Πώς να εγκαταστήσετε ένα φωτιστικό βιτρό;

Συνδέστε το φωτιστικό βιτρό
Συνδέστε το φωτιστικό βιτρό και εγκαταστήστε το φως.
Τι θα χρειαστείτε
 • Φωτιστικό βιτρό τοποθετημένο στην οροφή
 • Κατσαβίδια Phillips και flathead
 • Πριόνι κλειδαρότρυπας ή γυψοσανίδας
 • Ηλεκτρική καλωδίωση 12x5,10 cm
 • Cut-σε οροφή ηλεκτρικό κουτί
 • Ηλεκτρικό κουτί τοίχου
 • Πλευρικές πένσες κοπής
 • Παξιμάδια σύρματος
 • Μολύβι
 • Τρυπάνι
 • Κομμάτι κουπιού 3,80 cm
 • Αναζητητής σπουδών
 • Διακόπτης φωτός

Ένα φωτιστικό βιτρό είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο μπάνιο σας, γιατί θα φωτίζει με τρόπο που προσθέτει μια πολύχρωμη, παλιά αίσθηση στυλ.

Βήμα 1: Στροφή ισχύος

Απενεργοποιήστε την τροφοδοσία στο δωμάτιο όπου θα εργαστείτε στον διακόπτη. Εάν το δοχείο στο οποίο θα συνδέσετε βρίσκεται σε διαφορετικό δωμάτιο, τότε διακόψτε επίσης και το δωμάτιο.

Βήμα 2: Επιλέξτε τις τοποθεσίες

Βρείτε μια θέση στην οροφή και τον τοίχο όπου θέλετε βιτρό σας φως υποστήριγμα για να εγκατασταθεί. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε το διακόπτη φωτός ακριβώς πάνω από ένα δοχείο για να μειώσετε την εργασία που απαιτείται για την παροχή ισχύος. Χρησιμοποιήστε έναν ανιχνευτή στηριγμάτων για να επαληθεύσετε ότι οι τοποθεσίες όπου θα εγκαταστήσετε το φως και το διακόπτη σας δεν περιέχουν στηρίγματα. Εάν και οι δύο τοποθεσίες περιέχουν ένα στήριγμα, τότε αντισταθμίστε αυτές τις τοποθεσίες ανάλογα.

Βήμα 3: Κάντε τις περικοπές

Τοποθετήστε τα κουτιά στα σημεία όπου θα εγκαταστήσετε το φως και το διακόπτη. Χρησιμοποιήστε το μολύβι σας για να εντοπίσετε γύρω από τα κουτιά. Χρησιμοποιήστε το πριόνι γυψοσανίδας για να κόψετε το γυψοσανίδας και στις δύο αυτές θέσεις.

Βήμα 4: Τρυπήστε την τρύπα

Στη σοφίτα, χρησιμοποιήστε το τρυπάνι σας και ένα κουπί για να τρυπήσετε μια τρύπα στο πάνω στήριγμα του τοίχου μέσα στην ίδια προεξοχή με την εγκατάσταση του διακόπτη. Εάν δεν έχετε υποδοχή στον ίδιο χώρο στηρίγματος, τότε πρέπει επίσης να τρυπήσετε μια τρύπα στην προεξοχή όπου βρίσκεται το πλησιέστερο δοχείο.

Βήμα 5: Εκτελέστε το καλώδιο

Στον τοίχο όπου θέλετε να εγκατασταθεί το φωτιστικό βιτρό σας
Βρείτε μια τοποθεσία στην οροφή και στον τοίχο όπου θέλετε να εγκατασταθεί το φωτιστικό βιτρό σας.

Τραβήξτε το ηλεκτρικό σας καλώδιο 12x5,10 cm από τη θέση όπου θα εγκατασταθεί το φως στην οπή που έχετε κόψει για το διακόπτη. Στη συνέχεια, τρέξτε ένα καλώδιο από την οπή για τη μετάβαση στο πλησιέστερο δοχείο.

Βήμα 6: Εγκαταστήστε τα κουτιά

Σφίξτε τις βίδες σε καθένα από τα κουτιά κοπής μέχρι τα πτερύγια και στις δύο πλευρές να αιωρούνται προς τα έξω και σφίξτε προς τα κάτω στο γυψοσανίδα. Όταν είναι πλήρως σφιγμένο, τα κουτιά πρέπει να στερεώνονται με ασφάλεια στο γυψοσανίδα.

Βήμα 7: Συνδέστε το διακόπτη

Συνδέστε το μαύρο καλώδιο στη βίδα χαλκού, το λευκό καλώδιο στην ασημένια βίδα και το συμπαγές σύρμα χαλκού στην πράσινη βίδα γείωσης. Συνδέστε αυτό το καλώδιο στο διακόπτη στη σταθερή θερμή πλευρά του διακόπτη χρησιμοποιώντας το μαύρο ως ζεστό, το λευκό ως ουδέτερο και το χαλκό ως γείωση. Στη συνέχεια, συνδέστε το καλώδιο που τρέχει από το διακόπτη στο φωτιστικό.

Βήμα 8: Εγκαταστήστε το βραχίονα

Τοποθετήστε το βραχίονα στο ηλεκτρικό κουτί. Χρησιμοποιήστε τις βίδες που παρέχονται με τη βάση οροφής για να την στερεώσετε.

Βήμα 9: Συνδέστε το φωτιστικό βιτρό και εγκαταστήστε το φως

Συνδέστε τα καλώδια που παρέχονται για το φως περιστρέφοντας τα καλώδια των φώτων γύρω από τα καλώδια που τρέχουν στον διακόπτη φωτός. Χρησιμοποιήστε τις πλευρικές πένσες κοπής για να περιστρέψετε με ασφάλεια αυτά τα καλώδια. Παξιμάδι σύρματος καθένα από τα καλώδια μαζί. Σύρετε το φως μέσω του βραχίονα στήριξης στην οροφή, ακολουθούμενο από τη ροδέλα και τέλος το παξιμάδι. Σφίξτε το παξιμάδι με το χέρι μέχρι να ασφαλίσει.

Βήμα 9: Τοποθετήστε το κάλυμμα βιτρό

Σύρετε το κάλυμμα βιτρό πάνω από το φως και σφίξτε το κάτω παξιμάδι. Σφίξτε το με το χέρι μέχρι να ασφαλίσει πλήρως το γυάλινο κάλυμμα.

Βήμα 10: Δοκιμή

Ενεργοποιήστε ξανά την τροφοδοσία και δοκιμάστε το νέο σας φως.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail