Πώς να προσθέσετε επένδυση Bullnose γύρω από μια μπανιέρα;

Για να προσθέσετε μπουλντόζα γύρω από την μπανιέρα σας
Για να προσθέσετε μπουλντόζα γύρω από την μπανιέρα σας, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πόση περιοχή θέλετε να καλύψετε με πλακάκια.
Τι θα χρειαστείτε
 • Πλακάκια Bullnose
 • Πλακάκια τοίχου
 • Κόλλα πλακιδίων
 • Μολύβι
 • Επίπεδο
 • Μεζούρα
 • Χαρτοταινία
 • Μείγμα ενέματος
 • Νερό
 • Σφραγιστικό ενέματος
 • Μυστρίο
 • Σφουγγάρι

Εάν θέλετε να προσθέσετε πλακάκια γύρω από την μπανιέρα σας, η χρήση μπουλντόζας στα άκρα είναι μια εξαιρετική ιδέα. Τα πλακάκια Bullnose είναι ιδανικά για την άκρη οποιουδήποτε πλακιδίου λόγω του διακριτού κυρτού σχήματος. Με πλακίδια bullnose ως επένδυση, τα πλακάκια σας θα φαίνονται τακτοποιημένα και τελειωμένα. Αυτό που ακολουθεί θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε αυτό το συγκεκριμένο μοτίβο πλακιδίων.

Βήμα 1: Μέτρηση της περιοχής

Για να προσθέσετε μπουλντόζα γύρω από την μπανιέρα σας, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πόση περιοχή θέλετε να καλύψετε με πλακάκια. Ενώ έχετε την επιλογή να προσθέσετε μόνο μια σειρά πλακιδίων bullnose, μπορείτε επίσης να προσθέσετε 1 ή περισσότερες σειρές πλακιδίων τοίχου. Πριν κάνετε συγκεκριμένα σχέδια σχετικά με τον αριθμό των πλακιδίων που θα χρησιμοποιήσετε, αποφασίστε πόσο ψηλά θέλετε να φτάσει η επένδυση γύρω από την μπανιέρα σας. Σημειώστε αυτό το σημείο με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, μετρήστε την απόσταση μεταξύ της κορυφής της μπανιέρας σας και αυτού του σημείου.

Σχεδιάστε πόσα πλακίδια θα χρειαστείτε για να φτάσετε σε αυτό το σημείο. Μετρήστε το ύψος 1 από τα πλακίδια bullnose και 1 από τα πλακίδια τοίχου σας. Αφαιρέστε το ύψος του πλακιδίου bullnose από το συνολικό ύψος που θέλετε να καλύψετε και, στη συνέχεια, υπολογίστε πόσα πλακίδια τοίχου θα χρειαστείτε για να καλύψετε την επιπλέον περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τους χώρους 0,30 cm που θα αφήσετε μεταξύ των πλακιδίων για ενέματα.

Βήμα 2: Τοποθέτηση των πλακιδίων

Χρησιμοποιώντας τα πλακίδια bullnose όταν φτάσετε στην κορυφή
Προχωρήστε στην κάθετη γραμμή, χρησιμοποιώντας τα πλακίδια bullnose όταν φτάσετε στην κορυφή.

Τώρα που έχετε σχεδιάσει το τελείωμα σας, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε τα πλακάκια σας. Αρχικά, χρησιμοποιήστε τη μεζούρα, το επίπεδο και το μολύβι για να επισημάνετε μια ευθεία οριζόντια γραμμή στο ύψος που έχετε καθορίσει. Μόλις το κάνετε αυτό, τοποθετήστε την κολλητική ταινία πάνω από τη γραμμή.

Στη συνέχεια, κάντε μια ευθεία κάθετη γραμμή στην περιοχή που θα πλακάρετε. Εφαρμόστε κόλλα πλακιδίων στον τοίχο γύρω από τη βάση αυτής της γραμμής και, στη συνέχεια, προσθέστε πλακίδια πάνω από αυτό, χρησιμοποιώντας πλαστικά διασκορπιστικά για να τα χωρίσετε. Προχωρήστε στην κάθετη γραμμή, χρησιμοποιώντας τα πλακίδια bullnose όταν φτάσετε στην κορυφή.

Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καλύψετε ολόκληρη την περιοχή που θέλετε να πλακάρετε. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε την ταινία κάλυψης από τον τοίχο, αφαιρώντας έτσι κάθε επιπλέον κόλλα.

Βήμα 3: Χρήση ενέματος

Περιμένετε μια μέρα πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία χρήσης του ενέματος σας. Ανακατέψτε τη σκόνη ενέματος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χρησιμοποιήστε ένα μυστρί για να προσθέσετε το ρευστοκονίαμα στα κενά μεταξύ των πλακιδίων σας, κρατώντας το μυστρί σας σε γωνία 30° προς τον τοίχο. Τέλος, κρατήστε το μυστρί σας κάθετα στον τοίχο και χρησιμοποιήστε το για να απομακρύνετε το υπερβολικό ρευστοκονίαμα.

Βήμα 4: Τελειώνοντας

Περιμένετε 30 λεπτά και χρησιμοποιήστε ένα υγρό σφουγγάρι για να περάσετε τα πλακάκια σας για να αφαιρέσετε τυχόν επιπλέον ενέματα που μπορεί να δώσουν στα πλακάκια σας μια θαμπή εμφάνιση. Τέλος, αφού αφήσετε το ρευστοκονίαμα για 3 ημέρες, πρέπει να το σφραγίσετε. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να εφαρμόσετε ένα στρώμα στεγανοποιητικού του εμπορίου πάνω από το αποξηραμένο ενέματα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail