Καθαρισμός και συντήρηση κουρτίνας υφάσματος

Εάν η κουρτίνα ντους υφάσματος σας δείχνει λίγο ωίδιο κοντά στο κάτω μέρος
Εάν η κουρτίνα ντους υφάσματος σας δείχνει λίγο ωίδιο κοντά στο κάτω μέρος, ίσως είναι καιρός να το καθαρίσετε.

Εάν η κουρτίνα ντους υφάσματος σας δείχνει λίγο ωίδιο κοντά στο κάτω μέρος, ίσως είναι καιρός να το καθαρίσετε. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε.

Πλύνετε κουρτίνα ντους στο πλυντήριο ρούχων

Διαβάστε τις οδηγίες φροντίδας στην κουρτίνα του ντους σας πριν προσπαθήσετε να την καθαρίσετε. Αφαιρέστε την κουρτίνα σας από τη ράβδο και τρίψτε μια βρεγμένη πετσέτα σε περιοχές με ωίδιο για να χαλαρώσετε το καλούπι.

Τοποθετήστε την κουρτίνα του ντους σας στο πλυντήριο με απορρυπαντικό. Εάν το ύφασμα είναι λευκό, προσθέστε ένα καπάκι λευκαντικού μαζί με το απορρυπαντικό. Ρίξτε μερικές πετσέτες στο μηχάνημα για να τρέξετε τον κύκλο μαζί με την κουρτίνα ντους. Οι πετσέτες θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τους λεκέδες και τα σκουπίδια.

Στεγνός

Συμβουλευτείτε ξανά τις οδηγίες. Μπορεί να είναι ευκολότερο να κρεμάσετε την κουρτίνα πίσω στη ράβδο για να στεγνώσει. Ο ατμός από το ζεστό νερό θα αφαιρέσει τυχόν ρυτίδες. Ίσως μπορείτε να βάλετε την κουρτίνα σας σε στεγνωτήριο ρούχων. Δεδομένου ότι το ύφασμα έχει σχεδιαστεί για να στεγνώνει γρήγορα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μόνο χαμηλή ρύθμιση.

Καθαρίστε το σημείο όταν χρειάζεται

Εάν βρείτε μόνο λίγα σημεία στην κουρτίνα του ντους ή εάν δεν θέλετε να το πλύνετε στο μηχάνημα, μπορείτε απλά να καθαρίσετε το ύφασμα. Απλώστε απορρυπαντικό ή σαπούνι σε βρεγμένο πανί. Τρίψτε αυστηρά για να αφαιρέσετε το λεκέ. Ίσως χρειαστεί να το κάνετε μερικές φορές για να απαλλαγείτε από το λεκέ, ειδικά αν είναι σαπούνι ή μούχλα. Για επίμονο ωίδιο, αναμίξτε το σαπούνι με μικρή ποσότητα λευκαντικού. Αφήστε το σημείο να στεγνώσει και κρεμάστε ξανά την κουρτίνα στη ράβδο.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail