Πώς να κόψετε τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας ανά δωμάτιο;

Αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας
Δεν είναι μόνο καλό για το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι είναι ένας στόχος για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού. Δεν είναι μόνο καλό για το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τους μηνιαίους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ευτυχώς, το να κάνεις το σπίτι σου πιο ενεργειακά αποδοτικό δεν είναι δύσκολο έργο. Στην πραγματικότητα, η μετατροπή του σπιτιού σας είναι μια εύκολη διαδικασία που μπορεί να γίνει ένα δωμάτιο τη φορά. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα ξεκινήσετε να εξοικονομείτε χρήματα σε χρόνο μηδέν.

Κουζίνα

Η κουζίνα είναι συχνά ένας τόπος όπου καταναλώνεται πολύ ενέργεια. Είτε μαγειρεύετε στο φούρνο είτε διατηρώντας τα ευπαθή τρόφιμα κρύα, οι συσκευές κουζίνας καταναλώνουν πολύ ηλεκτρικό ρεύμα. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορείτε να μάθετε για να περιορίσετε αυτούς τους καταναλωτές ενέργειας.

Ψυγείο

Το ψυγείο είναι συχνά ο κόμβος της κουζίνας και καταναλώνει επίσης περισσότερη ενέργεια από όλες τις άλλες συσκευές. Για να αποφύγετε την υπερβολική απώλεια ενέργειας, ανοίξτε το ψυγείο μόνο όταν χρειάζεται απολύτως να ανακτήσετε κάτι, αφήστε τα ζεστά τρόφιμα να κρυώσουν πριν από την αποθήκευση και βεβαιωθείτε ότι τα πηνία συμπυκνωτή καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Πλυντήριο πιάτων

Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων, τόσο το καλύτερο. Εκτελέστε το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι γεμάτο, αλλά προσέξτε να μην το συσκευάσετε πολύ σφιχτά. Το πλυντήριο πιάτων θα καθαριστεί καλύτερα εάν υπάρχει περισσότερος χώρος για να κινείται το ζεστό νερό.

Σόμπα και φούρνο

Ο καλύτερος κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε τη σόμπα και το φούρνο μόνο όταν είναι απαραίτητο. Αν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Τα μικροκύματα χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τα αντίστοιχα τους και δεν χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν.

Πλυσταριό

Ροδέλα

Τα πλυντήρια είναι ένα άλλο άλογο εργασίας στο σπίτι που καταναλώνει πολύ ενέργεια και νερό. Για να μειώσετε την απώλεια ενέργειας στο ελάχιστο, χρησιμοποιήστε τη ροδέλα μόνο όταν έχετε πλήρες φορτίο. Επίσης, μην το παρακάνετε όταν πρόκειται για απορρυπαντικό. Περισσότεροι αφροί θα κάνουν το πλυντήριο να δουλέψει πιο σκληρά.

Στεγνωτήριο

Σε αντίθεση με το πλυντήριο, δεν θέλετε να υπερβάλλετε το στεγνωτήριο. Τα ρούχα θα στεγνώσουν γρηγορότερα όταν έχουν περισσότερο χώρο για να πέσουν. Επιπλέον, πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική ξήρανση. Όχι μόνο η υπερβολική ξήρανση φθείρει ρούχα, αλλά χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το χνούδι καθαρίζεται σε τακτική βάση.

Σαλόνι

Φωτισμός

Χρησιμοποιήστε τη ροδέλα μόνο όταν έχετε πλήρες φορτίο
Για να μειώσετε την απώλεια ενέργειας στο ελάχιστο, χρησιμοποιήστε τη ροδέλα μόνο όταν έχετε πλήρες φορτίο.

Τα φώτα είναι ένας μεγάλος καταναλωτής ενέργειας στα περισσότερα σπίτια. Για να μειώσετε τη χρήση τους, δοκιμάστε συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFLs) κατά την αντικατάσταση των τυπικών λαμπτήρων. Αυτά τα φώτα χρησιμοποιούν 75% λιγότερη ενέργεια από τους τυπικούς λαμπτήρες. Επίσης, οι διακόπτες dimmer και τα φώτα ανιχνευτή κίνησης θα βοηθήσουν στην αποφυγή παραμονής των φώτων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ψυχαγωγία

Οι ηλεκτρονικές συσκευές χρησιμοποιούν ενέργεια ακόμα και όταν δεν είναι συνδεδεμένες. Για να το διορθώσετε αυτό, απλώς αποσυνδέστε τον υπολογιστή σας, την καφετιέρα και άλλες συσκευές όποτε δεν χρησιμοποιούνται. Για να απλοποιήσετε τη διαδικασία, εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια ποιοτική λωρίδα τροφοδοσίας που θα απενεργοποιήσει τα πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Τζάκι

Εάν το σπίτι σας διαθέτει τζάκι, βεβαιωθείτε ότι το αποσβεστήρα είναι κλειστό όταν δεν χρησιμοποιείται. Ο ζεστός αέρας μπορεί εύκολα να διαφύγει μέσα από την καμινάδα και να προκαλέσει την υπερωριακή εργασία του φούρνου σας για να αντισταθμίσει την απώλεια. Επιπλέον, μην χρησιμοποιείτε το τζάκι και το φούρνο ταυτόχρονα.

Υπνοδωμάτια

Παράθυρα

Τα Windows είναι προβληματικές περιοχές για πολλά σπίτια. Με την πάροδο του χρόνου, το καλαφάτισμα γύρω από τα παράθυρα εξαντλείται, επιτρέποντας στον αέρα να διαφύγει εύκολα. Για να αποφύγετε την απώλεια ενέργειας, εγκαταστήστε κουρτίνες με μονωτικά χιτώνια. Επίσης, θυμηθείτε να διορθώσετε προβλήματα καλαφατίσματος και να αγοράσετε επιπλέον απογύμνωση καιρού όταν χρειάζεται.

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΟΡΟΦΗΣ

Αν έχετε ανεμιστήρες οροφής, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούνται σωστά όλο το χρόνο. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν έναν διακόπτη για να αλλάξουν την περιστροφή των λεπίδων ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, ένας καλός ανεμιστήρας οροφής θα βοηθήσει στην κυκλοφορία του αέρα, πράγμα που σημαίνει λιγότερη εργασία για άλλες μονάδες.

Μπάνια

Ντους

Τα ντους είναι διαβόητα για τη χρήση υπερβολικού νερού. Για να μειώσετε το λογαριασμό σας στο νερό, επιλέξτε κεφαλές ντους χαμηλής ροής. Μπορείτε επίσης να μονώσετε τη δεξαμενή νερού σας για να διατηρήσετε το ζεστό νερό για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Τουαλέτες και νεροχύτες

Οι τουαλέτες χαμηλής ροής και διπλής έκπλυσης μπορούν να εξοικονομήσουν πολύ νερό σε ετήσια βάση. Επίσης, η εγκατάσταση ενός εξαεριστήρα βρύσης μπορεί να εξοικονομήσει νερό όταν χρησιμοποιείτε το νεροχύτη και θα πληρώσει για τον εαυτό του με την πάροδο του χρόνου.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail