Επένδυση κουρτίνας ανθεκτικό σε ωίδιο

Ξεκινώντας με μια ανθεκτική στο ωίδιο επένδυση κουρτίνας ντους είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την πρόληψη
Ξεκινώντας με μια ανθεκτική στο ωίδιο επένδυση κουρτίνας ντους είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την πρόληψη του ωιδίου.

Τίποτα δεν χαλάει τα βλέμματα μιας επένδυσης κουρτίνας ντους παρά από κηλίδες ωιδίου. Το ωίδιο είναι ένα από τα πολλά καλούπια που θα βρουν ένα σπίτι σε οποιαδήποτε υγρή επιφάνεια.

Ανθεκτικό σε ωίδιο

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι λέξεις "ανθεκτικό σε ωίδιο" δεν υποδηλώνουν ότι μια επένδυση κουρτίνας ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν είναι "ανθεκτική σε ωίδιο". Οποιοδήποτε υλικό παραμένει υγρό για σημαντικό χρονικό διάστημα υπόκειται στην ανάπτυξη ωιδίου. Τα σπόρια ωίδιο είναι συνεχώς στον αέρα, οπότε είναι αναπόφευκτο να έρχονται σε επαφή και να εγκατασταθούν σε μια κουρτίνα ανθεκτική σε ωίδιο.

Κουρτίνες στιλ ξενοδοχείου

Συνιστάται συχνά κουρτίνες σε στιλ ξενοδοχείου για το σπίτι. Αυτές οι κουρτίνες είναι γενικά πολύ βαρύτερες από τις οικιακές κουρτίνες ντους. Οι κουρτίνες σε στιλ ξενοδοχείου δεν είναι απαραίτητα πιο ανθεκτικές στο ωίδιο. Τα ξενοδοχεία έχουν αυστηρούς κανόνες καθαρισμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι κουρτίνες τους καθαρίζονται και λευκαίνονται σε τακτική βάση.

PVC και πλαστικά

Οι κουρτίνες βινυλίου και οι πλαστικές κουρτίνες λέγονται ανθεκτικές στο ωίδιο. Η αντίσταση δημιουργείται αρχικά από την έλλειψη θρεπτικής αξίας στο υλικό, καθιστώντας το ένα εχθρικό περιβάλλον για τα σπόρια μούχλας. Καθώς χρησιμοποιείται η κουρτίνα, θα συσσωρεύεται σταδιακά μεμβράνη επιφανείας. Αυτή η ταινία μπορεί να δημιουργήσει ένα εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη του ωιδίου.

Απόδειξη ωιδίου

Υπάρχουν 2 υλικά που μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι απόδειξη ωιδίου, σε κάποιο βαθμό. Είναι κάνναβη και μπαμπού. Και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή λεπτής ίνας που μπορεί να υφανθεί καλά για να χρησιμοποιηθεί ως κουρτίνα ντους ή απλά ως επένδυση. Η φυσική αντίσταση στο ωίδιο στις ίνες διαρκεί πολύ, αλλά όταν οι κουρτίνες έχουν πλυθεί μερικές φορές, γίνεται λιγότερο αποτελεσματική.

Αποφυγή ωιδίου

Όταν επιλέγετε μια επένδυση κουρτίνας ντους
Όταν επιλέγετε μια επένδυση κουρτίνας ντους, βρείτε μια κουρτίνα με απαλό φινίρισμα.

Η αντοχή στο ωίδιο μπορεί να ενισχυθεί εάν ληφθούν απλές προφυλάξεις για να αποφευχθεί η δημιουργία περιοχών υγρασίας. Όταν επιλέγετε μια επένδυση κουρτίνας ντους, βρείτε μια κουρτίνα με απαλό φινίρισμα. Το να κρεμάσετε την ομαλή πλευρά της κουρτίνας στο ντους θα μειώσει τις πιθανότητες να παραμείνει το νερό στην κουρτίνα.

Αφού χρησιμοποιήσετε το ντους, αφήστε την κουρτίνα μερικώς ανοιχτή για να επιτρέψετε στον αέρα να κυκλοφορεί και να απομακρύνετε την υγρή ατμόσφαιρα πιο γρήγορα. Με μερικό άνοιγμα, θα αφήσετε επίσης την κουρτίνα χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους οι δύο πλευρές του διπλώματος. Όπου οι δύο πλευρές του διπλώματος είναι σε επαφή, το νερό συγκρατείται στη θέση του αντί να στραγγίζεται.

Το σκούπισμα της επένδυσης κουρτίνας ντους με μια υγρή πετσέτα θα μειώσει την ποσότητα υγρασίας που προσκολλάται ακόμη στην κουρτίνα. θα εξατμιστεί πολύ πιο γρήγορα. Θα αφαιρέσει επίσης κάθε ταινία που μπορεί να δημιουργηθεί από τη χρήση σαμπουάν, σαπουνιού και μαλακτικό μαλλιών.

Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σφουγγάριστε την κουρτίνα του ντους με ένα ήπιο διάλυμα χλωρίνης ή απολυμαντικού για να σκοτώσετε τυχόν σπόρια που θα μπορούσαν να έχουν υποχωρήσει. Ξεκινώντας με μια ανθεκτική στο ωίδιο επένδυση κουρτίνας ντους είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την πρόληψη του ωιδίου. Κάθε κουρτίνα ντους που στεγνώνει αμέσως μετά τη χρήση του ντους πιθανότατα δεν θα υποστεί ωίδιο.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail