Πώς να φτιάξετε ένα κάθισμα ντουζιέρας;

Αποφασίστε πού θέλετε το κάθισμα του ντους σας
Μετρήστε το ντους και αποφασίστε πού θέλετε το κάθισμα του ντους σας.
Τι θα χρειαστείτε
 • Γαλβανισμένες βίδες
 • Βίδες αγκύρωσης σκυροδέματος
 • Μπετόν
 • Τρυπάνι
 • Ξυλεία 2x10,20 cm
 • Κόντρα πλακέ 1,90 cm
 • Σωλήνες σιλικόνης
 • Είδε
 • Μετροταινία
 • Γουδί
 • Μυστρίο
 • Κεραμικό πλακάκι
 • Υποστηρικτικοί πίνακες
 • Επένδυση από PVC

Ένα κάθισμα ντουζιέρας είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε μπάνιο. Καθίστε και χαλαρώστε κάτω από το ζεστό σπρέι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή χρησιμοποιήστε το κάθισμα του ντους για να διατηρήσετε τα είδη μπάνιου μακριά.

Αυτές οι οδηγίες προϋποθέτουν ότι το ντους είναι ήδη στη θέση του. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε αυτό το έργο.

Βήμα 1: Μέτρηση και δημιουργία σχεδίων

Μετρήστε το ντους και αποφασίστε πού θέλετε το κάθισμα του ντους σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το καλύτερο μέρος είναι η γωνία του ντους, κάνοντας το κάθισμα σε σχήμα τριγώνου. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν κάδο ή μια παλιά καρέκλα για να προσδιορίσετε ένα άνετο ύψος για το κάθισμα του ντους. Με βάση τις μετρήσεις σας, σχεδιάστε ένα σχέδιο και αγοράστε το υλικό σας.

Βήμα 2: Διαμόρφωση

Σύμφωνα με το σχέδιό σας, σημειώστε τη θέση του καθίσματος του ντουζιέρας. Φτιάξτε το πλαίσιο, έχοντας κατά νου ότι πρέπει να υπάρχει κλίση περίπου 0,5 ιντσών ανά 12 μέτρα. Αγκυρώστε το πλαίσιο στο πίσω μέρος της καμπίνας ντους και, στη συνέχεια, εφαρμόστε σιλικόνη παντού το ξύλο συναντά το πλακίδιο για την αποφυγή διαρροής. Κάντε το και στα επόμενα βήματα.

Βήμα 3: Συνδέστε το πλάι και το κάθισμα

Τοποθετήστε την επένδυση από PVC πάνω από το κάθισμα
Τοποθετήστε την επένδυση από PVC πάνω από το κάθισμα και κάτω από την πλευρά του καθίσματος του πάγκου ντους.

Μετρήστε και κόψτε 2 κομμάτια από το κόντρα πλακέ 1,90 cm. 1 κομμάτι είναι το υπο-κάθισμα και το άλλο είναι το πλάι. Συνδέστε και τα δύο κομμάτια στο πλαίσιο χρησιμοποιώντας γαλβανισμένες βίδες. Για άλλη μια φορά, σφραγίστε τα πάντα με σιλικόνη.

Βήμα 4: Στεγανοποίηση

Τοποθετήστε την επένδυση από PVC πάνω από το κάθισμα και κάτω από την πλευρά του καθίσματος του πάγκου ντους. Στερεώστε το με ασφάλεια. Χρησιμοποιήστε σιλικόνη στις άκρες για να εμποδίσετε το νερό να διεισδύσει κάτω από την επένδυση.

Βήμα 5: Προσθήκη των πινάκων υποστήριξης

Κόψτε τις σανίδες υποστήριξης σε μέγεθος και συνδέστε τις με τον ίδιο τρόπο όπως τα κομμάτια κόντρα πλακέ στο Βήμα 3.

Βήμα 6: Πλακάκια και αρμολόγηση

Με το μυστρί σας, καλύψτε τις πλάκες με ένα λεπτό στρώμα κονιάματος. Στη συνέχεια, βάλτε το κεραμικό πλακίδιο που επιλέξατε. Αφήστε το πλακίδιο να στερεωθεί για τουλάχιστον 48 ώρες. Μόλις τοποθετηθεί το πλακίδιο, ανακατέψτε λίγο ρευστοκονίαμα και λείψτε το στις ραφές χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι. Μετά από 30 λεπτά, σκουπίστε τα πλακίδια με καθαρό σφουγγάρι μέχρι να είναι καθαρά. Περιμένετε 24 ώρες για να σφραγίσετε το ρευστοκονίαμα.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μάρμαρο ή γρανίτη για το κάθισμα του ντους, δεν χρειάζεστε σανίδα. Απλώς απλώστε ένα λεπτό στρώμα κονιάματος πάνω από το κάθισμα κόντρα πλακέ, τοποθετήστε το μάρμαρο ή τον γρανίτη στη θέση του και, στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα βαρύ αντικείμενο στην κορυφή.

Πρόσθετες συμβουλές

Περιμένετε 3 έως 4 ημέρες για να στεγνώσει το κονίαμα πριν τρέξετε νερό στο ντους. Συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία υδραυλικών πριν κάνετε οποιαδήποτε διάτρηση. Θα μπορούσατε να τρυπήσετε κατά λάθος έναν σωλήνα ή να προκαλέσετε άλλες ζημιές εάν δεν το κάνετε.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail