Ζωγραφική πάνω από πλακάκια από τούβλα

Τα πλακάκια είναι επίσης γνωστά ως λεπτό τούβλο ή καπλαμά από τούβλα
Τα πλακάκια είναι επίσης γνωστά ως λεπτό τούβλο ή καπλαμά από τούβλα.

Τα πλακάκια από τούβλα είναι βολικά για διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις. Τα πλακάκια είναι επίσης γνωστά ως λεπτό τούβλο ή καπλαμά από τούβλα. Κάνουν μια καλή εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά τούβλα καθώς σας επιτρέπουν να αποτυπώσετε την παραδοσιακή εμφάνιση τούβλου με λιγότερη προσπάθεια.

Το καπλαμά από τούβλα δεν είναι τόσο βαρύ όσο τα συνηθισμένα τούβλα, το οποίο συμβάλλει στην ευκολία εγκατάστασης. Είναι επίσης χαμηλής συντήρησης και ευέλικτο δομικό υλικό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πλακίδια πάνω σε πέτρα, ξύλο ή σκυρόδεμα.

Τα πλακάκια διατίθενται σε διάφορα ελκυστικά χρώματα. Ωστόσο, εάν έχετε μια συγκεκριμένη προτίμηση χρώματος που δεν είναι διαθέσιμη, μπορείτε να βάψετε τα πλακίδια για να ταιριάζει με το χρωματικό σας σχέδιο. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να βάψετε.

Επισκευές

Επιθεωρήστε τα πλακίδια για επισκευές πριν βάψετε. Κάποιοι μπορεί να έχουν σπάσει ή να σπάσει. Το κονίαμα που ενώνει τα πλακίδια μπορεί να έχει φθαρεί σε ορισμένες περιοχές. Αντικαταστήστε τα κατεστραμμένα πλακίδια με ακριβή αντιστοίχιση για ομοιομορφία. Εφαρμόστε ένα προαναμεμιγμένο επίχρισμα ακρυλικού κονιάματος σε περιοχές που χρειάζονται επιπλέον κονίαμα.

Καλαφατίστε και σφραγίστε

Ελέγξτε προσεκτικά τα πλακάκια σας για κενά και ρωγμές στα μαλλιά. Εφαρμόστε ελαστομερή ή καουτσούκ πολυουρεθάνης για να αποτρέψετε τη διείσδυση νερού στο κονίαμα και στα πλακάκια. Μόλις το νερό διεισδύσει στα κεραμίδια τούβλου σας, διευκολύνει τη φθορά. Εάν τα πλακίδια σας είναι εγκατεστημένα όπου έχετε πόρτες και παράθυρα, είναι καλή ιδέα να τα καλαφατίσετε.

Καθαρίστε το τούβλο

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα κεραμίδια από τούβλα είναι ελαφρώς μαλακά ή σε σκόνη
Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα κεραμίδια από τούβλα είναι ελαφρώς μαλακά ή σε σκόνη.

Καθαρίστε σχολαστικά το τούβλο πριν βάψετε για να απαλλαγείτε από τη σκόνη, τη βρωμιά και τα συντρίμμια. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό και πλυντήριο πίεσης μεταξύ 1500 και 2000-PSI. Ένα πινέλο απολέπισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων. Ξεπλύνετε καλά τα πλακάκια έτσι ώστε να μην αφήσετε κανένα σαπούνι. Τα υπολείμματα σαπουνιών καθιστούν δύσκολο για το αστάρι να κολλήσει στο τούβλο. Αφήστε 24 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς τα πλακίδια.

Εφαρμόστε μαλακτικό τοιχοποιίας

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα κεραμίδια από τούβλα είναι ελαφρώς μαλακά ή σε σκόνη. Χρησιμοποιήστε έναν κυλινδρικό χρωστήρα για να εφαρμόσετε ένα μαλακτικό τοιχοποιίας πάνω από τα πλακάκια. Βοηθά στην εδραίωση του τούβλου. Αφήστε 24 ώρες για να στεγνώσει το μαλακτικό.

Ασταρώστε τα πλακίδια

Χρησιμοποιήστε μια ακρυλική τοιχοποιία ή αστάρι γενικής χρήσης που στεγνώνει σε 2 ώρες, κάτι που σας επιτρέπει να βάψετε νωρίτερα. Αραιώστε παχιά αστάρια με λίγο νερό για να διευκολύνετε τη διείσδυση στο τούβλο. Ψεκάστε το αστάρι σε ολόκληρη την επιφάνεια του πλακιδίου και απλώστε το ομοιόμορφα με πινέλο.

Χρώμα

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια βαφή με βάση το λάδι ή 100% ακρυλικό χρώμα σπιτιού. Απλώστε ένα χρώμα της επιλογής σας πάνω από τα πλακάκια. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για ομοιόμορφη κατανομή του χρώματος πάνω στα πλακάκια. Μόλις στεγνώσει εντελώς το πρώτο στρώμα, μπορείτε να ψεκάσετε ένα δεύτερο παλτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πάχος κυλίνδρου 1,90 cm για να διανείμετε το χρώμα.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail