Πόσο ψηλά πρέπει να κρεμαστεί μια ράβδος ντους;

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η επένδυση για την κουρτίνα ντους πρέπει να κρεμάσει στην μπανιέρα κάτω από
Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η επένδυση για την κουρτίνα ντους πρέπει να κρεμάσει στην μπανιέρα κάτω από το χείλος της, έτσι ώστε το νερό να μην εκτοξεύεται στο πάτωμα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι ράβδων ντους στην αγορά. Η επιλογή της σωστής ράβδου ντους εξαρτάται όχι μόνο από τις διαστάσεις του μπάνιου σας, αλλά και από το θέμα του σχεδιασμού και το προσωπικό σας γούστο. Μόλις επιλέξετε ένα ντους, θα πρέπει να το κρεμάσετε.

Το ύψος μιας ράβδου ντους σε σχέση με τη θέση της μπανιέρας είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα χρήσης και επιθυμητό αποτέλεσμα. Ορισμένες κουρτίνες ντους εκτείνονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο πάτωμα, ενώ άλλες πέφτουν ακριβώς κάτω από το χείλος μιας ελκυστικής μπανιέρας με πόδια. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η επένδυση για την κουρτίνα ντους πρέπει να κρεμάσει στην μπανιέρα κάτω από το χείλος της, έτσι ώστε το νερό να μην εκτοξεύεται στο πάτωμα. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να ρυθμίζετε μια ράβδο ντους στο σωστό ύψος.

Κρεμαστή ράβδο ντους

Οι κουρτίνες ντους έχουν συνήθως μήκος 6 μέτρα από πάνω προς τα κάτω. Φτιάχνονται επίσης περισσότερο. Για προσαρμοσμένα σχέδια μπανιέρας, το μήκος τους μπορεί να διαφέρει πολύ.

Εάν εγκαθιστάτε ξανά τη ράβδο ντους και πρέπει να ξέρετε πού να την κρεμάσετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μετρήσετε το μήκος της επένδυσης. Εάν έχει μήκος 6 μέτρα, υπολογίστε ότι πρέπει να κρέμεται κάτω από το χείλος της μπανιέρας τουλάχιστον 13 εκατοστά. Αυτό σημαίνει ότι η ράβδος πρέπει να τοποθετηθεί 5 μέτρα, 18 εκατοστά από την κορυφή της μπανιέρας. Ωστόσο, εξετάστε τη διαφορά μεταξύ της τοποθέτησης της ράβδου και της τοποθεσίας της επένδυσης στους δακτυλίους κουρτίνας ντους. Εάν το χιτώνιο κρέμεται 5 εκατοστά κάτω από τη ράβδο, μπορείτε να το προσθέσετε στο ύψος της ράβδου, τοποθετώντας το 5 μέτρα, 23 εκατοστά πάνω από τη μπανιέρα.

Η κουρτίνα απαιτεί επίσης κάποια προσοχή. Δεν πρέπει να σύρεται κατά μήκος του δαπέδου. Πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 5 εκατοστά πάνω από αυτό κατά την ανάρτηση. Εάν θέλετε να παρουσιάσετε μια μπανιέρα με νύχι, κρεμάστε την κουρτίνα μόλις λίγες ίντσες κάτω από το χείλος της μπανιέρας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail