Πώς να καθαρίσετε τοίχους ντους φυσικής πέτρας;

Με τη βοήθεια του καθαριστή φυσικής πέτρας
Με τη βοήθεια του καθαριστή φυσικής πέτρας, μπορείτε να καθαρίζετε τακτικά το ντους από φυσική πέτρα.
Τι θα χρειαστείτε
  • Αφαίρεση ωιδίου (κατάλληλο για φυσική πέτρα)
  • Καθαριστικό για φυσική πέτρα
  • 0,5-φλιτζάνια αμμωνία
  • Γαλόνι νερού
  • Σφουγγάρια
  • Πανί πανί
  • Εργαλίο προς απόμαξη ύδατος
  • Λαστιχένια γάντια

Η φυσική πέτρα για τοίχους ντους είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των σχεδιαστών σπιτιού. Ωστόσο, η φυσική πέτρα απαιτεί τακτική συντήρηση και καθαρισμό, ώστε να είναι απαλλαγμένη από ωίδιο και μούχλα. Μπορείτε να καθαρίσετε τους πέτρινους τοίχους με τα ακόλουθα βήματα.

Βήμα 1: Τακτικός καθαρισμός

Φοράτε λαστιχένια γάντια όταν καθαρίζετε με χημικά διαλύματα. Με τη βοήθεια του καθαριστή φυσικής πέτρας, μπορείτε να καθαρίζετε τακτικά τον τοίχο ντους φυσικής πέτρας. Αγοράστε μόνο ποιοτικά προϊόντα από αξιόπιστους αντιπροσώπους ή ψωνίστε στο διαδίκτυο για αυτά. Μην χρησιμοποιείτε σκληρές χημικές ουσίες, καθώς μπορεί να καταστρέψουν τη λάμψη των λίθων.

Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν αφού κάνετε μια δοκιμή spot σε μια μικρή περιοχή του τοίχου. Για να καθαρίσετε θα πρέπει να αναμίξετε ένα μέρος καθαριστικό με ένα μέρος νερό και να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι για να εφαρμόσετε το διάλυμα στον τοίχο. Αφήστε το διάλυμα να δράσει για λίγο και σκουπίστε τη βρωμιά και άλλες εναποθέσεις στη φυσική πέτρα με ένα πανί πριν στεγνώσει το διάλυμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα καθαρισμού για να αφαιρέσετε τις εναποθέσεις ή τις μεμβράνες στους τοίχους ντους φυσικής πέτρας . Μετά από αυτό το τρίψιμο, ξεπλύνετε τον τοίχο καθαρά με καθαρό νερό.

Βήμα 2: Αφαιρέστε το σαπούνι

Μπορείτε να καθαρίσετε τους πέτρινους τοίχους με τα ακόλουθα βήματα
Μπορείτε να καθαρίσετε τους πέτρινους τοίχους με τα ακόλουθα βήματα.

Το σαπούνι δεν μπορεί να καθαριστεί απλά με σφουγγάρι. Πρέπει να ψεκάσετε το καθαριστικό διάλυμα στο σαπούνι και να σύρετε ένα πλαστικό ελαστικό μάκτρο πάνω του έτσι ώστε να βγει. Εάν αισθάνεστε ότι το σαπούνι είναι πολύ παλιό και δεν ανταποκρίνεται στο καθαριστικό και στο ελαστικό μάκτρο, χρησιμοποιήστε αμμωνία.

Βήμα 3: Αφαιρέστε το επίμονο σαπούνι

Ανακατέψτε 0,5 φλιτζάνια αμμωνίας σε ένα λίτρο ζεστού νερού. Χρησιμοποιήστε αυτήν τη λύση σε επίμονο σαπούνι και μετά σκουπίστε το με ένα πανί.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Τα προϊόντα αμμωνίας μπορεί να είναι τοξικά για να εισπνέουν και να λεκιάζουν τα ρούχα, οπότε φορέστε μια μάσκα προσώπου και κάποια παλιά ρούχα πριν αρχίσετε να εργάζεστε με αυτό. Για επιπλέον ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο έχει κατάλληλο εξαερισμό πριν ξεκινήσετε.

Βήμα 4: Αφαιρέστε τα καλούπια και το ωίδιο

Αγοράστε ένα ποιοτικό αφαίρεσης μούχλας κατάλληλο για φυσική πέτρα. Ψεκάστε αυτό το αφαιρετικό πάνω στον τοίχο του ντους. Αφήστε το διάλυμα να δράσει στο ωίδιο για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε τον τοίχο με νερό. Τα καλούπια και τα μούχλα μπορούν επίσης να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας ένα απολιπαντικό. Αραιώστε το με ζεστό νερό (10 μέρη νερού σε ένα μέρος απολιπαντικό). Εφαρμόστε αυτή τη λύση στους τοίχους με ένα πλαστικό τρίψιμο τριχών. Ωστόσο, πραγματοποιήστε μια δοκιμή spot πριν κάνετε αίτηση σε ολόκληρη την περιοχή.

Βήμα 5: Καθημερινός καθαρισμός

Για να αποφύγετε τη δημιουργία σαπουνιού ή άλλων μεμβρανών, μπορείτε να σκουπίσετε τους τοίχους με ένα πανί μικροϊνών μετά από κάθε χρήση του ντους. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια λύση από τη μαγειρική σόδα για να ενεργήσετε ως καθαριστικό. Επειδή η μαγειρική σόδα δεν καταστρέφει τη φυσική πέτρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον καθαρισμό των τοίχων σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail