8 εύκολες συμβουλές για συντήρηση μπάνιου

Παρακάτω αναφέρονται μερικές εύκολες συμβουλές για τακτική συντήρηση μπάνιου
Παρακάτω αναφέρονται μερικές εύκολες συμβουλές για τακτική συντήρηση μπάνιου.

Η τακτική συντήρηση του μπάνιου αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καθαριότητας. Θα σας εξοικονομήσει σημαντικά χρήματα μακροπρόθεσμα, επειδή μπορείτε να αποφύγετε προβλήματα που σχετίζονται με υδραυλικά, διαρροές, μούχλα και μούχλα. Παρακάτω αναφέρονται μερικές εύκολες συμβουλές για τακτική συντήρηση μπάνιου.

Βεβαιωθείτε ότι το ρευστοκονίαμα και το στεγανωτικό είναι άθικτα

Το ρευστοκονίαμα και το στεγανωτικό γύρω από τα πλακάκια πάνω από μια μπανιέρα ή σε ένα θάλαμο ντους απαιτούν συχνό έλεγχο. Λόγω της συνεχούς έκθεσης στη θερμότητα και την υγρασία, το ρευστοκονίαμα συχνά φθείρεται ή ραγίζει. Βεβαιωθείτε ότι το ρευστοκονίαμα είναι άθικτο και χωρίς μούχλα ή ωίδιο. Για να καθαρίσετε λεκέδες μούχλας, μούχλας ή ενέματος, χρησιμοποιήστε λευκαντικό οξυγόνου. Εάν βρείτε ενδείξεις έλλειψης ενέματος, πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή, να την στεγνώσετε και να εφαρμόσετε νέο ενέματα.

Ψάξτε για διαρροές σωλήνες ή σωλήνες

Οι διαρροές γύρω από ένα σωλήνα ή στόμιο πρέπει να αποκατασταθούν μόλις εντοπιστούν. Εάν αφεθούν χωρίς επίβλεψη, θα μπορούσαν σταδιακά να επιδεινωθούν και να προκαλέσουν προβλήματα όπως η συσσώρευση υγρασίας πίσω από τους τοίχους και κάτω από το δάπεδο. Επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό εάν δεν είστε σίγουροι για την έκταση της διαρροής.

Αναζητήστε σημάδια διαρροών γύρω από την μπανιέρα και την τουαλέτα

Η τουαλέτα και η μπανιέρα πρέπει να στερεώνονται με ασφάλεια στο πάτωμα του μπάνιου. Διαφορετικά, αυτά τα φωτιστικά θα διαρρεύσουν. Βεβαιωθείτε ότι το πλύσιμο της τουαλέτας λειτουργεί σωστά και ότι δεν υπάρχουν εμπόδια.

Αναζητήστε σημάδια σήψης ή αποσύνθεσης

Η τακτική συντήρηση του μπάνιου αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καθαριότητας
Η τακτική συντήρηση του μπάνιου αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καθαριότητας.

Κάντε τακτική εξέταση του δαπέδου, του τοίχου και των γωνιών του μπάνιου. Αναζητήστε σημάδια υγρασίας, υγρασίας και σαπίστε στις επιφάνειες. Οποιαδήποτε τέτοια προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν επαγγελματικά.

Ελέγξτε για χαλαρά πλακάκια

Εάν έχετε περίβλημα ντους, βεβαιωθείτε ότι τα πλακάκια είναι στη θέση τους και στεγανοποιούνται σωστά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σημάδια αλλαγής πλακιδίων στον τοίχο ή στο πάτωμα. Εάν δείτε τέτοια σημάδια, αφαιρέστε τα πλακίδια και εγκαταστήστε νέα ή εγκαταστήστε ξανά τα ίδια πλακίδια. Επαναλάβετε την εφαρμογή του ενέματος αφού αφαιρέσετε τα συντρίμμια μεταξύ των πλακιδίων.

Επιθεωρήστε κάτω από το νεροχύτη

Κοιτάξτε κάτω από το νεροχύτη για διαρροές και συσσώρευση υγρασίας. Διαβρωμένοι σωλήνες ή ρωγμές στις συνδέσεις προκαλούν διαρροές που μπορούν να εξαπλωθούν στο ξύλο κάτω από τον πάγκο. Μπορεί επίσης να καταστρέψει το ίδρυμα. Αντικαταστήστε αμέσως τυχόν κατεστραμμένους σωλήνες ή συνδέσεις.

Χρησιμοποιήστε καλύμματα αποστράγγισης

Τα καλύμματα αποστράγγισης είναι ένας σημαντικός αμυντικός μηχανισμός επειδή εμποδίζουν τη ροή των μαλλιών, τη βρωμιά και άλλα σωματίδια που μπορούν να φράξουν τους αγωγούς. Εάν παρατηρήσετε ότι η ροή του νερού έχει επιβραδυνθεί, καθαρίστε την αποχέτευση και το κάλυμμα.

Καθαρίζετε το μπάνιο κάθε εβδομάδα

Καθαρίζετε το μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Καθαρίστε την μπανιέρα, το ντους, την τουαλέτα, το νιπτήρα, τους καθρέφτες και το δάπεδο. Καθώς το κάνετε αυτό, πραγματοποιήστε μια διεξοδική επιθεώρηση όλων των γωνιών και των γωνιών. Πλύνετε τα χαλιά προτού συσσωρεύσουν υπερβολική βρωμιά ή υγρασία. Μην αφήνετε ποτέ υγρά ρούχα ή χαλιά στο μπάνιο.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail