8 γρήγορες διορθώσεις πτώσης

Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτές οι λίγες διορθώσεις γρήγορης πτώσης δεν θα σπάσουν την τράπεζα
Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτές οι λίγες διορθώσεις γρήγορης πτώσης δεν θα σπάσουν την τράπεζα ή δεν θα αναλάβουν τη μέρα σας.

Η αρχή κάθε σεζόν φέρνει το δικό της σύνολο δουλειών και έργων που πρέπει να γίνουν. Ακριβώς όπως η άνοιξη είναι γνωστή για τον καθαρισμό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε φθινόπωρο για να διατηρήσετε το σπίτι σας ομαλό και να φαίνεται καλό. Το καλύτερο μέρος είναι ότι αυτές οι λίγες διορθώσεις γρήγορης πτώσης δεν θα σπάσουν την τράπεζα ή δεν θα αναλάβουν τη μέρα σας.

1. Ελέγξτε για διαρροές

Οι διαρροές αέρα είναι μια τεράστια σπατάλη ενέργειας μόλις αρχίσετε να ανάβετε τον κλίβανο. Έτσι, εάν θέλετε να διατηρήσετε τη θερμότητα και τους λογαριασμούς σας κάτω, θα πρέπει να περάσετε λίγο χρόνο επιθεωρώντας τις φώκιες και καλαφατίζετε γύρω από το σπίτι σας αυτό το φθινόπωρο.

Απλά περιηγηθείτε στα παράθυρα και τις πόρτες σας για να τα ελέγξετε. Εάν χρειαστεί, προσθέστε ή αντικαταστήστε τον καιρό που αφαιρεί γύρω από τις εξωτερικές σας πόρτες και στερεώστε το καλαφάτισμα και τις σφραγίδες γύρω από τα παράθυρα. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να ελέγξετε για διαρροές γύρω από πρίζες και διακόπτες, καθώς και πατάκια δαπέδου, τα οποία μπορεί να διαρρεύσουν παλιό αέρα από το υπόγειο.

2. Αγγίξτε το χρώμα

Πριν έρθει ο χειμώνας, το φθινόπωρο είναι η ιδανική στιγμή για να αγγίξετε οποιαδήποτε εξωτερική επένδυση, κιγκλιδώματα και περβάζια παραθύρων που έχουν χρώμα που ξεκινά να ξεφλουδίζει. Εάν δεν έχετε πολύ χρόνο, κολλήστε να αγγίξετε τα σημεία που είναι πιο πιθανό να ξεφλουδίσουν, όπως τα άκρα των σανίδων και γύρω από τις κεφαλές και τις γωνίες των νυχιών. Εάν έχετε το χρόνο, τώρα θα ήταν καλή στιγμή να εφαρμόσετε ένα παλτό με φρέσκο χρώμα σε όλα τα διακοσμητικά, τα κιγκλιδώματα και τα περβάζια των παραθύρων.

3. Προετοιμάστε το γκαζόν σας

Ο χειμώνας μπορεί να καταστρέψει το γκαζόν σας, καθιστώντας την άνοιξη σας πολύ πιο δύσκολη από ό, τι πρέπει. Για να βοηθήσετε τον κήπο σας να αναπτυχθεί τον επόμενο χρόνο, φροντίστε να προετοιμάσετε το γκαζόν σας αυτό το φθινόπωρο.

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε την αυλή σας για το χειμώνα. Πρώτα απ 'όλα, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι τρώτε τα φύλλα τακτικά για να αποφύγετε την ασφυξία των κρεβατιών του κήπου και του γρασιδιού. Ίσως θελήσετε να αερίσετε και το φθινόπωρο, κάτι που βοηθά επίσης το γκαζόν σας από ασφυξία. Τέλος, η προσθήκη λιπάσματος στο γκαζόν και στους κήπους σας θα βοηθήσει τα φυτά σας να επιβιώσουν το χειμώνα και να παραμείνουν σωστά θρεπτικά.

4. Αποστραγγίστε και αποθηκεύστε τους εύκαμπτους σωλήνες

Οι εύκαμπτοι σωλήνες κήπου δεν είναι φθηνοί, οπότε αν θέλετε ο σωλήνας σας να περνά από χρόνο σε χρόνο, είναι σημαντικό να το στραγγίζετε και να το αποθηκεύετε κάθε φθινόπωρο.

Μια άλλη γρήγορη επιδιόρθωση που πρέπει να ολοκληρώσετε αυτό το φθινόπωρο είναι απλή
Μια άλλη γρήγορη επιδιόρθωση που πρέπει να ολοκληρώσετε αυτό το φθινόπωρο είναι απλή, αλλά ξεχνάμε να κάνουν πολλοί.

Για να το στραγγίξετε και να το αποθηκεύσετε σωστά, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει πρώτα το εξωτερικό πότισμα νερού. Αφού αποσυνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα του κήπου σας από το εξωτερικό πηνίο νερού, αφαιρέστε τυχόν ρωγμές που ενδέχεται να υπάρχουν στον εύκαμπτο σωλήνα σας, αποστραγγίστε το και, στη συνέχεια, πιέστε το υπόλοιπο νερό που βρίσκεται ακόμα μέσα. Στη συνέχεια θα θελήσετε να τυλίξετε τον εύκαμπτο σωλήνα του κήπου σε κυκλικό σχήμα και να τον κρεμάσετε κάπου ασφαλές όπως γκαράζ ή υπόστεγο.

5. Καθαρίστε τις υδρορροές

Μια άλλη γρήγορη επιδιόρθωση που πρέπει να ολοκληρώσετε αυτό το φθινόπωρο είναι απλή, αλλά ξεχνάμε να κάνουν πολλοί. Οι υδρορροές γύρω από το σπίτι σας πρέπει να καθαρίζονται πριν έρθει ο χειμώνας. Πολύ νερό ταξιδεύει μέσα από τις υδρορροές σας, ειδικά το χειμώνα καθώς το χιόνι πέφτει και λιώνει, αλλά αν δεν μπορεί να ταξιδέψει ομαλά, θα μπορούσε να ρέει στο σπίτι σας αντί να απέχει από αυτό. Επομένως, είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε τυχόν συντρίμμια και φύλλα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μπλοκαρίσματα. Θα μπορούσατε επίσης να εγκαταστήσετε προστατευτικά πλέγματος για ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

6. Ενημερώστε τα εξωτερικά φώτα

Ελάτε να πέσετε, ο ήλιος θα αρχίσει να δύει νωρίτερα και αργότερα να ανατέλλει. Επειδή θα είναι πιο σκοτεινό για περισσότερο, είναι καλή ιδέα να ενημερώσετε τα εξωτερικά σας φώτα. Αυτό θα μπορούσε απλώς να σημαίνει την αλλαγή λαμπτήρων σε κάτι πιο φωτεινό και ενεργειακά αποδοτικό, αλλαγή ολόκληρου του φωτιστικού ή ακόμη και προσθήκη εντελώς καινούργιου. Η εγκατάσταση των φώτων αισθητήρα είναι επίσης καλή ιδέα να έρθετε το φθινόπωρο και το χειμώνα, οπότε δεν χρειάζεται να περπατήσετε μέχρι μια μαύρη πόρτα.

7. Πλύνετε τα χαλιά

Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλή σκόνη, βρωμιά και βρωμιά μπαίνει στο δρόμο από βρώμικα πόδια, υπαίθριο παιχνίδι και γκαζόν. Παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι αδύνατο να διατηρήσουμε τα δάπεδα καθαρά, ειδικά όταν πρόκειται για χαλιά που συχνά φιλοξενούν βρωμιά και μυρωδιές.

Αν λοιπόν έχετε χαλιά, η πτώση είναι η καλύτερη στιγμή για να τους δώσετε έναν βαθύ καθαρισμό από τοίχο σε τοίχο, επειδή οι περισσότερες μέρες είναι ακόμα αρκετά ζεστές για να ανοίξουν τα παράθυρα για να αφήσουν τα χαλιά να στεγνώσουν. Εάν δεν έχετε δικό σας καθαριστικό χαλιών, υπάρχουν συχνά πολλά μέρη που τα διαθέτουν για ενοικίαση με μόλις 22€ την ημέρα.

8. Καθαρίστε το κάλυμμα εξαερισμού

Τέλος, κάθε φθινόπωρο πρέπει να καθαρίζετε την κουκούλα εξαερισμού. Η κουκούλα εξαερισμού ή η κουκούλα εξάτμισης είναι η μηχανική συσκευή ανεμιστήρα που κρέμεται πάνω από τη σόμπα ή την εστία μαγειρέματος στην κουζίνα. Είναι εκεί για να απομακρύνει τα γράσα, τους καπνούς, τους καπνούς, τις μυρωδιές, τη θερμότητα και τον ατμό από τον αέρα, εκκενώνοντας και φιλτράροντάς τον. Ωστόσο, η ποσότητα του λίπους και της βρωμιάς που συσσωρεύεται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους πρέπει να καθαριστεί ή να φράξει.

Για να καθαρίσετε την κουκούλα εξαερισμού, πρέπει να σκουπίσετε το εξωτερικό του με ένα μαλακό πανί βυθισμένο σε ζεστό, σαπουνόνερο. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φίλτρα και τοποθετήστε τα σε ζεστό νερό με σαπούνι πιάτων και εμποτίστε για πέντε έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια νάιλον βούρτσα για να την καθαρίσετε. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, αφήστε το να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επανατοποθετήστε το.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail