Αντικατάσταση ανεμιστήρα μπάνιου, φωτισμού και θερμαντήρα

Αυτό που θα χρειαστείτε Ένας ανεμιστήρας μπάνιου μπορεί να είναι μόνο εξάτμιση
Αυτό που θα χρειαστείτε Ένας ανεμιστήρας μπάνιου μπορεί να είναι μόνο εξάτμιση, ή μπορεί να είναι πραγματικός ανεμιστήρας μπάνιου, φως, θερμαντήρας ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών.
Τι θα χρειαστείτε
  • Συρματοκόπτης
  • Κατσαβίδι
  • Παξιμάδια σύρματος
  • Μαχαίρι
  • Απογυμνωτές καλωδίων

Ένας ανεμιστήρας μπάνιου μπορεί να είναι μόνο εξατμιστής, ή μπορεί να είναι πραγματικός ανεμιστήρας μπάνιου, φως, θερμαντήρας ή οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών. Εάν έχετε μόνο μια εξάτμιση, η αντικατάστασή της με μια μονάδα θέρμανσης και φωτισμού μπορεί να κάνει το χρόνο που περνάτε στο δωμάτιο πολύ πιο ευχάριστο. Η εργασία δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση ή εργαλεία. Αγοράστε μια μονάδα αντικατάστασης που έχει το ίδιο μέγεθος με το πρωτότυπο.

Βήμα 1: Αποσύνδεση τροφοδοσίας

Στο κύριο κουτί κυκλώματος, κλείστε το διακόπτη για το δωμάτιο όπου εργάζεστε. Η απλή απενεργοποίηση του διακόπτη φωτός δεν αρκεί. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο προέκτασης και συνδέστε μια λάμπα για φωτισμό.

Βήμα 2: Αφαιρέστε τον παλιό ανεμιστήρα μπάνιου, το φως, τη θερμαντική μονάδα

Αφαιρέστε τον παλιό ανεμιστήρα μπάνιου
Αφαιρέστε τον παλιό ανεμιστήρα μπάνιου, το φως, τη θερμαντική μονάδα.

Οι περισσότεροι ανεμιστήρες μπάνιου θα έχουν 1 έως 4 βίδες που τις συγκρατούν στη θέση τους. Όταν αφαιρείτε τις βίδες, είτε η μονάδα θα πέσει κάτω από την οροφή ή θα ανοίξει ένα πλαίσιο που επιτρέπει την πρόσβαση σε άλλους συνδετήρες. Όταν η μονάδα είναι χαλαρή, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στην καλωδίωση. Εάν χρησιμοποιούνται περισσότερα από 1 κύκλωμα καλωδίωσης, σημειώστε ποια σύρματα συνδέονται με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά της μονάδας εξάτμισης.

Βήμα 3: Αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων καλωδίωσης

Εάν κάνετε αναβάθμιση από μια απλή εξάτμιση, ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε επιπλέον καλωδίωση από το διακόπτη φωτός. Θα έχετε επίσης πολλές επιλογές σχετικά με το σύστημα διακοπτών, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστών dimmer / speed και πολλαπλών στοιχείων ελέγχου on / off. Εάν χρησιμοποιείτε ένα προσαρμοσμένο σύστημα διακοπτών, το κύριο πράγμα είναι να διατηρείτε τα κυκλώματα φωτισμού, ανεμιστήρα και θέρμανσης. Επίσης, εάν δεν έχετε δουλέψει ποτέ στην καλωδίωση στο παρελθόν, δεν είναι ποτέ πολύ αργά να ζητήσετε από έναν φίλο ή να νοικιάσετε ηλεκτρολόγο για να σας βοηθήσει με αυτό το βήμα και αργότερα.

Βήμα 4: Εγκαταστήστε τη νέα μονάδα ανεμιστήρα, φωτός και θερμαντήρα μπάνιου

Ξεκινήστε συνδέοντας την καλωδίωση με περικόχλια. Η μονάδα πρέπει να συνοδεύεται από ένα εύκολο στην παρακολούθηση διάγραμμα. Μην διασχίζετε τυχαία κυκλώματα για τα διάφορα εξαρτήματα. Σε ένα καλύτερο σενάριο, ακόμη και οι τρύπες των βιδών θα ευθυγραμμιστούν. Εάν δεν το έχετε, κρατήστε μερικές μικρές βίδες αυτο-χτυπήματος για να δημιουργήσετε στιγμιαίες τρύπες χωρίς προβλήματα. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τρυπάνι για πιλοτικές τρύπες, αλλά οι βίδες αυτοεκτύπωσης κοστίζουν πολύ λιγότερο και είναι συμβατές με οποιοδήποτε κατσαβίδι με το σωστό άκρο βίδας.

Βήμα 5: Δοκιμάστε το

Ενεργοποιήστε τα πάντα με πλήρη ισχύ και αφήστε τη μονάδα να λειτουργήσει για λίγα λεπτά για να ελέγξετε το φορτίο στο κύκλωμα. Εάν ο διακόπτης σβήσει αμέσως όταν ενεργοποιήσετε τη μονάδα, έχετε ένα βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση. Απενεργοποιήστε το διακόπτη και ελέγξτε προσεκτικά τις συνδέσεις καλωδίωσης για εκτεθειμένα ή διασταυρούμενα καλώδια.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail