Πώς να σφραγίσετε μια μπανιέρα από υαλοβάμβακα;

Μόλις ολοκληρώσετε την επισκευή της μπανιέρας από υαλοβάμβακα
Μόλις ολοκληρώσετε την επισκευή της μπανιέρας από υαλοβάμβακα, τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια με γυαλόχαρτο.
Τι θα χρειαστείτε
 • Σάντερ
 • Γυαλόχαρτο και γυαλόχαρτο
 • Υλικό πλήρωσης υαλοβάμβακα
 • Σκληρυντικό υαλοβάμβακα
 • Ανάμιξη κάδων
 • Στόκος μαχαίρι
 • Ακετόνη
 • Κουρέλια
 • Παλτό τζελ
 • Ανακατεύοντας μπαστούνια
 • Μικρό ρολό ή πινέλο
 • Αναπνευστική προστασία και μάτια
 • Λαστιχένια γάντια

Οι μπανιέρες από φίμπεργκλας είναι πολύ ανθεκτικές και ισχυρές, αλλά με την πάροδο των ετών, ενδέχεται να καταστραφούν από τη συνεχή χρήση. Εάν μια νέα μπανιέρα δεν είναι στον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να επισκευάσετε και να σφραγίσετε μόνοι σας την έξοδο. Αυτό το έργο είναι αρκετά εύκολο και φθηνό, και δημιουργεί εξαιρετικά αποτελέσματα. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να σφραγίσετε την μπανιέρα.

Προειδοποίηση

Το φίμπεργκλας μοιάζει ακριβώς: είναι κατασκευασμένο από πολύ λεπτές ίνες από γυάλινο γυαλί. Μπορεί να είναι εξαιρετικά βλαβερό για τα μάτια και τους πνεύμονές σας, οπότε φοράτε αναπνευστική συσκευή και προστασία των ματιών όταν εργάζεστε με αυτό. Φορέστε λαστιχένια γάντια για να αποτρέψετε το ερεθισμό του δέρματός σας από ίνες γυαλιού και χημικά. Ανοίξτε τυχόν παράθυρα και τρέξτε τον ανεμιστήρα εξάτμισης για να αφαιρέσετε τους επικίνδυνους καπνούς.

Βήμα 1: Προετοιμασία

Το υλικό πλήρωσης από φίμπεργκλας διατίθεται στα περισσότερα καταστήματα οικιακής βελτίωσης. Εάν το τοπικό σας κατάστημα δεν το μεταφέρει, μπορείτε επίσης να πάτε σε ένα κατάστημα θαλάσσιων ειδών.

Απλώστε το μείγμα υαλοβάμβακα στην μπανιέρα χρησιμοποιώντας το μαχαίρι στόκου
Απλώστε το μείγμα υαλοβάμβακα στην μπανιέρα χρησιμοποιώντας το μαχαίρι στόκου.

Αφαιρέστε τη βρύση και αποστραγγίστε το υλικό, εάν είναι απαραίτητο. Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο και τριβείο για να εξομαλύνετε τις ρωγμές και τις γρατσουνιές στην επιφάνεια του υαλοβάμβακα. Μόλις ολοκληρωθεί η λείανση, αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα ρύπων, σκόνης και υπολειμμάτων με ακετόνη και πανιά. Ξεπλύνετε καλά, καθώς τυχόν υπολείμματα που απομένουν θα αποτρέψουν την προσκόλληση του υλικού πλήρωσης από φίμπεργκλας στην επιφάνεια.

Βήμα 2: Εφαρμογή του πληρωτικού υαλοβάμβακα

Ρίξτε το υλικό πλήρωσης και σκληρυντικό υαλοβάμβακα στον κενό κάδο. Χρησιμοποιήστε τα μπαστούνια για να τα ανακατέψετε στη σωστή συνέπεια.

Απλώστε το μείγμα υαλοβάμβακα στην μπανιέρα χρησιμοποιώντας το μαχαίρι στόκου. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στις πληγείσες περιοχές και φτερώστε τις άκρες για να ταιριάξετε με την υπάρχουσα επιφάνεια της μπανιέρας. Αφήστε το μείγμα υαλοβάμβακα να σκληρύνει πριν συνεχίσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Εφαρμογή της επικάλυψης γέλης

Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο και τρίψιμο για να εξομαλύνετε τις επισκευασμένες περιοχές της μπανιέρας από υαλοβάμβακα. Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη και ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσετε την υγρασία.

Προσθέστε το στρώμα γέλης και το σκληρυντικό σε έναν άλλο άδειο κάδο και ανακατέψτε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μόλις το μείγμα είναι στη συνιστώμενη συνοχή, απλώστε το στην μπανιέρα από υαλοβάμβακα χρησιμοποιώντας είτε τον κυλινδρικό χρωστήρα είτε το πινέλο. Ο κύλινδρος βαφής θα δημιουργήσει ένα πιο ομαλό φινίρισμα. Εφαρμόστε ένα δεύτερο παλτό ενώ το πρώτο στρώμα είναι ακόμα κολλώδες.

Βήμα 4: Λείανση

Μόλις ολοκληρώσετε την επισκευή της μπανιέρας από υαλοβάμβακα, τρίψτε ελαφρώς την επιφάνεια με γυαλόχαρτο. Κάτι τέτοιο θα τραχύσει την επιφάνεια αρκετά ώστε να αποφευχθούν ολίσθηση όταν η μπανιέρα είναι βρεγμένη. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε αντιολισθητικά appliqués στο πάτωμα της μπανιέρας για να αποφύγετε την πτώση.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail