3 τρόποι για να ανακαινίσετε μια μπανιέρα ποδιού

Εδώ είναι 3 τρόποι για να ανακαινίσετε μια μπανιέρα ποδιού από ένα απλό έλατο έως ένα πλήρες φινίρισμα
Εδώ είναι 3 τρόποι για να ανακαινίσετε μια μπανιέρα ποδιού από ένα απλό έλατο έως ένα πλήρες φινίρισμα.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε μια μπανιέρα ποδιού, γνωρίζετε ήδη πόσο πολυτελές κάνει το μπάνιο σας. Οι μπανιέρες Clawfoot είναι κατασκευασμένες από τόσο ανθεκτική κατασκευή που μπορούν να ανακαινιστούν. Αυτό μερικές φορές παίρνει λίπος αγκώνα, αλλά οι ανταμοιβές που θα αποκομίσετε από την ύπαρξη ενός λαμπερού νέου μπανιέρας αξίζουν τον κόπο! Εδώ είναι 3 τρόποι για να ανακαινίσετε μια μπανιέρα ποδιού από ένα απλό έλατο έως ένα πλήρες φινίρισμα.

Καθαρισμός

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεστε για να ανακαινίσετε τη μπανιέρα ποδιού είναι να φτάσετε στο πάτωμα και να του δώσετε επιπλέον φροντίδα. Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό μαξιλάρι καθαρισμού, ώστε να μην βλάψετε το φινίρισμα. Χρησιμοποιώντας σαπούνι μπάνιου που είναι διαυγές ή λευκό ή διαυγές υγρό πιάτου, κάντε μασάζ στο εσωτερικό της μπανιέρας πρώτα για να το καθαρίσετε. Ανακατέψτε λίγο από το σαπούνι με νερό σε ένα μικρό δοχείο και τρίψτε το έξω.

Πάρτε μια οδοντόβουρτσα και καθαρίστε τα πόδια της μπανιέρας σας. Εάν μπορείτε να μπείτε κάτω από την μπανιέρα σας, καθαρίστε τυχόν συντρίμμια με ένα πανί και ακολουθήστε τον καθαρισμό του πυθμένα με το σαπούνι σας. Εάν έχετε λεκέδες που δεν ξεφεύγουν, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα αναμεμιγμένη με νερό σε ίσα μέρη για να καθαρίσετε τους λεκέδες. Εάν δεν τα αφαιρέσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Απλώστε το με σφουγγάρι και αφήστε το να λειτουργήσει για 30 λεπτά πριν το ξέβγαλμα.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε μια μπανιέρα ποδιού
Εάν είστε αρκετά τυχεροί για να αποκτήσετε μια μπανιέρα ποδιού, γνωρίζετε ήδη πόσο πολυτελές κάνει το μπάνιο σας.

Εάν το εξωτερικό της μπανιέρας είναι το κύριο πρόβλημα, μπορείτε να το καλύψετε με πλακάκια ή να το βάψετε με βαφή σμάλτου από ακρυλική ουρεθάνη. Αυτό το χρώμα είναι τοξικό, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε καλό εξαερισμό ενώ εργάζεστε με αυτό και φοράτε μάσκα και γυαλιά ασφαλείας. Ας ελπίσουμε ότι η μπανιέρα σας φαίνεται καινούργια ξανά, αλλά αν αυτό δεν λειτουργεί, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε ένα κιτ ανακαίνισης.

Κιτ ανακαίνισης

Εάν η μπανιέρα σας είναι βαμμένη, θα χρειαστείτε ένα κιτ ανακαίνισης, όπως το Tabby, το οποίο κοστίζει περίπου 22€ Αυτό το κιτ διαθέτει όλα όσα θα χρειαστείτε για να τελειοποιήσετε τη μπανιέρα σας, και έρχεται ακόμη και σε διαφορετικά χρώματα εάν είστε έτοιμοι για μια αλλαγή. Ένα κιτ θα έρθει με όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε μια συνολική αλλαγή, αλλά να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ισχυρές χημικές ουσίες και δεν είναι εύκολο. Εάν δεν ανταποκρίνεστε σε αυτήν την πρόκληση, τότε ίσως θελήσετε να ξοδέψετε τα έξοδα ενός επαγγελματία για τη δουλειά.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Μια επαγγελματική αποκατάσταση της μπανιέρας σας μπορεί να γίνει σε 1 ημέρα, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τη νέα μπανιέρα σας. Το κόστος είναι διαφορετικό για κάθε περιοχή της χώρας, επομένως θα θελήσετε να λάβετε εκτιμήσεις από 3 εργολάβους. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτουν άδεια και έχουν πολλή εμπειρία σε αυτόν τον χώρο. Ζητήστε αναφορές προτού λάβετε την τελική απόφαση.

Αξίζει να ανακαινίσετε μια μπανιέρα ποδιού γιατί είναι συλλεκτικές αντίκες που θα φέρουν ομορφιά στο μπάνιο σας για όσο ζείτε στο σπίτι σας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail