Πώς να εγκαταστήσετε ένα μεξικάνικο πλακάκι ντους;

Αυτό που θα χρειαστείτε Μεξικάνικο πλακίδιο δίνει ένα ντους γύρω από μια πολύ πιο σκουριά εμφάνιση από
Αυτό που θα χρειαστείτε Μεξικάνικο πλακίδιο δίνει ένα ντους γύρω από μια πολύ πιο σκουριά εμφάνιση από τα κανονικά κεραμικά πλακίδια.
Τι θα χρειαστείτε
  • Γραμμή κιμωλίας
  • τετράγωνο
  • Οδοντωτή σπάτουλα
  • Λεπτό κονίαμα
  • Ενέματα
  • Επίπλωση ενέματος
  • Σφουγγάρι
  • Υγρό πριόνι

Το μεξικάνικο πλακίδιο δίνει στο ντους μια πολύ πιο σκουριά εμφάνιση από τα κανονικά κεραμικά πλακίδια. Αυτά τα πλακάκια είναι χειροποίητα και ψήνονται στον ήλιο για αρκετές εβδομάδες. Έχουν φυσικό χρώμα, αλλά δεν έχουν υαλοπίνακα και πορώδη. Το μεξικάνικο πλακίδιο στο περίβλημα του ντους πρέπει να σφραγιστεί πριν τρέξει νερό πάνω του.

Βήμα 1: Ορίστε γραμμές στον τοίχο

Για να έχετε το μεξικάνικο πλακίδιο να φαίνεται ακριβώς στο περίβλημα του ντους σας, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή προετοιμασία. Ρυθμίστε τις γραμμές πλέγματος στον τοίχο σπάζοντας μια γραμμή κιμωλίας σε 2 κατευθύνσεις. Βρείτε το κέντρο του τοίχου και τραβήξτε μια γραμμή που πηγαίνει τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Χρησιμοποιήστε ένα τετράγωνο για να βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές είναι στο κέντρο και τετράγωνες.

Βήμα 2: Ανακατέψτε λεπτό κονίαμα

Χρησιμοποιήστε μια επίπεδη σανίδα και ανακατέψτε το λεπτό κονίαμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην ανακατεύετε πάρα πολύ τη φορά. θα στεγνώσει πριν μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε. Κατά την εφαρμογή πλακιδίων σε ένα περίβλημα ντους, θα κάνετε πολλές μετρήσεις και κοπή.

Βήμα 3: Απλώστε το λεπτό σετ

Το μεξικάνικο πλακίδιο στο περίβλημα του ντους πρέπει να σφραγίζεται σωστά
Το μεξικάνικο πλακίδιο στο περίβλημα του ντους πρέπει να σφραγίζεται σωστά.

Με την οδοντωτή σπάτουλα, απλώστε ένα στρώμα του λεπτού κονιάματος. Μην απλώνετε το κονίαμα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Θα χρειαστεί απλώς να απλώσετε το λεπτό σετ στο κέντρο του τοίχου όπου κάνατε τα σημάδια. Θα πρέπει να είναι αρκετός χώρος για λίγο περισσότερο από 4 πλακίδια.

Βήμα 4: Εγκαταστήστε το πρώτο μεξικάνικο πλακίδιο

Τοποθετήστε τα πλακάκια στο κονίαμα έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα τετράγωνο στο κέντρο του τοίχου. Διατηρήστε χώρο 1,30 cm μεταξύ των πλακιδίων. Απλώστε μια λεπτή ποσότητα κονιάματος στο πίσω μέρος του πλακιδίου και πιέστε το στο λεπτό σετ στον τοίχο. Μετακινήστε το ελαφρά έτσι ώστε οι 2 επιφάνειες να ενώνονται μεταξύ τους.

Βήμα 5: Συνεχίστε την εγκατάσταση πλακιδίων

Με τον ίδιο τρόπο που τοποθετήσατε τα πρώτα 4 πλακίδια, συνεχίστε τα μέχρι να καλυφθεί ο τοίχος. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να κόψετε τα πλακίδια για το άκρο. Όταν έρχεστε σε μια εσωτερική γωνία, αφήστε 1 εκατοστό χώρο μεταξύ του τελικού πλακιδίου και της γωνίας. Η χρήση διαχωριστικών πλακιδίων διατηρεί μια συνεπή γραμμή μεταξύ πλακιδίων.

Βήμα 6: Κόψτε με βρεγμένο πριόνι

Όταν πρέπει να κόψετε ένα πλακίδιο, χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πριόνι με μια λεπίδα από διαμάντια. Κάτι τέτοιο θα εξασφαλίσει τραγανές, καθαρές περικοπές χωρίς να σπάσει το πλακίδιο.

Βήμα 7: Κεραμίδια

Αφού στεγνώσει το μεξικάνικο πλακίδιο, απλώστε το ρευστοκονίαμα. Χρησιμοποιήστε έναν πλωτήρα ενέματος για να ωθήσετε προσεκτικά τον ενέματα κατά μήκος της επιφάνειας, γεμίζοντας τους χώρους. Σκουπίστε την περίσσεια αφού στεγνώσει σε μια πάστα.

Βήμα 8: Σφραγίδα πλακιδίων

Το μεξικάνικο πλακίδιο στο περίβλημα του ντους πρέπει να είναι σφραγισμένο σωστά. Ρίξτε το στεγανοποιητικό σε ένα δίσκο βαφής και απλώστε το με ένα σφουγγάρι. Τρίψτε το στεγανοποιητικό σε κυκλική κίνηση. Αφήστε το να στεγνώσει για μια ώρα πριν εφαρμόσετε ένα άλλο παλτό. Πρέπει να εφαρμόσετε 3 στρώσεις του στεγανοποιητικού για ισχυρή, αδιάβροχη προστασία.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail