Χειμώνας ένα σπίτι με έναν προϋπολογισμό

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που μπορεί να πάρει τεράστια δαγκώματα από τον προϋπολογισμό σας
Εκτός από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και τις μέρες του χιονιού, ο χειμώνας είναι μια εποχή που μπορεί να πάρει τεράστια δαγκώματα από τον προϋπολογισμό σας.

Η αλλαγή των φύλλων και η σταθερή πτώση της θερμοκρασίας είναι σαφή σημάδια ότι ο χειμώνας είναι πολύ κοντά. Εκτός από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες και τις μέρες του χιονιού, ο χειμώνας είναι μια εποχή που μπορεί να πάρει τεράστια δαγκώματα από τον προϋπολογισμό σας. Ευτυχώς, ο χειμώνας στο σπίτι σας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα και να αποτρέψετε περιττές ζημιές σε μέρη του σπιτιού σας. Ακολουθώντας αυτά τα οικονομικά βήματα, μπορείτε να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τους μεγάλους χειμερινούς μήνες.

Καθαρίστε τις υδρορροές

Μια φραγμένη υδρορροή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εάν το νερό δεν μπορεί να ρέει ελεύθερα μέσω υδρορροών, τότε θα παγώσει και θα δημιουργήσει μεγάλα παγάκια και φράγματα πάγου. Ενώ αυτά φαίνονται όμορφα στον χειμερινό ήλιο, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στις υδρορροές και στα πλάγια. Ένας καλός καθαρισμός υδρορροών θα αποτρέψει ένα επιπλέον κόστος επισκευής στο δρόμο.

Ξεπλύνετε τον θερμοσίφωνα

Ένας αναποτελεσματικός θερμοσίφωνας μπορεί να σας κοστίζει εκατοντάδες δολάρια κάθε χρόνο. Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι ο θερμοσίφωνα λειτουργεί καλύτερα. Για να ξεκινήσετε, ξεπλύνετε το θερμοσίφωνα για να αφαιρέσετε σωματίδια και ιζήματα που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου. Χρησιμοποιήστε τη βαλβίδα αποστράγγισης του θερμοσίφωνα για να καθαρίσετε το ανεπιθύμητο υλικό.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα

Ενώ εργάζεστε με το θερμοσίφωνα, ελέγξτε τη θερμοκρασία και βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πάνω από 140 μοίρες. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση για τους περισσότερους θερμοσίφωνες είναι 140 μοίρες, αλλά τα περισσότερα νοικοκυριά θα πάνε καλά με μια ρύθμιση 120 μοιρών. Μείωση 20° Μπορεί να εξοικονομήσει έως και 10 τοις εκατό στους λογαριασμούς ενέργειας.

Ελέγξτε τους ανεμιστήρες οροφής

Οι ανεμιστήρες οροφής είναι σωσίβιο το καλοκαίρι, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην κυκλοφορία ζεστού αέρα το χειμώνα. Απλώς αλλάξτε την κατεύθυνση των πτερυγίων του ανεμιστήρα ώστε να περιστρέφονται δεξιόστροφα για να ωθήσουν τον ζεστό αέρα προς το έδαφος.

Εγκαταστήστε πρόχειρα προστατευτικά

Ένας από τους κύριους στόχους του χειμώνα στο σπίτι σας είναι να κρατήσετε τον κρύο αέρα έξω. Οι πόρτες είναι μια από τις μεγαλύτερες περιοχές προσθήκης για τα περισσότερα σπίτια. Η εγκατάσταση βυθισμένων προφυλακτήρων στο κάτω μέρος των θυρών θα σας βοηθήσει να κλείσετε ανεπιθύμητα ρεύματα. Ακόμα καλύτερα, αυτοί οι προφυλακτήρες διατίθενται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα για να καλύψουν οποιοδήποτε τύπο προϋπολογισμού.

Αντικαταστήστε τα φίλτρα

Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι ο θερμοσίφωνα λειτουργεί καλύτερα
Το φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική στιγμή για να βεβαιωθείτε ότι ο θερμοσίφωνα λειτουργεί καλύτερα.

Τα φίλτρα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης. Η αλλαγή φίλτρων αέρα, που συνήθως κυμαίνονται περίπου 7,50€ ανά τεμάχιο, θα βελτιώσει τόσο την αποδοτικότητα όσο και τη μακροζωία των συσκευών θέρμανσης και ψύξης.

Είσοδοι Weatherstrip

Εκτός από τους προφυλακτήρες, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε βαρίδια κατά μήκος εισόδων και παραθύρων. Αυτές οι λωρίδες θα βοηθήσουν στο κλείσιμο τυχόν κενών στην πλευρά και θα αποτρέψουν την είσοδο ή την έξοδο του αέρα από το σπίτι. Τα Weatherstrips πωλούνται από το ρολό και είναι πολύ φιλικά προς τον προϋπολογισμό.

Ενημερώστε τον θερμοστάτη

Ένας νέος θερμοστάτης μπορεί να είναι το πιο ακριβό στοιχείο αυτής της λίστας, αλλά μπορεί να εξοικονομήσει πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα. Η μείωση της θερμοκρασίας του θερμοστάτη σας κατά ένα βαθμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να εξοικονομήσει ένα τοις εκατό στο κόστος ενέργειας. Η εγκατάσταση ενός έξυπνου θερμοστάτη που μπορεί να διατηρήσει τις θερμοκρασίες χαμηλότερες όταν κανείς δεν είναι σπίτι μπορεί να εξοικονομήσει ακόμη περισσότερα χρήματα.

Επισκευή μόνωσης

Η φθορά ή η έλλειψη μόνωσης είναι ένας άλλος τρόπος που η θερμότητα ξεφεύγει από το σπίτι. Για να διατηρήσετε όλο αυτό το ζεστό αέρα στο εσωτερικό, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε περισσότερη μόνωση σε βασικές περιοχές του σπιτιού, όπως ανάμεσα σε εξωτερικούς τοίχους, πατώματα σοφίτας και οροφή υπόγειου. Θυμηθείτε να ελέγξετε ξανά τη σοφίτα και να βεβαιωθείτε ότι η οροφή είναι σωστά μονωμένη, καθώς τα περισσότερα σπίτια χάνουν το ένα τέταρτο της θερμότητας τους σε αυτήν την περιοχή.

Αφαιρέστε τις μονάδες παραθύρου a / c

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν μονάδες παραθύρου A / C. Είναι απίστευτα δύσκολο να ξεπεραστούν αυτές οι μονάδες και να εξαλειφθούν τα ρεύματα. Για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα, απλώς αποσυνδέστε τις μονάδες και αποθηκεύστε τις μέχρι την άνοιξη. Είναι επίσης καλή ιδέα να βεβαιωθείτε ότι τυχόν εξωτερικές μονάδες κλιματισμού δεν διαρρέουν από τη βαλβίδα νερού. Εάν εντοπιστούν τυχόν διαρροές, απλώς κλείστε τη βαλβίδα και αδειάστε τους σωλήνες.

Επισκευή πλαισίου

Τα κενά στην πλευρά, ειδικά γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες, είναι οι πρώτοι χώροι για την είσοδο βυθισμάτων στο σπίτι. Για να προετοιμαστείτε πλήρως για αυτές τις ψυχρές θερμοκρασίες, ελέγξτε το εξωτερικό του σπιτιού σας για τυχόν ζημιές στην πλευρά που πρέπει να επιδιορθωθούν. Εάν παρατηρήσετε μεγάλα κενά γύρω από τα παράθυρα ή τις πόρτες, απλώς συμπληρώστε τα με καλαφάτισμα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail