6 συμβουλές για τον σχεδιασμό προσθηκών μπάνιου

Η προσθήκη μπάνιου επισκεπτών ή ο σχεδιασμός παιδικού μπάνιου θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο νοικοκυριό
Η δημιουργία ενός κύριου μπάνιου, η προσθήκη μπάνιου επισκεπτών ή ο σχεδιασμός παιδικού μπάνιου θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο νοικοκυριό σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι προσθήκες μπάνιου είναι καλή ιδέα. Για παράδειγμα, το νοικοκυριό σας μπορεί να έχει ξεπεράσει τα διαθέσιμα μπάνια ή μπορεί να θέλετε να αναβαθμίσετε τον τρόπο ζωής σας. Η δημιουργία ενός κύριου μπάνιου, η προσθήκη μπάνιου επισκεπτών ή ο σχεδιασμός παιδικού μπάνιου θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής στο νοικοκυριό σας. Ένας άλλος λόγος για την προσθήκη μπάνιου μπορεί να είναι η κάλυψη των αναγκών ενός ηλικιωμένου ή ατόμου με ειδικές ανάγκες. Οι προσθήκες κάνουν το σπίτι πολύ πιο βολικό και άνετο, ενώ αυξάνει την αξία του. Είναι δυνατόν να κάνετε την προσθήκη σας με έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο καθοδηγούμενος από διάφορες χρήσιμες συμβουλές.

1. Επιλέξτε τοποθεσία

Εντοπίστε τυχόν επιπλέον χώρο μέσα στο σπίτι που μπορείτε να μετατρέψετε σε μπάνιο. Ο χώρος θα μπορούσε να είναι στο υπόγειο, μια κενή γωνία ή ακόμα και κάτω από τις σκάλες στο διάδρομο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χωρίσετε λίγο μικρό χώρο από τα μεγάλα δωμάτια του σπιτιού σας και να μετατρέψετε τον χώρο σε μπάνιο.

2. Σχεδιάστε το μέγεθος του μπάνιου

Θα πρέπει να προσθέσετε ένα μπάνιο που ταιριάζει στον διαθέσιμο χώρο. Ένα δωμάτιο επιφάνειας 18 μέτρων θα φιλοξενήσει ένα δωμάτιο σε σκόνη ή μισό μπάνιο. Ένα δωμάτιο 30μ² θα είναι αρκετό για μπάνιο με ντους. Το μπάνιο με ντους και μπανιέρα απαιτεί 35μ².

3. Σκεφτείτε ποιος θα χρησιμοποιήσει το μπάνιο

Το μπάνιο με ντους και μπανιέρα απαιτεί 35μ²
Το μπάνιο με ντους και μπανιέρα απαιτεί 35μ².

Σκεφτείτε ποιος θα χρησιμοποιήσει το νέο σας μπάνιο για να σας βοηθήσει να καθορίσετε ποια είδη μπάνιου θα εγκαταστήσετε. Για παράδειγμα, ένα μπάνιο ηλικιωμένων ή ατόμων με ειδικές ανάγκες, απαιτεί εύκολη πρόσβαση.

4. Χαρτογράφηση αγώνων

Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να περιγράψετε την προτεινόμενη θέση όλων των φωτιστικών. Προσθέστε επιπλέον δύο πόδια μπροστά από την τουαλέτα. Περιγράψτε επίσης το ντους, την μπανιέρα και τον νεροχύτη. Χαρτογραφήστε τα ντουλάπια και τα συρτάρια για τον αποθηκευτικό σας χώρο και τον φωτισμό.

5. Οικονομικές προσθήκες μπάνιου

Η δημιουργία ενός χώρου δίπλα σε δύο υπνοδωμάτια θα σας βοηθήσει να προσθέσετε ένα κοινόχρηστο μπάνιο που θα εξυπηρετεί και τα δύο υπνοδωμάτια. Το μπάνιο μπορεί επίσης να διαθέτει υπνοδωμάτιο και διάδρομο. Η επιλογή ενός χώρου που μοιράζεται έναν τοίχο με την κουζίνα ή άλλο μπάνιο είναι ένα οικονομικά αποδοτικό μέτρο επειδή δεν θα χρειαστεί να επεκτείνετε τα υδραυλικά. Ένα επιπλέον μπάνιο που βρίσκεται κοντά στην κύρια αποχέτευση απορριμμάτων θα μειώσει επίσης το κόστος υδραυλικών εγκαταστάσεων, ενώ η τοποθέτηση του μπάνιου πάνω από το υπόγειο θα διευκολύνει τη σύνδεση υδραυλικών και ηλεκτρικού ρεύματος. Το γωνιακό ντους είναι ιδανικό για εξοικονόμηση χώρου.

6. Ειδικές εκτιμήσεις

Οι προσθήκες μπάνιου που βρίσκονται κοντά στο σαλόνι απαιτούν άφθονη ηχομόνωση για να το κάνουν άνετο. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής σε μια προσθήκη μπάνιου που δεν έχει παράθυρο για την απελευθέρωση της υγρασίας. Ταιριάξτε τη διακόσμηση του μπάνιου σας με το υπόλοιπο σπίτι σας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail