Μια πράσινη εναλλακτική λύση: δάπεδο μπάνιου μπαμπού

Εξ ου και η καταλληλότητά του για δάπεδα μπάνιου
Είναι ανθεκτικό στην υγρασία, γεγονός που το καθιστά λιγότερο πιθανό να παραμορφωθεί, εξ ου και η καταλληλότητά του για δάπεδα μπάνιου.

Το μπαμπού γίνεται όλο και πιο δημοφιλές υλικό για δάπεδα μπάνιου. Είναι αρκετά εναρμονισμένο με την προτίμηση για πράσινες εναλλακτικές λύσεις. Οι οικολογικά υπεύθυνες επιλογές είναι πλέον ο κανόνας. Το μπαμπού διαθέτει πολλά οφέλη, που περιγράφονται παρακάτω.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Το μπαμπού κάνει μια καλή επιλογή για τους περιβαλλοντικά συνειδητούς. Το τροπικό γρασίδι που μοιάζει με δέντρο αναπληρώνεται κάθε λίγα χρόνια στα δάση. Είναι ένα από τα σπάνια είδη φυτών που παραμένει σε αφθονία παρά τη συχνή χρήση του. Εκτείνεται έως και 60 μέτρα. Μετά τη συγκομιδή, το ίδιο φυτό θα αναπαραχθεί σε ωρίμανση σε πέντε χρόνια. Το φυτό μπορεί να συλλέγεται ξανά και ξανά, αλλά εξακολουθεί να αναπαράγεται. Συγκρίνετε αυτό με άλλα σκληρά ξύλα που χρειάζονται έως και 25 χρόνια για να ωριμάσουν. Μόλις συγκομίζονται, δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για την αναγέννησή τους. Τα περισσότερα σκληρά ξύλα, μόλις κοπούν, θα πεθάνουν.

Διαρκής

Το μπαμπού είναι κατάλληλα σκληρό για λόγους δαπέδων. Είναι ισχυρότερο από πολλά διαθέσιμα σκληρά ξύλα. Το μπαμπού είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στο μπάνιο. Είναι ανθεκτικό στην υγρασία, γεγονός που το καθιστά λιγότερο πιθανό να παραμορφωθεί, εξ ου και η καταλληλότητά του για δάπεδα μπάνιου. Το μπαμπού έχει επίσης μεγαλύτερη πυκνότητα από τα περισσότερα σκληρά ξύλα, γεγονός που προσθέτει στις ανθεκτικές στην υγρασία ιδιότητές του. Μπορεί να αντέξει συχνές διαρροές μπάνιου και πιτσιλιές. Το μπαμπού δεν σαπίζει εύκολα, φλιτζάνι ή τσακίζει λόγω της σκληρότητάς του. Το μπαμπού απολαμβάνει επίσης ισχυρή αντοχή στα έντομα.

Εύκολη συντήρηση

Το δάπεδο από μπαμπού είναι από τα ευκολότερα υλικά για καθαρισμό και συντήρηση. Χρησιμοποιήστε στρώματα μπάνιου για να ελαχιστοποιήσετε τις διαρροές και να σφουγγαρίσετε το υπερβολικό νερό. Ένα ήπιο απορρυπαντικό απομακρύνει αποτελεσματικά τη βρωμιά και τους λεκέδες από το πάτωμα του μπάνιου. Αποφύγετε τα σκληρά, λειαντικά καθαριστικά. Θα μπορούσαν να καταστρέψουν το πάτωμα του μπαμπού σας. Με απλή συντήρηση, το δάπεδο του μπαμπού σας θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για έως και 10 χρόνια.

Οικονομικός

Διατίθεται ποικιλία επιλογών για δάπεδα από μπαμπού
Διατίθεται ποικιλία επιλογών για δάπεδα από μπαμπού.

Το μπαμπού είναι μια οικονομική επιλογή για το πάτωμα του μπάνιου σας. Μπορείτε να το αποκτήσετε για πολύ λιγότερο από τα περισσότερα άλλα υλικά δαπέδων. Είναι επίσης ένα αρκετά απλό υλικό για εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να το εγκαταστήσετε. Οι οδηγίες εγκατάστασης είναι αρκετά εύκολο να ακολουθηθούν. Λόγω της ανθεκτικότητάς του και της αντοχής του, το μπαμπού κάνει μια υγιή επιλογή μακροπρόθεσμα.

Πολύπλευρος

Διατίθεται ποικιλία επιλογών για δάπεδα από μπαμπού. Τα καλάμια από μπαμπού χωρίζονται και στη συνέχεια ισοπεδώνουν. Επεξεργάζονται περαιτέρω σε λωρίδες, πλακάκια ή σανίδες από πλαστικοποιημένο μπαμπού για λόγους δαπέδων. Το μπαμπού μπορεί να συγκρατηθεί από συνδετήρες, κόλλα, καρφιά ή απλώς αιωρούμενο. Μπορείτε να επιλέξετε να το εγκαταστήσετε οριζόντια, κάθετα ή υφασμένα. Μηχανική κατασκευή είναι επίσης διαθέσιμη.

Αισθητική έφεση

Το μπαμπού είναι μοναδικά ελκυστικό στην εμφάνιση. Το φυσικό μείγμα σκοτεινότερων και ελαφρύτερων ταινιών το διακρίνει εύκολα από άλλα σκληρά ξύλα. Ο κόκκος μπαμπού είναι σφιχτά τοποθετημένος, γεγονός που αυξάνει την ανθεκτικότητα και την αισθητική του.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail