Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε μια μονάδα ντους ατμού;

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του μπάνιου όπου θέλετε να εγκαταστήσετε τη μονάδα ντους ατμού
Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του μπάνιου όπου θέλετε να εγκαταστήσετε τη μονάδα ντους ατμού, το στυλ της μονάδας ατμού που θέλετε, τα χαρακτηριστικά του και την ενεργειακή του απόδοση.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά μιας μονάδας ατμού. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του μπάνιου όπου θέλετε να εγκαταστήσετε τη μονάδα ντους ατμού, το στυλ της μονάδας ατμού που θέλετε, τα χαρακτηριστικά του και την ενεργειακή του απόδοση.

Οφέλη από το ατμόλουτρο

Τα ντους ατμού μπορούν να κάνουν θαύματα για το σώμα σας. Εκτός από το αναζωογονητικό αποτέλεσμα, ανοίγουν τους πόρους του δέρματος και σας κάνουν να ιδρώνετε, αφαιρώντας τις τοξίνες από το σώμα σας. Το ατμόλουτρο αυξάνει επίσης τον καρδιακό ρυθμό και το μεταβολισμό σας. Το ντους με ατμό είναι ιδανικό για άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, όπως συμφόρηση κόλπων και άσθμα.

Είτε θα αγοράσετε ατμόλουτρο

Παρά τα πλεονεκτήματα της χρήσης ντους ατμού, έχει τους περιορισμούς του. Δεν συνιστάται για άτομα με καρδιακές παθήσεις ή διαβήτη, ηλικιωμένους και έγκυες γυναίκες. Πριν αγοράσετε ένα ατμόλουτρο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Προσδιορίστε εάν η κατάσταση της υγείας σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ντους ατμού με ασφάλεια.

Μέγεθος μονάδας ντους ατμού

Επιλέξτε μια μονάδα ντους ατμού με υψηλότερη ενεργειακή βαθμολογία
Επιλέξτε μια μονάδα ντους ατμού με υψηλότερη ενεργειακή βαθμολογία.

Ένα ατμόλουτρο πρέπει να χωράει καλά στο μπάνιο σας και να συμπληρώνει το μέγεθός του. Ένα ντους με ατμό είναι κατάλληλο για ένα άτομο, ενώ ένα ντους με ατμό μπορεί να φιλοξενήσει 2 ή περισσότερα λουτρά. Αν και τα μεγαλύτερα ντους ατμού προσφέρουν περισσότερη άνεση, ένα ντους με ατμό είναι το καλύτερο για ένα μικρό μπάνιο.

Στυλ μονάδας ντους ατμού

Υπάρχουν διαφορετικά στυλ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Τα πιο συνηθισμένα είναι επιτοίχια ντους ατμού και ντους ατμού μπανιέρας. Ένα ντους με γωνιακό ατμό τοποθετείται σε γωνιακή θέση έτσι ώστε να ταιριάζει στη γωνία του μπάνιου. Τα γωνιακά ντους ατμού είναι ιδανικά για μπάνια με περιορισμένο χώρο. Τα ντους ατμού τοίχου είναι τοποθετημένα επίπεδα στον τοίχο και μοιάζουν με ένα τυπικό ντους. Το ντους ατμού μπανιέρας χαλαρώνει σαν μια κανονική μπανιέρα και εξοικονομεί χώρο. Επιλέξτε με βάση την προτίμησή σας και τον διαθέσιμο χώρο στο μπάνιο σας.

Βαθμολογία ενέργειας

Τα ντους ατμού καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Οι φθηνές ντους ατμού συχνά έχουν χαμηλή ενεργειακή βαθμολογία, πράγμα που σημαίνει ότι τα φθηνά ντους ατμού καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια. Οι ακριβότερες μονάδες ατμού έχουν υψηλότερη ενεργειακή βαθμολογία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο ενεργειακά αποδοτικές. Επιλέξτε μια μονάδα ντους ατμού με υψηλότερη ενεργειακή βαθμολογία. Θα σας εξοικονομήσει χρήματα στους ηλεκτρικούς λογαριασμούς σας μακροπρόθεσμα.

Χαρακτηριστικά

Τα ντους ατμού διαφέρουν επίσης στα χαρακτηριστικά τους. Ορισμένες μονάδες ατμού διαθέτουν βασικά χαρακτηριστικά, όπως μετρητή θερμοκρασίας και χειριστήρια, μασάζ ποδιών, αρωματοθεραπεία, ραδιόφωνο, καθρέφτες και στερεοφωνικά ηχεία. Όσο περισσότερα χαρακτηριστικά διαθέτει ένα ατμόλουτρο, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail