίδες που τη συγκρατούν στο σύνδεσμο. Εάν το φίλτρο δεν έχει βίδες, χρησιμοποιήστε το επίπεδο άκρο ενός κατσαβιδιού για να το ξεβιδώσετε. Προσέξτε να μην ρίξετε τις βίδες στην αποχέτευση. Συνδέστε την οπή αποστράγγισης με μια μπάλα χαρτιού για να βεβαιωθείτε.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τη φλάντζα και τη ροδέλα

Για να σφραγιστεί σωστά η βάση ντους από υαλοβάμβακα
Για να σφραγιστεί σωστά η βάση ντους από υαλοβάμβακα, αυτή η συσκευή πρέπει να ελεγχθεί για αποτελεσματικότητα στεγανοποίησης.

Στο εσωτερικό μέρος του συνδετήρα, πρέπει να υπάρχει μια μεταλλική ροδέλα που να ασφαλίζει και να συμπιέζει το λαστιχένιο παρέμβυσμα για να εξασφαλίσει καλή στεγανοποίηση. Αφαιρέστε τη ροδέλα περιστρέφοντάς την αριστερόστροφα μέχρι να χαλαρώσει. Επιθεωρήστε το για τυχόν σημάδια ζημιάς. Τραβήξτε έξω το λαστιχένιο παρέμβυσμα από κάτω του, χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Αυτό το παρέμβυσμα τυλίγεται γύρω από τον αγωγό αποστράγγισης και αποτρέπει τη διαρροή νερού. Ελέγξτε για τυχόν σημάδια ζημιάς. Εάν το πλυντήριο ή το παρέμβυσμα είναι φθαρμένο ή σχισμένο, αγοράστε ένα ανταλλακτικό.

Βήμα 3: Αφαιρέστε το σώμα αποστράγγισης

Χαλαρώστε το στεγανοποιητικό κάτω από τη φλάντζα του σώματος αποστράγγισης με ένα μαχαίρι στόκου. Χρησιμοποιήστε κλειδαριές καναλιού ή μια πένσα για να γυρίσετε το σώμα αποστράγγισης αριστερόστροφα και χαλαρώστε το από τη βάση ντους από υαλοβάμβακα. Αφαιρέστε ολόκληρο τον συνδετήρα από την οπή αποστράγγισης.

Βήμα 4: Καθαρίστε το στεγανωτικό

Αφαιρέστε λίγο σιλικόνη ή στόκο γύρω από τις αρθρώσεις για να προετοιμαστείτε για σφράγιση. Ελέγξτε τα σπειρώματα στο σύνδεσμο αποστράγγισης και αφαιρέστε τυχόν στεγανοποιητικό που κολλά ακόμα στις επιφάνειες της φλάντζας. Καθαρίστε το σώμα αποστράγγισης και τις αρθρώσεις και αγοράστε τα απαραίτητα ανταλλακτικά από ένα τοπικό υδραυλικό κατάστημα.

Βήμα 5: Επανεγκαταστήστε τη σύνδεση

Πριν από την επανεγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες γύρω από τον αγωγό αποστράγγισης και την οπή αποστράγγισης είναι καθαρές και στεγνές. Τοποθετήστε τη λαστιχένια φλάντζα στην οπή στο σώμα αποστράγγισης και γύρω από το σωλήνα αποστράγγισης. Χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι για να το σπρώξετε προς τα κάτω έως ότου κάθεται στο ίδιο επίπεδο με το άνοιγμα του σωλήνα αποστράγγισης. Εισαγάγετε τη μεταλλική ροδέλα και γυρίστε τη δεξιόστροφα μέχρι να ασφαλίσει στη θέση της.

Φτιάξτε το στόκο του υδραυλικού σε ένα δαχτυλίδι και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος της φλάντζας στο σώμα αποστράγγισης. Τοποθετήστε το στην οπή αποστράγγισης και περιστρέψτε το δεξιόστροφα για να σφίξει. Σκουπίστε τυχόν υπερβολικό στόκο. Αφαιρέστε τη σφαίρα χαρτιού και εγκαταστήστε ξανά το φίλτρο στο πάνω μέρος του συνδετήρα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail