5 συμβουλές βαφής μπάνιου από υαλοβάμβακα

Τι θα χρειαστείτε Όταν ένα χρώμα μπανιέρας από γυαλί δεν είναι σωστό για εσάς
Τι θα χρειαστείτε Όταν ένα χρώμα μπανιέρας από γυαλί δεν είναι σωστό για εσάς, η μπανιέρα δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί.
Τι θα χρειαστείτε
  • Εργαλείο αφαίρεσης καλαθιού, στόκος μαχαιριού ή κατσαβίδι
  • Ρούχα
  • Λεπτό γυαλόχαρτο
  • Ξύδι
  • Μαγειρική σόδα
  • Εποξειδικό ή ακρυλικό χρώμα

Όταν ένα χρώμα μπάνιου από γυαλί δεν είναι σωστό για εσάς, η μπανιέρα δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί. Η βαφή με νέο χρώμα είναι αρκετά εύκολη. Όταν αποφασίζετε να βάψετε τη μπανιέρα, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν

Αφαιρέστε το καλαφάτισμα

Ελέγξτε τις άκρες της μπανιέρας για να βρείτε τις χάντρες του καλαφατιού. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο αφαίρεσης καλαφατιού, ένα μαχαίρι στόκου ή ένα κατσαβίδι. Λάβετε υπόψη ότι το χρώμα δεν θα κολλήσει στο καλαφάκι, ή εάν συμβαίνει, θα ξεκολλήσει εύκολα ούτως ή άλλως. Αφού αφαιρέσετε το καλαφάκι, καθαρίστε τις επιφάνειες με πανί που έχει κολλήσει σε ισοπροπυλική αλκοόλη. Όταν ολοκληρωθεί η ζωγραφική, εφαρμόστε ξανά το καλαφάκι.

Καθαρίστε καλά το ντους

Μια βρώμικη μπανιέρα δεν είναι κατάλληλη για βαφή. Τρίψτε και καθαρίστε κάθε τετραγωνική ίντσα της μπανιέρας για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά και βρωμιά που κολλάνε πάνω της. Αφαιρέστε επίσης το σαπούνι, τα αποθέματα ασβεστίου και τα σημάδια νερού Το ξίδι και η μαγειρική σόδα μπορούν να μετατραπούν σε πάστα, να καθαριστούν ελαφρά στην μπανιέρα και να ξεπλυθούν. Εάν όχι, χρησιμοποιήστε TSP για ενδελεχή καθαρισμό. Φροντίστε να πλένετε καλά τη μπανιέρα με νερό μετά τη χρήση οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού. Σκουπίστε τη μπανιέρα στεγνή με μια παλιά πετσέτα ή πανί.

Τρίψτε ελαφρά τη μπανιέρα με γυαλόχαρτο

Τρίψτε ελαφρά τη μπανιέρα με γυαλόχαρτο
Τρίψτε ελαφρά τη μπανιέρα με γυαλόχαρτο.

Μην χρησιμοποιείτε χοντρό γυαλόχαρτο για να τραχύνετε τις επιφάνειες, διαφορετικά η μπανιέρα θα υποστεί ζημιά. Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο. Εάν όχι, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό ατσάλινο μαλλί. Μην τρίβετε το γυαλόχαρτο με υπερβολική πίεση. Απλώς τρίψτε ελαφρά για να δημιουργήσετε μια πιο τραχιά επιφάνεια στην οποία μπορεί εύκολα να κολλήσει το χρώμα. Πλύνετε τις επιφάνειες μετά τη λείανση για να αφαιρέσετε το υπόλειμμα.

Αφού επικαλύψετε την μπανιέρα με αστάρι ή μπογιά και αποφασίσετε να προσθέσετε ένα άλλο παλτό, φροντίστε να τρίβετε ελαφρά το παλτό και πριν εφαρμόσετε το επόμενο στρώμα. Πάντα βεβαιωθείτε ότι το χρώμα είναι στεγνό πριν το κάνετε.

Να παρέχετε πάντα εξαερισμό και να φοράτε αναπνευστήρα

Οι αναθυμιάσεις που εκπέμπονται από το χρώμα δεν είναι καλές για την υγεία. Φροντίστε να ανοίξετε τα παράθυρα και την πόρτα όταν εργάζεστε. Ενεργοποιήστε επίσης τον ανεμιστήρα εξάτμισης για να βεβαιωθείτε ότι οι ατμοί δεν παραμένουν μέσα στο δωμάτιο. Φορέστε αναπνευστική συσκευή για μέγιστη προστασία έναντι των τοξικών αναθυμιάσεων. Η αναπνευστική συσκευή είναι επίσης χρήσιμη κατά τη λείανση της μπανιέρας από γυαλί. Οι ίνες από την μπανιέρα ενέχουν κίνδυνο για την υγεία μετά την εισπνοή.

Χρησιμοποιήστε εποξειδική βαφή ή ακρυλικό

Το εποξειδικό χρώμα είναι ιδανικό για υαλοβάμβακα διότι προσφέρει την καλύτερη αντοχή στο νερό και τις ζημιές. Επειδή το χρώμα σκληραίνει μετά τη σκλήρυνση, είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν από την εφαρμογή εποξειδικής βαφής. Αυτός ο τύπος χρώματος γίνεται άχρηστος ώρες μετά την ανάμιξη. Επιπλέον, αναζητήστε χρώματα με λιγότερες οσμές και σχεδιασμένα για εύκολη εφαρμογή. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί το χρώμα, αλλά παρέχει το πιο ανθεκτικό παλτό.

Το ακρυλικό είναι ένα άλλο χρώμα που είναι καλύτερο για την μπανιέρα από φίμπεργκλας. Είναι ανθεκτικό και ανθεκτικό στο νερό. Ωστόσο, πρέπει να εφαρμόζεται πάνω από αστάρι λατέξ.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail