Πώς να εγκαταστήσετε έναν πίνακα πρόσβασης σε γυψοσανίδα;

Θα γνωρίζετε ακριβώς πού να εγκαταστήσετε τον πίνακα πρόσβασης
Με αυτόν τον τρόπο, κατά την κοπή του γυψοσανίδας, θα γνωρίζετε ακριβώς πού να εγκαταστήσετε τον πίνακα πρόσβασης.
Τι θα χρειαστείτε
  • Πριόνι γυψοσανίδας
  • Πόρτα και πλαίσιο πλαισίου πρόσβασης
  • Καλαφατίζοντας όπλο
  • Συγκολλητικός
  • Βοηθητικό μαχαίρι
  • Χαρτοταινία

Εάν πρέπει να είστε σε θέση να περάσετε πίσω από έναν τοίχο και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα σωλήνα ή καλωδίωση, ένας πίνακας πρόσβασης είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε χωρίς να επηρεαστεί η ακεραιότητα του τοίχου. Η εγκατάσταση ενός πίνακα πρόσβασης σε γυψοσανίδα είναι αρκετά εύκολη με τα σωστά εργαλεία. Δεδομένου ότι γνωρίζετε τη θέση της καλωδίωσης ή του σωλήνα στην οποία χρειάζεστε πρόσβαση, η εργασία είναι θέμα κοπής του γυψοσανίδας, εκκαθάριση χώρου και στερέωση μιας μικρής πόρτας.

Βήμα 1: Εντοπίστε το προσάρτημα

Ό, τι χρειάζεται πρόσβαση, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκεται. Στην ιδανική περίπτωση, πριν κρεμάσετε το γυψοσανίδας, έχετε λάβει ακριβείς μετρήσεις της θέσης του εξαρτήματος, είτε πρόκειται για βαλβίδα, διανομέα καλωδίωσης ή αφαιρούμενο καπάκι σωλήνα. Με αυτόν τον τρόπο, κατά την κοπή του γυψοσανίδας, θα γνωρίζετε ακριβώς πού να εγκαταστήσετε τον πίνακα πρόσβασης. Διαφορετικά, η διαδικασία θα είναι κάπως τυφλή. Εάν κόψετε το γυψοσανίδας αλλά κάνετε ένα λάθος, θα πρέπει να το διορθώσετε. Βασικά, είναι καλύτερο αν γνωρίζετε την ακριβή τοποθεσία του τι πρέπει να έχετε πρόσβαση.

Βήμα 2: Κόψτε μια μικρή τρύπα στο γυψοσανίδας

Ελέγξτε τις μετρήσεις σας κόβοντας μια μικρή τρύπα στο γυψοσανίδας ακριβώς στο σημείο που πρέπει να είναι το εξάρτημα. Χρησιμοποιήστε το πριόνι γυψοσανίδας. Αυτή η οπή εκκίνησης θα σας ενημερώσει πού πρέπει να εγκαταστήσετε τον πίνακα πρόσβασης.

Βήμα 3: Εντοπίστε το πλαίσιο του πίνακα πρόσβασης

Κρατήστε το πλαίσιο του πίνακα πρόσβασης στη θέση του στον τοίχο. Βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφο και εντοπίστε κατά μήκος της εσωτερικής άκρης. Η μικρή τρύπα που κόψατε για πρώτη φορά πρέπει να περιέχεται μέσα στο κουτί που έχει εντοπιστεί.

Βήμα 4: Κόψτε ακριβώς γύρω από την εντοπισμένη περιοχή

Αυτή η οπή εκκίνησης θα σας ενημερώσει πού πρέπει να εγκαταστήσετε τον πίνακα πρόσβασης
Αυτή η οπή εκκίνησης θα σας ενημερώσει πού πρέπει να εγκαταστήσετε τον πίνακα πρόσβασης.

Για άλλη μια φορά, πάρτε το πριόνι γυψοσανίδας και κόψτε ακριβώς έξω από την περιοχή που εντοπίστηκε. Το χείλος του πλαισίου του πίνακα πρόσβασης απαιτεί η τρύπα να είναι λίγο μεγαλύτερη και στις τέσσερις πλευρές για να την επιτρέψει να χωρέσει. Το επιπλέον μέγεθος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,60 cm σε όλες τις πλευρές.

Βήμα 5: Τοποθετήστε το πλαίσιο

Ελέγξτε το πλαίσιο για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει άνετα στην οπή κοπής. Αν είναι πολύ σφιχτή, πάρτε το πριόνι και το πριόνι γυψοσανίδας κατά μήκος των άκρων της κοπής για να κάνετε την τρύπα μεγαλύτερη. Προσέξτε όμως να μην κάνετε την τρύπα πολύ μεγάλη.

Βήμα 6: Κολλήστε το πλαίσιο σε γυψοσανίδα

Φορτώστε το πιστόλι με το συγκολλητικό και κόψτε το άκρο του σωλήνα. Εφαρμόστε μια κόλλα κόλλας γύρω από την κάτω επιφάνεια του πλαισίου στην πλευρά που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την γυψοσανίδα. Με τη κόλλα στη θέση της, τοποθετήστε το πλαίσιο στο άνοιγμα και πιέστε το στο γυψοσανίδας. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές του πλαισίου επικοινωνούν εξίσου με το γυψοσανίδας.

Βήμα 7: Ταινία για να κρατήσει το πλαίσιο στη θέση του

Κολλήστε πολλά κομμάτια κολλητικής ταινίας πάνω από το πλαίσιο που είναι προς το παρόν κολλημένο στο γυψοσανίδα. Το κάλυμμα της θήκης ή η πόρτα μπορεί να στερεωθεί την επόμενη μέρα αφού στεγνώσει πλήρως η κόλλα.

Μόλις προσκολληθεί στο γυψοσανίδας, το πλαίσιο πρόσβασης θα παρέχει ένα βολικό μέσο για να φτάσετε στο πίσω μέρος του τοίχου σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Χρωματίστε το πλαίσιο πρόσβασης ακριβώς μαζί με το γυψοσανίδας, αν και θυμηθείτε να μην σφραγίζετε την πόρτα ή το πάνελ κλειστό με χρώμα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail