4 συμβουλές για την επισκευή κεραμικών πλακιδίων

Η εργασία με την επισκευή κεραμικών πλακιδίων μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν είστε σίγουροι για τη
Η εργασία με την επισκευή κεραμικών πλακιδίων μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν είστε σίγουροι για τη διαδικασία.

Η εργασία με την επισκευή κεραμικών πλακιδίων μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν είστε σίγουροι για τη διαδικασία. Το κεραμικό είναι ένα δύσκολο υλικό με το οποίο μπορείτε να εργαστείτε. Είναι εύκολο να τσιμπήσετε και να σπάσετε όταν εργάζεστε. Ακολουθούν πολλές συμβουλές που θα κάνουν την εργασία απλούστερη.

Νέο πλακίδιο

Κάθε φορά που παίρνετε το νέο πλακίδιο, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας το παλιό πλακίδιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε το σωστό πλακίδιο χωρίς να ανησυχείτε. Είναι εύκολο να πάρετε αντικατάσταση πλακιδίων που είναι λίγο μακριά χωρίς να το συνειδητοποιήσετε έως ότου είναι πολύ αργά και το έχετε ήδη φέρει σπίτι.

Σώστε τον εαυτό σας ένα ταξίδι πίσω στο κατάστημα, παίρνοντας μαζί σας το παλιό πλακάκι. Ενώ βρίσκεστε στο κατάστημα, αγοράστε περισσότερα πλακίδια από ό, τι χρειάζεστε, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την επαναγορά πλακιδίων κατά την πραγματοποίηση μελλοντικών επισκευών.

Αφαίρεση πλακιδίων

Αφαιρέστε αργά το πλακίδιο και χρησιμοποιήστε τα σωστά εργαλεία. Χρησιμοποιήστε μια σμίλη για να αφαιρέσετε το παλιό ρευστοκονίαμα που περιβάλλει το πλακίδιο. Θα χρειαστείτε επίσης ένα σφυρί, ώστε να μπορείτε να πάρετε τη σμίλη κάτω από το πλακάκι ενώ το αφαιρείτε.

Βεβαιωθείτε ότι το δάπεδο είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλό όταν αφαιρείτε το πλακίδιο. Τόσο το παλιό ενέματα όσο και η κόλλα πρέπει να αποξεστούν από το πάτωμα. Όσο πιο ομαλό είναι το πάτωμα, τόσο περισσότερο θα παραμείνει στη θέση του το νέο πλακίδιο.

Ξηρός χρόνος

Ώστε να μπορείτε να πάρετε τη σμίλη κάτω από το πλακάκι ενώ το αφαιρείτε
Θα χρειαστείτε επίσης ένα σφυρί, ώστε να μπορείτε να πάρετε τη σμίλη κάτω από το πλακάκι ενώ το αφαιρείτε.

Αφού τοποθετήσετε με επιτυχία το πλακίδιο, είναι πολύ σημαντικό να το αφήσετε να ρυθμίσει το σωστό χρονικό διάστημα. Το πλακίδιο πρέπει να στερεωθεί για τουλάχιστον 24 ώρες. Μόλις οριστεί ο χρόνος, θα είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε το ρευστοκονίαμα.

Το να μην αφήσετε το πλακίδιο αρκετό χρόνο για να στεγνώσει μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην τοποθετηθεί σωστά και να κολλήσει όπως πρέπει. Το ρευστοκονίαμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται και τα πλακίδια δεν πρέπει να περπατούν μέχρι να έχουν 24 ώρες για να στεγνώσουν εντελώς.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει εντελώς την περιοχή του υπερβολικού ενέματος, καθώς και τυχόν υμενίων υπολειμμάτων προτού στεγνώσει εντελώς. Το να στεγνώσει με αυτόν τον τρόπο θα το κάνει ιδιαίτερα δύσκολο και σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί αργότερα.

Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη κάθε έργου. Φοράτε γυαλιά ασφαλείας. Πάρτε το χρόνο σας και μην βιαστείτε.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail