6 συμβουλές για την εγκατάσταση μόνωσης υαλοβάμβακα στους τοίχους σας

Τα μπαστούνια από υαλοβάμβακα χρησιμοποιούνται για μονωτικούς τοίχους
Σε αντίθεση με τη μόνωση που χρησιμοποιείται συνήθως για σοφίτες, τα μπαστούνια από υαλοβάμβακα χρησιμοποιούνται για μονωτικούς τοίχους.

Η μόνωση από φίμπεργκλας χρησιμοποιείται ευρέως για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και του ήχου στα σπίτια. Αποτελείται από λεπτές κλωστές από γυαλί. Το υλικό είναι εξαιρετικό για θέρμανση, ψύξη και παγίδευση ήχου. Οι άφλεκτες και μη απορροφητικές ιδιότητες του υαλοβάμβακα το καθιστούν μια οικονομική και πρακτική λύση για οικιακή μόνωση. Όταν μονώνετε με φίμπεργκλας, μπορείτε να απολαύσετε ένα πιο ήσυχο και καθαρότερο σπίτι.

Σε αντίθεση με τη μόνωση που χρησιμοποιείται συνήθως για σοφίτες, τα μπαστούνια από υαλοβάμβακα χρησιμοποιούνται για μονωτικούς τοίχους. Αυτή η επένδυση αποτελείται από μεγάλες μορφές σαν πάνελ που ταιριάζουν στα στηρίγματα ή τα πλαίσια στους τοίχους σας.

Για πιο αποτελεσματική μόνωση με φίμπεργκλας, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές.

1. Χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία

Ευτυχώς, η σωστή μόνωση των τοίχων σας δεν απαιτεί ιδιαίτερα εξειδικευμένα εργαλεία. Ένα μαχαίρι χρησιμότητας, μαχαίρι στόκος, ευθύγραμμο, συρραπτικό όπλο και μεζούρα είναι επαρκή μέσα για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Φροντίστε να έχετε πολλά κοφτερά μαχαίρια για το βοηθητικό μαχαίρι στο χέρι, γιατί σας επιτρέπουν να κόβετε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επιπλέον, η χρήση μιας θαμπής λεπίδας σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να κόψετε τον εαυτό σας σε ατύχημα.

2. Κατανοήστε τις μετρήσεις batt

Αγοράστε ρόπαλα που θα σας δώσουν την επιθυμητή αποτελεσματικότητα στη μόνωση. Αυτό ονομάζεται "τιμή R". Η υψηλότερη τιμή R απαιτεί παχύτερη μόνωση, ενώ η χαμηλότερη τιμή R χρησιμοποιεί λεπτότερη μόνωση.

Εάν τα κουφώματα τοίχου σας έχουν μέγεθος 2Χ4, αγοράστε νυχτερίδες πάχους 9 εκατοστών και έχουν τιμή R-11 ή R-13. Για 2Χ6 καρέ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ρόπαλα πάχους 11 εκατοστών με τιμή R-19. Γενικά, οι εσωτερικοί τοίχοι χρησιμοποιούν ρόπαλα με τιμή R-11 έως R-13, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι χρησιμοποιούν ρόπαλα με τιμή R-19 έως R-21.

3. Τοποθετήστε το χώρο

Το κλειδί για την αποτελεσματική μόνωση τοίχων με υαλοβάμβακα είναι η σταθερή τοποθέτηση. Ωστόσο, μην συμπιέζετε τη μόνωση, καθώς μειώνει την απόδοση. Αντ 'αυτού, αφήστε ένα περιθώριο 1,30 cm για μήκος και πλάτος όταν κόβετε τα ρόπαλα για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει στενή εφαρμογή.

Ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι χρησιμοποιούν ρόπαλα με τιμή R-19 έως R-21
Γενικά, οι εσωτερικοί τοίχοι χρησιμοποιούν ρόπαλα με τιμή R-11 έως R-13, ενώ οι εξωτερικοί τοίχοι χρησιμοποιούν ρόπαλα με τιμή R-19 έως R-21.

Επίσης, φροντίστε να τοποθετήσετε τα ρόπαλα στις άκρες και τις γωνίες. Όταν τα ρόπαλα εφαρμόζουν σφιχτά στις κοιλότητες των στηριγμάτων, εξαλείφουν κενά και κενά, ενισχύοντας τη μόνωση.

4. Ηλεκτρικά καλώδια και σωλήνες

Είναι καλύτερο να ενσωματώνετε ηλεκτρικά καλώδια και κουτιά. Πρέπει να χωρίσετε το batt σε δύο κομμάτια από πάνω προς τα κάτω, έτσι ώστε να χωράει γύρω από ηλεκτρικά καλώδια. Τοποθετήστε το μισό πίσω από το καλώδιο και το άλλο μισό πάνω από το καλώδιο.

Προσέξτε να μην κόψετε τα καλώδια, καθώς θα μπορούσατε να προκαλέσετε πυρκαγιά ή να τραυματιστείτε. Εάν δεν χωρίσετε τα μπουλόνια για να καλύψετε ηλεκτρικά καλώδια στο πίσω μέρος και στο μπροστινό μέρος, θα καταλήξετε με κενά στη μόνωση σας. Όταν συναντάτε ηλεκτρικά κουτιά, κόψτε τη μόνωση έτσι ώστε να περνάει γύρω από το κουτί με μια άνετη εφαρμογή. Η ίδια αρχή πρέπει να εφαρμόζεται εάν συναντήσετε υδραυλικούς σωλήνες στον τοίχο.

5. Παράθυρα και πόρτες

Μην παραβλέπετε τη μόνωση των παραθύρων και των θυρών καθώς μονώνετε τους τοίχους σας. Κόψτε λεπτές λωρίδες μόνωσης και γεμίστε τα κενά μεταξύ του πλαισίου και του ανοίγματος του παραθύρου ή της πόρτας. Ωστόσο, μην τοποθετείτε στη μόνωση πολύ σφιχτά, καθώς κάτι τέτοιο θα μειώσει την απόδοση και μπορεί να διογκώσει το πλαίσιο. Γεμίστε άνετα το κενό.

6. Φράγμα ατμών

Είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσετε έναν επιβραδυντή ατμών για αδιάβροχη μόνωση (μόνωση που δεν έχει χαρτί kraft ως φράγμα ατμών). Αυτό εμποδίζει την έξοδο υδρατμών στο δωμάτιο μέσω των μονωμένων τοίχων. Το επιβραδυντικό ατμού μπορεί να αποτελείται από κάποια φύλλα από πολυαιθυλένιο που τυλίγετε πάνω από τους τοίχους μόλις εγκαταστήσετε το φίμπεργκλας.

Αφήστε μια επικάλυψη 1 μέτρου. Συρραφή του φύλλου στα πλαίσια και κόψτε για να ταιριάζει με ασφάλεια στην επιφάνεια του τοίχου.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail