Πώς να αντικαταστήσετε μια συρόμενη πόρτα ντους;

Με μια αντικατάσταση πόρτας συρόμενου ντους θα πρέπει να αρχίσετε να αφαιρείτε την παλιά πόρτα
Με μια αντικατάσταση πόρτας συρόμενου ντους θα πρέπει να αρχίσετε να αφαιρείτε την παλιά πόρτα.
Τι θα χρειαστείτε
  • Μετροταινία
  • Τρυπάνι και κομμάτια
  • Μολύβι
  • Σιδηροπρίονο
  • Επίπεδο
  • Βοηθητικό μαχαίρι
  • Σιλικόνη καλαφατίσματος
  • Κλειδί ρυθμιζόμενου ανοίγματος
  • Κατσαβίδι κεφαλής Phillips
  • Καλαφατίζοντας όπλο

Η αντικατάσταση μιας πόρτας ντουζιέρας μπορεί να φαίνεται μεγάλη δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή. Κάθε φορά που εργάζεστε με γυαλί, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινείστε και τοποθετείτε το. Είναι μια δουλειά που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας πολύ εύκολα. Δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αντικαταστήσετε μια συρόμενη πόρτα ντους.

Βήμα 1: Αφαίρεση των θυρών

Με μια αντικατάσταση πόρτας συρόμενου ντους θα πρέπει να αρχίσετε να αφαιρείτε την παλιά πόρτα. Μπείτε μέσα στο ντους και κλείστε την πόρτα. Πιάστε την εσωτερική συρόμενη πόρτα στα πλάγια και σηκώστε την απαλά προς τα πάνω και, στη συνέχεια, σπρώξτε την κορυφή μακριά από εσάς. Κάτι τέτοιο θα απελευθερώσει την κορυφή της πόρτας από την πίστα. Κρατώντας σταθερά την πόρτα, χαμηλώστε την και σπρώξτε το κάτω μέρος προς τα έξω για να την απελευθερώσετε από το κάτω κομμάτι. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αφαίρεση της πόρτας. Στηρίξτε τον στον τοίχο του μπάνιου. Χρησιμοποιήστε την ίδια διαδικασία για την εξωτερική πόρτα του ντους, που λειτουργεί έξω από το ντους.

Βήμα 2: Αφαίρεση του πλαισίου

Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας για να κόψετε το καλαφάτισμα από το πλαίσιο ντους στα πλάγια και στο κάτω μέρος. Το πάνω μέρος του πλαισίου στερεώνεται στις πλευρές με βίδες. Χαλαρώστε και αφαιρέστε τα και, στη συνέχεια, σηκώστε την επάνω ράγα από το πλαίσιο.

Πιάστε την πόρτα του περιβλήματος ντους από τα πλάγια
Πιάστε την πόρτα του περιβλήματος ντους από τα πλάγια.

Οι πλευρικές ράγες συγκρατούνται στη θέση τους συγκρατώντας βίδες. Χαλαρώστε και αφαιρέστε τα και μετά τραβήξτε τις πλευρικές ράγες μακριά από τον τοίχο. Η κάτω ράγα ανυψώνεται ελεύθερα από το περίβλημα. Χρησιμοποιήστε το βοηθητικό σας μαχαίρι για να αφαιρέσετε τα υπόλοιπα καλαφάκια.

Βήμα 3: Τοποθέτηση του νέου πλαισίου

Κόψτε τις νέες πλευρικές ράγες στο σωστό μέγεθος. Καθαρίστε τυχόν μεταλλικά ξέσματα και τοποθετήστε τη ράγα κάτω στη θέση της, κεντράροντάς την στο περίβλημα. Κολλήστε το στη θέση του έτσι ώστε να μην μπορεί να κινηθεί. Τοποθετήστε μια πλευρική ράγα στην κάτω ράγα. Χρησιμοποιήστε το επίπεδό σας για να βεβαιωθείτε ότι η πλευρική ράγα είναι ευθεία. Σημειώστε τις οπές βίδας στο πλευρικό τοίχωμα του περιβλήματος. Επαναλάβετε για την άλλη πλευρική ράγα.

Τρυπήστε τρύπες στο περίβλημα όπου έχετε κάνει το σημάδι σας και τοποθετήστε τις άγκυρες. Ξεκινήστε τοποθετώντας τη λαστιχένια στάση πάνω από μια βίδα και σφίγγοντάς την στο κέντρο της πλευρικής ράγας. Επαναλάβετε αυτό το βήμα στην άλλη πλευρική γραμμή. Τοποθετήστε την επάνω ράγα πάνω από τις πλευρικές ράγες και στερεώστε τη στη θέση της με βίδες σε κάθε άκρο.

Βήμα 4: Κρεμαστές νέες πόρτες

Οι κύλινδροι πρέπει να βλέπουν προς τα έξω και προς τα μέσα για τις αντίστοιχες πόρτες. Για να κρεμάσετε την εσωτερική πόρτα, μπείτε στο ντους. Πιάστε την πόρτα του περιβλήματος ντους από τα πλάγια. Σπρώξτε το στην πάνω ράγα και τραβήξτε προς τα επάνω σας έως ότου οι κύλινδροι αγκιστρωθούν στο πάνω κομμάτι. Τώρα τραβήξτε προς τα κάτω και συνδέστε τους κάτω κυλίνδρους κάτω από το κάτω κομμάτι. Επαναλάβετε το εξωτερικό για την εξωτερική πόρτα. Καλαφατίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό του κάτω και πλευρικού κάγκελα όπου συναντούν το περίβλημα του ντους.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail