Πώς να καθαρίσετε τα κουμπιά ντους σας;

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε σπιτικά ή φυσικά συστατικά καθαρισμού για να καθαρίσετε τα κουμπιά του ντους
Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε σπιτικά ή φυσικά συστατικά καθαρισμού για να καθαρίσετε τα κουμπιά του ντους σας, φτιάξτε τα δικά σας.
Τι θα χρειαστείτε
  • Καθαρίστε τα ρούχα
  • Χαρτοπετσέτες
  • Καθαριστικό γυαλιού
  • 2 άδειες φιάλες ψεκασμού
  • Αποσταγμένο ξίδι
  • Ένα μικρό λεμόνι
  • Κρύο νερό
  • Βούρτσα καθαρισμού

Καθημερινά, είναι κοινή γνώση ότι το ντους σας κάνει μια πραγματική άσκηση, ειδικά τα κουμπιά ντους. Είτε καλύπτονται με σαπουνόφουσκες, σαπούνι, σαμπουάν, μαλακτικά ή ακόμα και λεκέδες από σκληρό νερό, τα κουμπιά ντους πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί απλοί και ανώδυνοι τρόποι για να πάρετε τα κουμπιά ντους spic και span.

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν μερικά κουμπιά ντους που είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως πλαστικό, Plexiglas ή ακόμα και μέταλλο, τα οποία μπορεί να έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για τον καθαρισμό. Ανάλογα με το υλικό, διαβάστε τις προτάσεις του κατασκευαστή για καθαρισμό ή φροντίδα.

Βήμα 1: Ξεκινήστε στεγνό

Βεβαιωθείτε ότι το ντους είναι στεγνό πριν ξεκινήσετε τα παρακάτω βήματα. Κάτι τέτοιο θα κάνει το ντους να καθαρίζει τα κουμπιά ευκολότερα για εσάς και πιο στεγνό.

Βήμα 2: Διάλυμα ψεκασμού

Εάν έχετε αγοράσει καθαριστικό γυαλιού ή καθαριστικό μπάνιου, ψεκάστε τα κουμπιά καλά. Αφήστε το διάλυμα αρκετό καιρό για να διαπεράσετε τη βρωμιά.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα για να στεγνώσετε τα κουμπιά ντους
Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα για να στεγνώσετε τα κουμπιά ντους.

Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε σπιτικά ή φυσικά συστατικά καθαρισμού για να καθαρίσετε τα κουμπιά του ντους σας, φτιάξτε τα δικά σας. Ανακατέψτε ίσα μέρη αποσταγμένου ξιδιού και κρύου νερού στο δεύτερο μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε το έντονα για να αναμίξετε το μείγμα. Καλύψτε προσεκτικά τα κουμπιά ντους και αφήστε το μείγμα να καθίσει έως ότου αρχίσει να διαλύει τα προϊόντα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού και νερό.

Βήμα 3: Κάντε καθαρισμό

Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο σφουγγάρι ή μια μικρή βούρτσα κουζίνας για να καθαρίσετε το χαλαρωμένο βρώμικο από τα κουμπιά. Όσο πιο σκληρές είναι οι τρίχες στη βούρτσα, τόσο το καλύτερο.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε

Ξεπλύνετε το διάλυμα στα κουμπιά χρησιμοποιώντας ένα από τα μπουκάλια ψεκασμού γεμάτα με καθαρό νερό. Εάν έχετε μια αποσπώμενη κεφαλή ντους στο ντους, χρησιμοποιήστε τη για να ξεπλύνετε τον καθαριστικό αντ 'αυτού. Το κρύο νερό λειτουργεί καλύτερα.

Βήμα 5: Στεγνώστε και λάμψτε

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή χαρτοπετσέτα για να στεγνώσετε τα κουμπιά ντους.

Βήμα 6: Συλλέξτε και επαναλάβετε

Με την πάροδο του χρόνου, η καθημερινή χρήση του ντους αναμένεται να συσσωρευτεί ξανά. Εάν συμβεί αυτό και παρατηρήσετε πολλή βρωμιά ή ξεθωριασμένα κουμπιά, επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού. Το σκληρό νερό και το σαπούνι κάνουν τα σημάδια τους με την πάροδο του χρόνου.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail