Ψευδοροφή ή γυψοσανίδα;

Οι λεκέδες νερού στην οροφή γυψοσανίδας γενικά σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρεθούν μεγάλα τμήματα της οροφής
Οι λεκέδες νερού στην οροφή γυψοσανίδας γενικά σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρεθούν μεγάλα τμήματα της οροφής και ολόκληρη η οροφή θα πρέπει να τελειοποιηθεί.

Εάν σκέφτεστε να ολοκληρώσετε το υπόγειό σας, πιθανότατα αντιμετωπίζετε την παλιά ερώτηση: Πρέπει να εγκαταστήσω ένα ταβάνι γυψοσανίδας ή ένα ψευδοροφή (πτώση);

Η γυψοσανίδα θα δώσει στην οροφή σας μια ομαλή, τελειωμένη εμφάνιση. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ψευδοροφές φαίνονται κρύα και θεσμικά. Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε τύπο οροφής. Ακολουθούν μερικές σκέψεις σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής.

Υψος ΟΡΟΦΗΣ

Το ύψος της οροφής μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, ιδιαίτερα σε ανακαίνιση υπόγειου. Επειδή η γυψοσανίδα μπορεί να συνδεθεί απευθείας στις δοκούς του κύριου δαπέδου, θα χάσετε λιγότερο από 2,50 cm ύψος οροφής εάν εγκαταστήσετε γυψοσανίδα. Οι αναρτημένες οροφές απαιτούν οπουδήποτε χώρο από 3-15 εκατοστά κάτω από τις δοκούς δαπέδου, αν και ορισμένοι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι τα πλακάκια τους χρειάζονται μόλις 5 εκατοστά απόσταση. Σε κάθε περίπτωση, θα μειώσουν το ανώτατο όριο.

Σε νεότερα σπίτια, ο επιπλέον χώρος που χρειάζεται μια ανασταλμένη οροφή σπάνια προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, σε παλαιότερα σπίτια τα υπόγεια είναι πιο ρηχά και η αναρτημένη οροφή μπορεί να μην είναι βιώσιμη επιλογή. Εναλλακτικά, εάν υπάρχουν ηλεκτρικά καλώδια ή υδραυλικοί σωλήνες που λειτουργούν στην κάτω πλευρά των δοκών, είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε γυψοσανίδα πριν μετεγκαταστήσετε τα καλώδια ή τους σωλήνες. Προσθέτει επιπλέον κόστος στο ταβάνι σας.

Οι ψευδοροφές επιτρέπουν την πρόσβαση

Δεδομένου ότι είναι αντίθετοι με τους κωδικούς δόμησης η μόνιμη κάλυψη ηλεκτρικών κουτιών διακλάδωσης με γυψοσανίδα, οι αναρτημένες οροφές έχουν ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα. Η κάλυψη κουτιών διακλάδωσης ή η υδραυλική εγκατάσταση με ανάρτηση οροφής δεν είναι αντίθετη με κανέναν κωδικό δόμησης, καθώς η πρόσβαση είναι απλή.

Πιθανή ζημιά από ψηλά

Επειδή η γυψοσανίδα μπορεί να συνδεθεί απευθείας στις δοκούς του κύριου δαπέδου
Επειδή η γυψοσανίδα μπορεί να συνδεθεί απευθείας στις δοκούς του κύριου δαπέδου, θα χάσετε λιγότερο από 2,50 cm ύψος οροφής εάν εγκαταστήσετε γυψοσανίδα.

Το νερό ρέει προς τα κάτω. Η οροφή του υπογείου μπορεί να διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο για το νερό που προέρχεται από τον κύριο όροφο. Ένας νεροχύτης που ξεχειλίζει, μια εφεδρική τουαλέτα, ή ακόμη και ένα ψυγείο που δεν λειτουργεί, μπορούν όλοι να στείλουν κατακλυσμό νερού στην οροφή του υπογείου σας, λεκιάζοντας μόνιμα.

Οι λεκέδες νερού στην οροφή γυψοσανίδας γενικά σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρεθούν μεγάλα τμήματα της οροφής και ολόκληρη η οροφή θα πρέπει να τελειοποιηθεί. Εναλλακτικά, μπορεί να επισκευαστεί ένα πλακιδωτό πλακίδιο οροφής που μπορεί να επισκευαστεί αντικαθιστώντας το μονωμένο πλακίδιο.

Ακουστικές ιδιότητες

Σκοπεύετε να έχετε τηλεόραση στο χαμηλότερο επίπεδο για τα παιδιά σας να παίζουν βιντεοπαιχνίδια; Η γυψοσανίδα που είναι τοποθετημένη απευθείας σε δοκούς δαπέδου θα έχει πολύ μικρή ικανότητα μπλοκαρίσματος ήχου, οπότε ο θόρυβος από το υπόγειο θα έρθει μέχρι το πάτωμα. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικό γυψοσανίδα αποκλεισμού ήχου ή να προσαρτήσετε το γυψοσανίδας σε ένα "ανθεκτικό" κανάλι που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τη μεταφορά ήχου. Ωστόσο, και οι δύο επιλογές θα προσθέσουν επιπλέον κόστος στο έργο σας. Θα ελαχιστοποιήσουν επίσης ένα πλεονέκτημα του γυψοσανίδας, καθώς θα μειώσουν την οροφή σας. Οι αναρτημένες οροφές είναι γενικά κατασκευασμένες από ηχοαπορροφητικά υλικά που μειώνουν τη μεταφορά ήχου, βοηθώντας να διατηρηθεί ο ήχος του υπογείου μακριά από τον κύριο όροφο.

Ανησυχείτε για την εμφάνιση;

Τα πλακάκια οροφής είναι τώρα συνήθως διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη, καθώς και διάφορα διαφορετικά χρώματα και φινιρίσματα. Μερικά μοιάζουν ακόμη και με μια ντεμοντέ οροφή από κασσίτερο. Έχετε πολλές επιλογές με ψευδοροφή.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail