Εύκολη αδιάβροχη τεχνική βαφής για την κουρτίνα του ντους σας

Μόνο μια πλαστική κουρτίνα ή μια κουρτίνα ντους βινυλίου
Επιλέξτε μια κουρτίνα υφάσματος για χρήση με μια πλαστική επένδυση κουρτίνας, μόνο μια πλαστική κουρτίνα ή μια κουρτίνα ντους βινυλίου.
Τι θα χρειαστείτε
  • Φύλλο σταγόνας ζωγράφου
  • Πινέλα
  • Στυλό βαφής
  • Ρηχό δοχείο αλουμινίου
  • Γάντια
  • Δοχείο νερού

Η ζωγραφική μιας εικόνας σε μια κουρτίνα ντους είναι ένας εύκολος τρόπος για να έχετε ένα προσαρμοσμένο κομμάτι στο μπάνιο σας. Ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια αδιάβροχη βαφή, η τυπική αδιάβροχη βαφή προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε τοίχους από μπετόν για την αποφυγή διαρροής νερού και δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε κουρτίνα ντους. Σε ύφασμα ή πλαστική κουρτίνα, χρησιμοποιήστε ακρυλικά με βάση τα υφάσματα για να το προσαρμόσετε. Το χρώμα με βάση το καουτσούκ που χρησιμοποιείται για επένδυση πισίνας θα λειτουργήσει στην κουρτίνα βινυλίου σας. Δημιουργήστε μια κουρτίνα ντους ζωγραφισμένη στο χέρι για το μπάνιο σας με αυτές τις οδηγίες.

Βήμα 1: Ξεκινήστε με την τέχνη

Βρείτε ένα έργο τέχνης που θέλετε να μεταφέρετε στην κουρτίνα ή σχεδιάστε το δικό σας.

Βήμα 2: Επιλέξτε το υλικό κουρτίνας και το κατάλληλο χρώμα

Επιλέξτε μια κουρτίνα υφάσματος για χρήση με μια πλαστική επένδυση κουρτίνας, μόνο μια πλαστική κουρτίνα ή μια κουρτίνα ντους βινυλίου. Αγοράστε το σωστό χρώμα για το υλικό της κουρτίνας σας.

Βήμα 3: Καθαρίστε και στεγνώστε την κουρτίνα

Όλα τα χρώματα και οι βάσεις κολλάνε καλύτερα στο καθαρό ξηρό υλικό. Κρεμάστε την πλυμένη κουρτίνα για να στεγνώσει και σχεδιάστε το σχέδιο.

Βήμα 4: Προετοιμάστε την περιοχή όπου θα βάψετε

Σχεδιάστε το σχέδιο με ένα στυλό βαφής
Για να βάψετε μια κουρτίνα βινυλίου, σχεδιάστε το σχέδιο με ένα στυλό βαφής και εφαρμόστε το χρώμα με βάση το καουτσούκ.

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη επιφάνεια ανοιχτού δαπέδου ή ένα κενό τραπέζι τραπεζαρίας. Εργαστείτε σε έναν καλά φωτισμένο, καλά αεριζόμενο χώρο εργασίας. Βάλτε το πλαστικό σταγονίδιο για προστασία από τις διαρροές χρωμάτων. Ρυθμίστε όλα τα είδη εργασίας σας. Έχετε ένα δοχείο νερού κοντά για να πλύνετε τις βούρτσες και να αναμίξετε χρώματα.

Βήμα 5: Περιγράψτε το σχέδιό σας και βάψτε το πλήρως

Για να μεταφέρετε μια εικόνα ή ένα σχέδιο σε μια διαφανή πλαστική κουρτίνα, τοποθετήστε το έργο τέχνης προς τα κάτω στην εσωτερική όψη της κουρτίνας. Απλώστε την κουρτίνα επίπεδη και κολλήστε με ασφάλεια την τέχνη, αφήνοντας ένα άδειο περίγραμμα 31 cm πάνω από το κάτω μέρος της κουρτίνας, έτσι ώστε το ζωγραφισμένο σχέδιο να μην μουλιάσει. Γυρίστε την κουρτίνα και περιγράψτε τα κύρια σχήματα με στυλό βαφής. Χρησιμοποιήστε το ακρυλικό χρώμα αναμεμιγμένο με πολύ λίγο νερό για να διατηρήσετε το χρώμα πυκνό και βάψτε μεγάλες περιοχές με την ευρύτερη βούρτσα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια λεπτή βούρτσα για λεπτομέρειες και άκρα. Αφήστε το βαμμένο σχέδιο να στεγνώσει όλη τη νύχτα και αγγίξτε το εάν χρειάζεται. Τραβήξτε το πρωτότυπο έργο τέχνης από το πρόσωπο και αφαιρέστε τυχόν σημάδια ταινίας. Όταν η κουρτίνα είναι πλήρως στεγνή, κρεμάστε την στα άγκιστρα του ντους.

Για να βάψετε πάνω στο ύφασμα, τραβήξτε την εικόνα στην εξωτερική πλευρά με στυλό βαφής και, στη συνέχεια, απλώστε μια στρώση βάσης από ύφασμα για να βοηθήσετε το χρώμα να κολλήσει όταν πλυθεί. Ανακατέψτε το ακρυλικό χρώμα με νερό μέχρι να είναι λείο και γεμίστε τους μεγάλους χώρους με μια ευρεία βούρτσα. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για περιγράμματα και λεπτομέρειες. Αφήστε το ακρυλικό χρώμα να στεγνώσει για περίπου 4 ώρες και τοποθετήστε ένα δεύτερο στρώμα. Κλείστε την κουρτίνα όταν είναι στεγνή.

Για να βάψετε μια κουρτίνα βινυλίου, σχεδιάστε το σχέδιο με ένα στυλό βαφής και εφαρμόστε το χρώμα με βάση το καουτσούκ. Αφήστε την κουρτίνα ντους να στεγνώσει όλη τη νύχτα. Συμπληρώστε τυχόν ρωγμές ή κενά και αφήστε το να στεγνώσει πλήρως. Κρεμάστε την κουρτίνα ντους την επόμενη μέρα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail