Πώς να φτιάξετε μια ελεύθερη καμπίνα ντους;

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη καμπίνα ντους είναι να επιλέξετε ένα σετ μετατροπής
Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη καμπίνα ντους είναι να επιλέξετε ένα σετ μετατροπής μπανιέρας.
Τι θα χρειαστείτε
  • Κιτ μετατροπής
  • Γαλλικό κλειδί - ρυθμιζόμενο
  • Κόφτης σωλήνων
  • Τρυπήστε με πολλά κομμάτια μεγέθους
  • Κατσαβίδι
  • Αγοράστε κουρέλια
  • Βουλώνω
  • Είδη καθαρισμού μπάνιου

Ένας ελεύθερος πάγκος ντους μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε μια ειδική πινελιά σε οποιοδήποτε μπάνιο. Εάν έχετε το δωμάτιο, την ώρα και λίγη γνώση, η κατασκευή ενός από αυτά μπορεί να γίνει σε ένα σαββατοκύριακο. Δεν είναι η ευκολότερη βελτίωση στο σπίτι, αλλά οι περισσότεροι μπορούν να το κάνουν αυτό.

Βήμα 1: Επιλέξτε ένα κιτ

Ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη καμπίνα ντους είναι να επιλέξετε ένα σετ μετατροπής μπανιέρας. Μπορείτε να τα βρείτε σε μια ποικιλία εμφανίσεων και υλικών. Το χρώμιο και η πορσελάνη είναι τα πιο δημοφιλή, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε ορείχαλκο και άλλους τύπους τελειώματος. Τα κιτ μπορούν να βρεθούν και σε διάφορα μεγέθη, οπότε φροντίστε να έχετε ακριβείς μετρήσεις μαζί σας όταν αρχίζετε να αναζητάτε την αγορά.

Βήμα 2: Προ-συναρμολόγηση

Το κιτ μετατροπής σας θα έχει κομμάτια που πρέπει να συναρμολογηθούν για να μπορέσετε να ξεκινήσετε την καταστροφή και την εγκατάσταση του κιτ. Προχωρήστε και προ-συναρμολογήστε οτιδήποτε μπορεί να τοποθετηθεί στο πλάι και να εγκατασταθεί αργότερα. Οι οδηγίες κατασκευαστών θα αναφέρουν αυτά τα βήματα ως τα πρώτα βήματα.

Βήμα 3: Βρύσες

Απενεργοποιήστε την παροχή νερού. Ανοίξτε τις βρύσες στην υπάρχουσα μπανιέρα ή ντους, καθώς και στους νεροχύτες και τις μπανιέρες. Αυτό θα επιτρέψει στους σωλήνες να αποστραγγίσουν το υπερβολικό νερό, δίνοντάς σας μια πιο ξηρή περιοχή για να εργαστείτε.

Ανοίξτε τις βρύσες στην υπάρχουσα μπανιέρα ή ντους
Ανοίξτε τις βρύσες στην υπάρχουσα μπανιέρα ή ντους, καθώς και στους νεροχύτες και τις μπανιέρες.

Χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι για να αφαιρέσετε τις παλιές βρύσες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι βίδες που στερεώνουν τις βρύσες βρίσκονται κάτω από την πλαστική πλάκα στο μπροστινό μέρος της βρύσης. Αυτό μπορεί να βγει και να αφαιρεθούν οι βίδες. Χρησιμοποιήστε τα κουρέλια για να καθαρίσετε την παλιά βρύση. Αυτό πρέπει να είναι εξαιρετικά καθαρό πριν συνεχίσετε. Φροντίστε να αφαιρέσετε εντελώς κάθε μούχλα, πιο ήπιο, αφρό σαπουνιού και αποθέσεις νερού. Μπορεί να χρειαστούν καλά καθαριστικά και λίπος αγκώνα.

Εγκαταστήστε τις νέες βρύσες σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται με το κιτ. Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε νέες οπές για τη νέα βρύση. Χρησιμοποιήστε το τρυπάνι σας και το κατάλληλο κομμάτι για αυτό. Μπορείτε να αποκρύψετε τις παλιές τρύπες χρησιμοποιώντας καλαφάτισμα μέσα και γύρω τους.

Βήμα 4: Κόψτε τους σωλήνες

Μετρήστε την άνοδο του ντους για να διαπιστώσετε εάν θα χρειαστεί να κόψετε τυχόν σωλήνες πριν από την εγκατάσταση. Εάν πρέπει να κόψετε τους σωλήνες, χρησιμοποιήστε το κόφτη σωλήνων για να το κάνετε αυτό προτού προχωρήσετε περαιτέρω. Με αυτό, μπορείτε να συνδέσετε το ντους με τις νέες βρύσες. Οι οδηγίες για αυτό θα συμπεριληφθούν στο κιτ.

Βήμα 5: Ολοκληρώστε το

Το πιο δύσκολο μέρος έχει γίνει τώρα. Τοποθετήστε το ντους και τη ράβδο κουρτίνας. Μερικά κιτ δεν θα περιλαμβάνουν ράβδο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτό το κομμάτι αργότερα, εάν συμβαίνει αυτό.

Ενεργοποιήστε ξανά το νερό και ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σφιχτά και δεν έχουν διαρροή. Πραγματοποιήστε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για διαρροές εξαρτημάτων ή σωλήνων.

Χρησιμοποιήστε καλαφάκι γύρω από τη νέα βρύση για να εξασφαλίσετε μια στενή σφράγιση. Αφήστε το καλαφάκι να στεγνώσει πριν χρησιμοποιήσετε το νέο ντους.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail