Πώς να εγκαταστήσετε μια οροφή ντους ατμού με πλακάκια;

Τοποθετήστε τη χαμηλότερη σειρά οροφής έτσι ώστε να υπάρχει κενό μεταξύ του κάτω άκρου του πλακιδίου οροφής
Εάν το πλακίδιο τοίχου είναι ήδη στη θέση του, τοποθετήστε τη χαμηλότερη σειρά οροφής έτσι ώστε να υπάρχει κενό μεταξύ του κάτω άκρου του πλακιδίου οροφής και του άνω άκρου του ανώτατου πλακιδίου τοίχου.
Τι θα χρειαστείτε
 • Κεραμικά πλακάκια
 • Κόλλα κεραμικών πλακιδίων
 • Ενέματα
 • Σφραγιστικό ενέματος
 • Διαχωριστικά πλακιδίων
 • Σιλικόνη καλαφατίσματος
 • Καλαφατίζοντας όπλο
 • Οδοντωτή σπάτουλα
 • Καουτσούκ ενέματα
 • Σφουγγάρι
 • Κάδος
 • Ευθεία άκρη
 • Πλατεία ξυλουργού
 • Υγρό πλακίδιο

Η εγκατάσταση οροφής ντουζιέρας με πλακάκια είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσετε αυτό το εξαιρετικά χαλαρωτικό σπίτι. Τα κεραμικά πλακίδια είναι αδιάβροχα, ανθεκτικά και σχετικά εύκολο στην εγκατάσταση. Πρέπει ήδη να έχετε στη διάθεσή σας το πλαίσιο της οροφής, καθώς και το κατάλληλο φράγμα ατμών πολυαιθυλενίου και ανθεκτική στην υγρασία ινοσανίδα.

Μόλις τοποθετηθούν στη θέση τους, τα πλακάκια οροφής θα ενώσουν με τα πλακίδια τοίχου για να σχηματίσουν ένα στεγανό θόλο. Σε αντίθεση με ό, τι μπορεί να έχετε ακούσει, μια οροφή ντους ατμού κατοικιών δεν χρειάζεται να γλιστρήσει, καθώς χρειάζονται πάνω από 45 λεπτά για να αρχίσει να στάζει το συμπυκνωμένο νερό. Αυτό είναι πολύ περισσότερο από ό, τι οι περισσότεροι ιδιωτικοί χρήστες θα ξοδέψουν να κάνουν ατμό.

Βήμα 1: Διάγραμμα του πλέγματος

Τοποθετήστε τα κεραμικά πλακίδια απευθείας στη ινοσανίδα. Επιλέξτε ένα μοτίβο για τη διάταξη πλακιδίων. Εντοπίστε το πρώτο πλακάκι ξεκινώντας από μια κάτω γωνία. Εάν το πλακίδιο τοίχου είναι ήδη στη θέση του, τοποθετήστε τη χαμηλότερη σειρά οροφής έτσι ώστε να υπάρχει κενό μεταξύ του κάτω άκρου του πλακιδίου οροφής και του άνω άκρου του ανώτατου πλακιδίου τοίχου.

Αυτό το κενό είναι απαραίτητο για την πλήρωση της ραφής με ενέματα. Χρησιμοποιήστε το τετράγωνο του ξυλουργού και την ευθεία άκρη για να επισημάνετε σημεία αναφοράς στον πίνακα στήριξης, φροντίζοντας να αφήσετε ίσο κενό σε όλες τις πλευρές κάθε πλακιδίου για ενέματα. Σημειώστε τυχόν περικοπές πλακιδίων που πρέπει να κάνετε και φροντίστε να το φροντίσετε εκ των προτέρων.

Βήμα 2: Ορίστε την πρώτη σειρά πλακιδίων

Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα κενά μεταξύ των πλακιδίων οροφής
Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα κενά μεταξύ των πλακιδίων οροφής και των πλακιδίων τοίχου.

Ανακατέψτε την κόλλα κεραμικών πλακιδίων. Θα πρέπει να έχει τη συνοχή του τηγανιού. Χρησιμοποιήστε την οδοντωτή σπάτουλα για να επικαλύψετε την πίσω πλευρά του πρώτου πλακιδίου ομοιόμορφα με κόλλα και να την τοποθετήσετε στην πλάκα στήριξης χρησιμοποιώντας το διάγραμμα ως οδηγό. Πιέστε σταθερά το πλακίδιο και στρίψτε το στη θέση του. Ρυθμίστε αμέσως τον πρώτο διαχωριστή στην εσωτερική γωνία του πρώτου πλακιδίου. Οι αποστάτες πλακιδίων που χρησιμοποιείτε θα ταιριάζουν με το τελικό πλάτος του κενού ενέματος. Συνεχίστε με αυτόν τον τρόπο για να ορίσετε την πρώτη σειρά.

Βήμα 3: Ορίστε τα υπόλοιπα πλακίδια

Συνεχίστε τη ρύθμιση πλακιδίων κάθε σειρά μέχρι να καλυφθεί ολόκληρος ο πίνακας υποστήριξης. Ρυθμίστε αποστάτες πλακιδίων σε κάθε σημείο διασταύρωσης γραμμής ενέματος για να διατηρήσετε τη σωστή θέση κάθε πλακιδίου.

Βήμα 4: Ενέματα των κενών

Μόλις σκληρυνθεί η κόλλα πλακιδίων για 24 ώρες, αφαιρέστε τους αποστάτες. Ανακατέψτε το ρευστοκονίαμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Θα καλύψετε τα κενά μεταξύ των πλακιδίων χρησιμοποιώντας το λαστιχένιο ρευστοκονίαμα, μια σπάτουλα ειδικά σχεδιασμένη για αυτήν την ουσία. Έχετε έναν κουβά και ένα μεγάλο σφουγγάρι έτοιμο να σκουπίσετε το υπόλειμμα.

Συσκευάστε ενέματα στα κενά, λειτουργώντας σε τμήματα. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα κενά μεταξύ των πλακιδίων οροφής και των πλακιδίων τοίχου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να εξομαλύνετε και να διαμορφώσετε τις γραμμές ενέματος. Αφήστε το να θεραπευτεί για άλλες 24 ώρες.

Βήμα 5: Σφραγίστε το ρευστοκονίαμα

Μόλις σκληρυνθεί το ρευστοκονίαμα, εφαρμόστε στεγανοποιητικό για να αποτρέψετε την υγρασία από την πορώδη επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε καλαφάκι σιλικόνης για να σφραγίσετε τυχόν κενά μεταξύ της πόρτας ντους με πλακάκια και ατμού.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail