Φινίρισμα του γυψοσανίδας σε γωνιακό ντους

Το σωστό φινίρισμα του γυψοσανίδας σε ένα γωνιακό ντους θα εγγυηθεί επίσης μια ομοιόμορφη επιφάνεια
Το σωστό φινίρισμα του γυψοσανίδας σε ένα γωνιακό ντους θα εγγυηθεί επίσης μια ομοιόμορφη επιφάνεια που θα διευκολύνει την εγκατάσταση του πάγκου.
Τι θα χρειαστείτε
  • Αδιάβροχη ταινία χαρτιού γυψοσανίδας
  • Έτοιμη ένωση άρθρωσης
  • Κοινό μαχαίρι
  • Τηγάνι λάσπης
  • Γυαλόχαρτο μέσου 120 grit
  • Βοηθητικό μαχαίρι
  • Ευθεία άκρη

Είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε σωστά το γυψοσανίδας σε γωνιακό ντους. Η σωστά εγκατεστημένη γυψοσανίδα θα μειώσει την πιθανότητα διαρροής ρεύματος στο δωμάτιο, ψύξης του αέρα και αύξησης της συμπύκνωσης πίσω από τους τοίχους. Η συμπύκνωση προκαλεί ανάπτυξη μούχλας και ωιδίου. Το σωστό φινίρισμα του γυψοσανίδας σε ένα γωνιακό ντους θα εγγυηθεί επίσης μια ομοιόμορφη επιφάνεια που θα διευκολύνει την εγκατάσταση του πάγκου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ολοκληρώσετε το γυψοσανίδας σε ένα γωνιακό ντους.

Βήμα 1: Προετοιμάστε την ταινία γυψοσανίδας

Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι και μια ευθεία άκρη για να κόψετε την ταινία με ακρίβεια στο μήκος που απαιτείται για τις γωνίες. Μέχρι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να έχετε γεμίσει τις τρύπες στις επίπεδες επιφάνειες του γυψοσανίδας και να τις τρίψετε έτσι ώστε το μόνο που απαιτείται είναι να τελειώσετε τις γωνίες. Κόψτε το μήκος του χαρτιού λίγο περισσότερο από ό, τι χρειάζεται. Διπλώστε προσεκτικά ολόκληρο το κομμάτι στο μισό για να δημιουργήσετε μια τραγανή κεντρική πτυχή. Προσπαθήστε να μην τσαλακώσετε το χαρτί. Τοποθετήστε το χαρτί στο πλάι.

Βήμα 2: Εφαρμόστε λάσπη στη γωνία

Γεμίστε μερικώς μια λεκάνη με έτοιμο μείγμα. Μην χρησιμοποιείτε την ένωση σύνδεσης θα σκληρύνει πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιήστε το μαχαίρι άρθρωσης για να λερώσετε την ένωση κατά μήκος της γωνίας και στους δύο τοίχους. Εφαρμόστε το όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται.

Βήμα 3: Ρυθμίστε την κασέτα

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ολοκληρώσετε το γυψοσανίδας σε ένα γωνιακό ντους
Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ολοκληρώσετε το γυψοσανίδας σε ένα γωνιακό ντους.

Τοποθετήστε την ταινία γυψοσανίδας στη γωνία ξεκινώντας από την κορυφή και μετακινήστε απαλά προς τα κάτω. Η πτυχή πρέπει να χωράει τέλεια στη γωνία. Ακόμη και ελαφρώς στρογγυλεμένες γωνίες θα δυσκολέψουν την τοποθέτηση του στάβλου στο τοίχωμα. Πιέστε το χαρτί στην ένωση με σταθερή, ομοιόμορφη πίεση.

Βήμα 4: Αποφύγετε τη λάσπη

Κρατήστε το μαχαίρι άρθρωσης υπό γωνία 30 μοιρών. Με το πάτημα προς τα κάτω κατά μήκος της ένωσης ξεκινώντας από την κορυφή και μετακινώντας προς τα κάτω. Κάτι τέτοιο θα αφαιρέσει τυχόν επιπλέον λάσπη. Εάν μαζέψει πολύ λάσπη στη λεπίδα, ξύστε το μαχαίρι στο δοχείο λάσπης για να αφαιρέσετε την ένωση.

Περάστε ξανά, αλλά πιέστε λίγο πιο σκληρά τη δεύτερη φορά. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλη την επιπλέον λάσπη από κάτω από την ταινία, ώστε να μην πέσει με την πάροδο του χρόνου. Προσέξτε να μην πιέσετε πολύ σκληρά, διαφορετικά θα σκίσετε το χαρτί.

Βήμα 5: Εφαρμόστε τις τελικές στρώσεις λάσπης

Αφήστε το πρώτο στρώμα να στεγνώσει για αρκετές ώρες. Εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση λάσπης και αποβουτυρωμένου. Περιμένετε αρκετές ώρες, μετά απλώστε και αφαιρέστε το τελικό στρώμα της ένωσης. Μόλις στεγνώσει εντελώς, χρησιμοποιήστε λίγο λάσπη στο δάχτυλό σας για να εξομαλύνετε την πτυχή. Αφήστε το να στεγνώσει. Τρίψτε τη γωνία. Εφαρμόστε αδιάβροχο αστάρι.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail