Ένας οδηγός για τη συγκράτηση ντουλαπιών μπάνιου

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που είναι κατάλληλα για την εφαρμογή ενός τελικού φινιρίσματος μετά τη συγκράτηση
Υπάρχουν πολλά προϊόντα που είναι κατάλληλα για την εφαρμογή ενός τελικού φινιρίσματος μετά τη συγκράτηση των ντουλαπιών του μπάνιου.
Τι θα χρειαστείτε
 • Γυαλιά ασφαλείας
 • Λαστιχένια γάντια
 • Μάσκα προσώπου ή αναπνευστική συσκευή
 • Χαρτοταινία
 • Ρίξτε πανιά
 • Αφαίρεση βερνικιού
 • Γυαλόχαρτο
 • Πλαστική ξύστρα
 • Λεκές στο ξύλο
 • Βερνίκι
 • Βερνίκι βούρτσα

Εάν σκέφτεστε να διατηρήσετε τα ντουλάπια μπάνιου, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία με προσεκτική αξιολόγηση των υπαρχόντων ντουλαπιών. Χρειάζονται απλώς φινίρισμα ή θα πρέπει να αντικατασταθούν; Εάν το ντουλάπι είναι συμπαγές με ξύλο που χρειάζεται απλώς μια νέα εμφάνιση, τότε τα υπόλοιπα ντουλάπια μπάνιου θα φροντίσουν για το πρόβλημα. Αυτή η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη και μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να έχουν τα ντουλάπια μπάνιου τους σαν καινούργια.

Βήμα 1: Αξιολογήστε τα ερμάρια για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά

Ξεκινήστε ελέγχοντας προσεκτικά τα ντουλάπια του μπάνιου για να βεβαιωθείτε ότι το ξύλο είναι συμπαγές, χωρίς δομικές ζημιές που προκαλούνται από νερό. Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες ταιριάζουν σωστά, δεν είναι πρησμένες ή ακατάλληλες και ότι εξακολουθούν να είναι σε σχετικά καλή κατάσταση. Δεν έχει νόημα να διατηρείτε ντουλάπια μπάνιου εάν χρειάζονται αντικατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι οι μεντεσέδες, τα κουμπιά της πόρτας και τα κουμπιά είναι επίσης λειτουργικά. Εάν κάτι πρέπει να διορθωθεί ή να αντικατασταθεί, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε.

Βήμα 2: Επιλέξτε έναν κατάλληλο λεκέ από ξύλο

Για να αποφασίσετε ποιος λεκές να χρησιμοποιήσετε στα ντουλάπια του μπάνιου σας, λάβετε υπόψη το πραγματικό ξύλο από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Εάν τα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα από ξύλο καλής ποιότητας, ξύλο βελανιδιάς ή κερασιάς, θα ήταν λογικό να τα βάψετε ανάλογα με το φυσικό τους φινίρισμα. Επιπλέον, πολλά ξύλα μπορούν να πάρουν διαφορετικό λεκέ, ακόμα κι αν δεν ανήκουν σε αυτό το είδος. Για παράδειγμα, οι ντουλάπες μπάνιου που είναι φτιαγμένες από πεύκο θα πάρουν εύκολα άλλους λεκέδες όπως μια χρυσή βελανιδιά ή ένα κόκκινο κεράσι.

Βήμα 3: Πρακτική ασφαλές DIY

Τότε τα υπόλοιπα ντουλάπια μπάνιου θα φροντίσουν για το πρόβλημα
Εάν το ντουλάπι είναι συμπαγές με ξύλο που χρειάζεται απλώς μια νέα εμφάνιση, τότε τα υπόλοιπα ντουλάπια μπάνιου θα φροντίσουν για το πρόβλημα.

Δεδομένου ότι θα αφαιρέσετε το υπάρχον φινίρισμα από τα ντουλάπια και θα εργαστείτε γύρω από τη σκόνη και τα χημικά, είναι σημαντικό να λάβετε κατάλληλες προφυλάξεις για την υγεία σας. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δουλειά για να διατηρήσετε τα ντουλάπια μπάνιου, φορέστε γάντια από λατέξ και γυαλιά ασφαλείας για να προστατεύσετε τα χέρια και τα μάτια σας. Χρησιμοποιήστε μάσκα προσώπου ή αναπνευστήρα για να αποφύγετε τη σκόνη από το τρίψιμο και την εισπνοή τοξικών αναθυμιάσεων. Θα πρέπει επίσης να στερεώσετε πανί (χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία) στο μπάνιο όπου είναι απαραίτητο, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά σε κοντινά φωτιστικά, δάπεδα ή μοκέτες.

Βήμα 4: Αφαιρέστε το παλιό ξύλο από τα ντουλάπια

Μόλις εφοδιαστείτε με προστατευτικά γάντια και γυαλιά, αφαιρέστε το παλιό φινίρισμα του ντουλαπιού εφαρμόζοντας μια υγρή ένωση απογύμνωσης. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή στη συσκευασία του προϊόντος πριν από την εφαρμογή. Μπορείτε να αφαιρέσετε φυσικά το παλιό φινίρισμα με συνδυασμό χαλύβδινου μαλλιού, πλαστικής ξύστρας και γυαλόχαρτου. Δουλέψτε προσεκτικά στο παλιό φινίρισμα, καθώς πολλά ντουλάπια μπάνιου είναι κατασκευασμένα από ξύλο με πολύ λεπτό καπλαμά που είναι εύκολα κατεστραμμένο ή απογυμνωμένο εάν τρίβεται πολύ δυνατά.

Βήμα 5: Εφαρμόστε το νέο λεκέ στα ντουλάπια

Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή στη συσκευασία πριν εφαρμόσετε νέο λεκέ στο ξύλο. Μια καλή τεχνική που πρέπει να ακολουθήσετε όταν διατηρείτε τα ντουλάπια του μπάνιου είναι να εφαρμόσετε ένα παλτό του λεκέ σε ένα εμφανές μέρος για να δείτε πώς θα μοιάζει πριν το εφαρμόσετε σε ολόκληρη την επιφάνεια των ντουλαπιών. Όταν είστε ικανοποιημένοι με την επιθυμητή εμφάνιση του λεκέ, αφήστε το να στεγνώσει καλά πριν εφαρμόσετε αρκετές στρώσεις βερνικιού.

Βήμα 6: Εφαρμόστε βερνίκι για στεγανοποίηση και επικόλληση κεριού σε αδιάβροχο

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που είναι κατάλληλα για την εφαρμογή ενός τελικού φινιρίσματος μετά τη συγκράτηση των ντουλαπιών του μπάνιου. Το κλειδί για το τελικό φινίρισμα είναι να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε τον προτεινόμενο χρόνο πριν εφαρμόσετε το επόμενο παλτό. Εφαρμόστε το πρώτο στρώμα βερνικιού σε αναλογία 50-50 βερνικιού και ορυκτών αποσταγμάτων. Όταν αυτό το παλτό στεγνώσει καλά, απλώστε ένα δεύτερο στρώμα βερνικιού και ορυκτών αλκοολών 75 έως 25 τοις εκατό. Το τελικό φινίρισμα θα ήταν δύο στρώσεις βερνικιού 100 τοις εκατό με χαλύβδινο μαλλί 0000 ανάμεσα σε κάθε στρώση. Ένα τελικό στρώμα κεριού σκληρής πάστας μπορεί να εφαρμοστεί για να διασφαλιστεί ότι τα ερμάρια είναι στεγανοποιημένα (το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα μπάνιο!).

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail