Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από καλλιέργειες μαρμάρου;

Αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις εναποθέσεις από καλλιεργημένες μαρμάρινες κορυφές χωρίς περιττές
Αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις εναποθέσεις από καλλιεργημένες μαρμάρινες κορυφές χωρίς περιττές δαπάνες.
Τι θα χρειαστείτε
  • λευκό ξύδι
  • Κερί τζελ
  • Υαλοπίνακα
  • Μπουκάλι ψεκασμού
  • Μαλακό πανί
  • Σφουγγάρι
  • Χρωματίστε λεπτότερο, μετουσιωμένο αλκοόλ ή τερεβινθίνη

Οι καλυμμένες μαρμάρινες κορυφές ματαιοδοξίας, που συχνά θεωρείται από τις πιο αριστοκρατικές και όμορφες επιφάνειες που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ματαιοδοξία σας, είναι επίσης μερικές από τις πιο δύσκολες στον καθαρισμό χωρίς να δημιουργούν μόνιμες γρατσουνιές, γδαρσίματα και άλλους τύπους σημάτων. Αλλά για τις περισσότερες από αυτές τις επιφάνειες υπάρχει ένας τρόπος να τις καθαρίσετε και να διατηρήσετε τη φυσική ομορφιά των καθαρών και άψογων επιφανειών τους. Ανατρέξτε στις 4 συμβουλές παρακάτω για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την καλλωπισμένη μαρμάρινη κορυφή.

Αφαίρεση κηλίδων σκληρού νερού

Όπου κι αν βρείτε έναν συνδυασμό σκληρού νερού και στιλβωμένων επιφανειών, θα πρέπει επίσης να βρείτε αποθέσεις σκληρού νερού. Αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις εναποθέσεις από καλλιεργημένες μαρμάρινες κορυφές ματαιοδοξίας χωρίς περιττά έξοδα. Ρίξτε 0,5 φλιτζάνια νερό και 0,5 φλιτζάνια λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Αφού ψεκάσετε αυτό το μείγμα στα σημάδια σκληρού νερού, αφήστε το διάλυμα ξιδιού-νερού να παραμείνει για λίγο (έως μία ώρα). Εάν το καλλυντικό σας είναι στεγνό, ψεκάστε το ξανά. Πρέπει πάντα να είστε βέβαιοι ότι η επιφάνεια του καλλιεργημένου μαρμάρου είναι βρεγμένη πριν το σκουπίσετε. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, καθαρό πανί ή σφουγγάρι και σκουπίστε το διάλυμα ξυδιού και τα σημεία σκληρού νερού. Εάν τα σημεία δεν έχουν τελειώσει πλήρως, δοκιμάστε ξανά αυτήν τη διαδικασία. Μια εναλλακτική μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό εμπορικό καθαριστικό. Αλλά προσέξτε να επιλέξετε κάτι που δεν είναι λειαντικό.

Αφαίρεση λακ και βαφή

Ανατρέξτε στις 4 συμβουλές παρακάτω για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την καλλωπισμένη μαρμάρινη κορυφή
Ανατρέξτε στις 4 συμβουλές παρακάτω για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από την καλλωπισμένη μαρμάρινη κορυφή.

Μερικοί λεκέδες στην καλλιεργημένη μαρμάρινη επιφάνεια σας, όπως ψεκασμός μαλλιών και χρώμα, θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Αυτό απαιτεί διαφορετική μέθοδο καθαρισμού και υλικό από αυτό που συνήθως χρησιμοποιείτε για να αφαιρέσετε τα πιο εύκολα αφαιρούμενα σημεία. Το μετουσιωμένο αλκοόλ, τα αραιωτικά χρωμάτων ή το τερεβινθίνη μπορούν συχνά να κάνουν τη δουλειά. Εάν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, απλώστε μια μικρή ποσότητα σε ένα λιγότερο εμφανές μέρος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χαλάσει την επιφάνεια. Να αποφεύγετε πάντα την επαφή αυτών των πιο σκληρών υλικών με πλαστικές επιφάνειες. Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τη σκοπιμότητα χρήσης πιο σκληρών καθαριστικών στην επιφάνεια του καλλιεργημένου μαρμάρου σας, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του προϊόντος καλλιεργημένου μαρμάρου έχετε αγοράσει. Θα θελήσετε επίσης να ελέγξετε τις οδηγίες ασφαλείας για τη χρήση τεμαχισμού ή αραιωτικών χρωμάτων στο σπίτι σας και να τις ακολουθήσετε προσεκτικά.

Αφαίρεση εγκαυμάτων τσιγάρων

Ένα αναμμένο τσιγάρο μπορεί εύκολα να χαλάσει μια καλλιεργημένη μαρμάρινη κορυφή ματαιοδοξίας, επειδή αυτό το προϊόν είναι φτιαγμένο από σκόνη από πέτρα, χημικό συνδετικό και φινίρισμα τζελ που δίνει στην επιφάνεια λάμψη. Αυτό το φινίρισμα τζελ είναι πολύ ευάλωτο στη θερμότητα και μερικές χημικές ουσίες όπως το βερνίκι νυχιών και η ακετόνη. Συχνά αυτά τα σημάδια δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να κρύψετε γρατσουνιές, εγκαύματα και χημικές ουλές εφαρμόζοντας ένα ειδικό χρώμα υαλοπινάκων που κατασκευάζεται για αυτόν τον σκοπό. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το χρώμα είναι πολύ ακριβό.

Αφαίρεση χαρακτικών

Μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν γρατζουνιές σε μια καλλιεργημένη μαρμάρινη επιφάνεια χρησιμοποιώντας σκληρά καθαριστικά ή καθαριστικά υλικά, όπως τραχιά υφάσματα ή σφουγγάρια. Οι γρατζουνισμένες επιφάνειες μπορούν να γίνουν για να λάμψουν ξανά εφαρμόζοντας ένα ειδικό κερί γέλης.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail