8 ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε μια επένδυση κουρτίνας ντους

Ακολουθούν 8 ιδιότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε την τέλεια επένδυση για το μπάνιο σας
Ανεξάρτητα από το είδος της επένδυσης κουρτινών ντους που χρησιμοποιείτε, ακολουθούν 8 ιδιότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε την τέλεια επένδυση για το μπάνιο σας.

Ανεξάρτητα από το είδος της επένδυσης κουρτινών ντους που χρησιμοποιείτε, ακολουθούν 8 ιδιότητες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε την τέλεια επένδυση για το μπάνιο σας.

Bioguard ή μούχλα και ανθεκτικό σε ωίδιο

Οι περισσότερες επενδύσεις που κατασκευάζονται σήμερα αντιμετωπίζονται αυτόματα με ένα βιολογικό προστατευτικό για να τα κάνουν να μούχλα και ανθεκτικά στο ωίδιο. Αναζητήστε αυτές τις πληροφορίες στο περιτύλιγμα συσκευασίας. Θα λέει "ανθεκτικό σε μούχλα και μούχλα", "αντιμετωπίζεται με Bioguard" ή και τα δύο.

Ecopreme βινύλιο

Το Ecopreme είναι ένα μη τοξικό βινύλιο κατασκευασμένο από βινύλιο EVA. Όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές φέρουν αυτό το είδος κουρτίνας βινυλίου. Ψάξτε ή ζητήστε το ή για PEVA, πολυαιθυλένιο οξικό βινύλιο. Μελέτες το 2008 έδειξαν ότι τα τοξικά αέρια που απελευθερώνονται από βινύλιο εκτός PEVA ή EVA είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

Διπλές οπές για δακτυλίους ντους

Οι επενδύσεις διατίθενται σε διάφορα βάρη. Οι λιγότερο ακριβές επενδύσεις κουρτινών ντους μπορεί να σκίσουν στην οπή δακτυλίου. Ελέγξτε τις οπές για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ανθεκτικές για επαναλαμβανόμενη χρήση.

Απόδειξη κυματισμού

Πολλές επενδύσεις βινυλίου έρχονται με μαγνήτες ή βάρη ραμμένα στο κάτω μέρος της κουρτίνας για να τους εμποδίσουν να διογκωθούν και να προσκολληθούν στο σώμα σας όταν κάνετε μπάνιο.

Μήκος και πλάτος

Τα σεντόνια ντους διατίθενται σε διαφορετικά μήκη και πλάτη για να χωράνε σε καμπίνες ντους, μπανιέρες και κυκλικές μπανιέρες. Μπορείτε να αγοράσετε 2 κουρτίνες αν χρειαστεί, αλλά μετρήστε το ντους σας κάθετα και οριζόντια για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή εφαρμογή.

Χρώμα

Οι λιγότερο ακριβές επενδύσεις κουρτινών ντους μπορεί να σκίσουν στην οπή δακτυλίου
Οι λιγότερο ακριβές επενδύσεις κουρτινών ντους μπορεί να σκίσουν στην οπή δακτυλίου.

Ενώ οι επενδύσεις βινυλίου έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων, δεν θα είναι όλα ταιριαστά για τη διακόσμηση σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το σωστό χρώμα, σκεφτείτε το μαύρο, το λευκό ή μια διαφανή επένδυση.

Υφή

Δεν είναι λείες όλες οι επενδύσεις. Σκεφτείτε αν θέλετε ή όχι να προσθέσετε υφή στη διακόσμηση σας. Ορισμένες επενδύσεις είναι χαραγμένες με σχέδια ή γεωμετρικά σχήματα. Είναι μια προσωπική επιλογή, αλλά πρέπει να το σκεφτείτε.

Διαφάνεια

Η διαφάνεια της γραμμής μπορεί να είναι σημαντική αν θέλετε απόρρητο.

Μπορεί να δείτε τον όρο " κουρτίνα στιλ ξενοδοχείου ", όταν κοιτάζετε τις επενδύσεις κουρτινών ντους. Σημαίνει απλά μια επένδυση κουρτίνας ντους που είναι καθαρή, απλή και σταθμισμένη στο κάτω μέρος. Είναι αρκετά κομψά για να χρησιμοποιηθούν ως επένδυση.

Όποιες κι αν είναι οι πεποιθήσεις σας για τα «πράσινα» προϊόντα, όταν πρόκειται για την επιλογή μιας φιλικής προς το περιβάλλον επένδυσης, πρέπει να λάβετε υπόψη και την υγεία σας. Το 2008, μελέτες συνέδεσαν τις κουρτίνες ντους βινυλίου και πλαστικών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτή η "νέα κουρτίνα ντους βινυλίου " προέρχεται από την απελευθέρωση φθαλικών ενώσεων. Οι φθαλικές ενώσεις είναι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να κάνουν τα πλαστικά μαλακά και εύκαμπτα. Ενώ αυτή είναι μια εξαιρετική ποιότητα για μια κουρτίνα ντους, δεν είναι τόσο καλή για το συκώτι, το κεντρικό νευρικό σύστημα, το αναπνευστικό και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Ένα νέο βινύλιο 100% χωρίς χλώριο που ονομάζεται "Ecopreme" κατασκευάζεται χωρίς χλώριο από βινύλιο EVA. Αυτές οι κουρτίνες είναι μη τοξικές, μαλακές και εύκαμπτες. Αναζητήστε PEVA, που σημαίνει "Πολυαιθυλένιο οξικό βινύλιο." Το PEVA είναι ένα άλλο προϊόν βινυλίου που δεν σχετίζεται με προβλήματα υγείας. Δεν περιέχει τοξίνες.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail