Κάντε ένα σπίτι ασφαλές για ηλικιωμένους

Η διατήρηση των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας ασφαλή στα σπίτια τους έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα
Με τη σημερινή γήρανση του πληθυσμού, η διατήρηση των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας ασφαλή στα σπίτια τους έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα.

Με τη σημερινή γήρανση του πληθυσμού, η διατήρηση των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας ασφαλή στα σπίτια τους έχει γίνει ένα σημαντικό ζήτημα. Οι πτώσεις και τα ατυχήματα δυσκολεύουν συχνά τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αλλά κάνοντας αρκετές ανακαινίσεις ασφαλείας, οι ηλικιωμένοι μπορούν να ζήσουν ανεξάρτητα στο σπίτι χωρίς να φοβούνται να τραυματιστούν.

Είσοδοι

Οι ηλικιωμένοι μπορούν γρήγορα να πέσουν σε ένα εξωτερικό βήμα πόρτας εάν η περιοχή δεν καλύπτεται σωστά και φωτίζεται. Εγκαταστήστε μια μικρή τέντα πάνω από τις μπροστινές και πίσω πόρτες για να προστατεύσετε την είσοδο από το να βραχεί και να γλιστρήσει λόγω καιρού. Προσθέστε ένα έντονα φωτισμένο φωτιστικό στον εξωτερικό τοίχο έτσι ώστε η περιοχή να είναι εύκολα ορατή τη νύχτα.

Μπάνια

Τα λεία, βρεγμένα δάπεδα μπορούν να κάνουν το μπάνιο επικίνδυνο δωμάτιο για ηλικιωμένους. Είναι σημαντικό να ενημερωθεί αυτός ο χώρος για να μειωθούν οι πιθανότητες πτώσης σε μια ολισθηρή επιφάνεια. Αφήστε τις πόρτες του μπάνιου να ανοίγουν προς τα έξω, ώστε να υπάρχει χώρος για εύκολη μετακίνηση στο κατώφλι. Η πόρτα πρέπει να έχει πλάτος μεταξύ 32 και 91 εκατοστών για να φιλοξενεί άτομα που χρησιμοποιούν πεζοπόρους ή αναπηρικά αμαξίδια. Χαμηλώστε ντουλάπια μπάνιου, καθρέφτες και μετρητές αρκετές ίντσες για να διευκολύνετε την πρόσβασή τους από έναν περιπατητή ή αναπηρική καρέκλα. Εγκαταστήστε μόνωση γύρω από κάθε ανοιχτό σωλήνα ζεστού νερού που θα μπορούσε να κάψει κάποιον που κάθεται κοντά στην περιοχή του νεροχύτη. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει απόσταση από 30 έως 122 εκατοστά μπροστά από την τουαλέτα, το νεροχύτη, το ντους και την μπανιέρα. Εγκαταστήστε οριζόντιες ράβδους αρπαγής δίπλα στην μπανιέρα και την τουαλέτα για να διευκολύνετε το να σηκωθεί. Τοποθετήστε κάθετες ράβδους δίπλα στο ντους για να κάνετε ασφαλέστερη είσοδο και έξοδο από το στάβλο. Χρησιμοποιήστε επέκταση καθίσματος για να σηκώσετε καθίσματα τουαλέτας που ανυψώνονται τουλάχιστον 43 εκατοστά. Εάν είναι δυνατόν, εγκαταστήστε μια μπανιέρα με σφραγισμένη πόρτα. Εγκαταστήστε ένα αυτόματο νυχτερινό φως κίνησης στο μπάνιο. Ασφαλίστε τα χαλιά και τα χαλιά στο δάπεδο με ταινία δύο όψεων.

Κουζίνες

Προσθέστε ένα έντονα φωτισμένο φωτιστικό στον εξωτερικό τοίχο έτσι ώστε η περιοχή να είναι εύκολα ορατή τη
Προσθέστε ένα έντονα φωτισμένο φωτιστικό στον εξωτερικό τοίχο έτσι ώστε η περιοχή να είναι εύκολα ορατή τη νύχτα.

Η ιδανική κουζίνα προσφέρει μια μικρή, συμπαγή περιοχή όπου τα πάντα είναι εύκολα προσβάσιμα. Μειώνοντας το διάστημα μεταξύ των συσκευών, οι ηλικιωμένοι μπορούν να μετακινούνται πιο εύκολα. Οι εύκολες βρύσες και τα κουμπιά κάνουν επίσης το μαγείρεμα λιγότερη δουλειά και πιο ασφαλή για τους ηλικιωμένους. Τα χαμηλότερα επίπεδα ντουλάπια μειώνουν τις πιθανότητες πτώσης των αντικειμένων λόγω της προσέγγισης. Ο χώρος του μετρητή πρέπει να παρέχει άφθονο χώρο για την προετοιμασία φαγητού. Το δάπεδο από βινύλιο και λινέλαιο παρέχει μια επιφάνεια που καθαρίζεται εύκολα. Οι ηλικιωμένοι μπορούν εύκολα να περπατήσουν ή να μετακινήσουν μια αναπηρική καρέκλα πάνω από αυτούς τους τύπους ομαλών, επίπεδων δαπέδων.

Χαμηλώστε τα ερμάρια κατά αρκετές ίντσες για να κάνετε τα ράφια πιο προσβάσιμα. Για ηλικιωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια, οι μετρητές πρέπει να έχουν ύψος μεταξύ είκοσι οκτώ και τριάντα τεσσάρων ιντσών. Βεβαιωθείτε ότι οι νεροχύτες είναι ρηχοί, έτσι ώστε οι καθισμένοι ηλικιωμένοι να μπορούν να φτάσουν σε πιάτα στο κάτω μέρος του φωτιστικού. Τοποθετήστε αντικείμενα που χρησιμοποιούνται τακτικά στα κάτω ράφια. Προσθέστε καλάθια και τεμπέλης δίσκους Susan για να διευκολύνετε την πρόσβαση σε αντικείμενα από το πίσω μέρος των ραφιών.

Διάδρομοι και σκάλες

Είναι σημαντικό να διατηρείτε καλά τα δάπεδα και τις σκάλες. Οι πιθανότητες πτώσης μπορούν να μειωθούν πολύ λαμβάνοντας πολλές απλές προφυλάξεις. Αφαιρέστε τυχόν ακαταστασία ή υπερμεγέθη αντικείμενα από τις αίθουσες και κοντά στις σκάλες. Για να κάνετε την κίνηση σε όλο το σπίτι πιο ασφαλή, συνδέστε χρωματιστές λωρίδες σε οποιεσδήποτε περιοχές στο πάτωμα όπου είναι απαραίτητο να ανεβείτε ή να κατεβείτε.

Βεβαιωθείτε ότι τα κιγκλιδώματα χειρός είναι εγκατεστημένα σε όλες τις σκάλες. Χαμηλώστε τα όρια που είναι υψηλά για να αποτρέψετε πιθανότητες ενεργοποίησης. Εγκαταστήστε επιπλέον φωτισμό εργασίας στην κουζίνα, στους διαδρόμους και στο μπάνιο. Έχετε τηλεχειριστήρια χειρός για ένα κεντρικό κέντρο ελέγχου κοντά στο κρεβάτι ή την πολυθρόνα. Προσθέστε έναν δεύτερο διακόπτη φωτισμού έτσι ώστε να υπάρχει ένας στο κάτω μέρος και στο επάνω μέρος μιας σκάλας. Αφαιρέστε τυχόν αντικείμενα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κίνηση μέσα από ένα διάδρομο ή μέσα σε ένα δωμάτιο.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail