Επιλογές για θέρμανση του δαπέδου του μπάνιου σας

Το πάτωμα του μπάνιου γίνεται ζεστό όταν η αντλία ζεστού νερού ενεργοποιείται από έναν θερμοστάτη
Με ένα κλειστό σύστημα ακτινοβολίας θερμότητας, το πάτωμα του μπάνιου γίνεται ζεστό όταν η αντλία ζεστού νερού ενεργοποιείται από έναν θερμοστάτη.

Το πάτημα σε ένα κρύο πλακάκι μπάνιου είναι μια σκληρή εμπειρία για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Δεδομένων των συνεχώς αυξανόμενων τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, δεν είναι παράξενο που πολλά νοικοκυριά σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες έχουν εγκαταλείψει την κεντρική θέρμανση. Ωστόσο, οι σωλήνες θέρμανσης στο μπάνιο γίνονται παγωμένοι το χειμώνα. Το ίδιο κάνουν και τα πλακάκια. Κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει τη μέρα με κρύο ξύρισμα ή ντους. Γι 'αυτό οι λύσεις θέρμανσης δαπέδου μπάνιου είναι τόσο σημαντικές.

Καθώς η θέρμανση δαπέδου υπάρχει εδώ και περίπου έναν αιώνα, σίγουρα θα έχετε ένα ευρύ φάσμα λύσεων θέρμανσης δαπέδου μπάνιου από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες κατά την επιλογή ενός συστήματος θέρμανσης δαπέδου για το μπάνιο.

Προϋπολογισμός

Δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία για τη θέρμανση του δαπέδου. Ένα ηλεκτρικό σύστημα ακτίνων κοστίζει μεταξύ 300€ και 520€, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης. Το πιο σημαντικό, αυτό το σύστημα καταναλώνει τόσο ηλεκτρική ενέργεια όσο τρεις λαμπτήρες 100 watt

Αρχιτεκτονικό σχέδιο

Τα πλακάκια, το μάρμαρο και η πέτρα είναι μεγάλοι αγωγοί θερμότητας. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το πάχος του δαπέδου σας. Όσο παχύτερο είναι το πάτωμα, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί να το θερμαίνει το σύστημα.

Τοπικοί κωδικοί κτιρίων

Οι κωδικοί δόμησης βασίζονται στις αρχές της εξοικονόμησης ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τα περισσότερα νέα συστήματα θέρμανσης δαπέδου δημιουργούνται σύμφωνα με αυτές τις αρχές. Μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν ώστε να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Συστήματα θερμότητας ακτινοβολίας

Λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες κατά την επιλογή ενός συστήματος θέρμανσης δαπέδου για το μπάνιο
Λάβετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες κατά την επιλογή ενός συστήματος θέρμανσης δαπέδου για το μπάνιο.

Τα συστήματα θερμότητας ακτινοβολίας χρησιμοποιούν ζεστό νερό, σωλήνες ατμού και πηνία ηλεκτρικής αντίστασης για τη θέρμανση του δαπέδου. Αυτό το σύστημα είναι σχετικά εύκολο στην εγκατάσταση και είναι αρκετά προσιτό. Δεδομένου ότι παράγει λίγα αέρια θερμοκηπίου και χρησιμοποιεί λίγη ενέργεια, το σύστημα θερμότητας ακτινίου είναι από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις θέρμανσης μπάνιου μπάνιου.

Το οικονομικά αποδοτικό ανοιχτό άμεσο σύστημα

Από όλα τα συστήματα θερμότητας με ακτινοβολία στην αγορά, το ανοιχτό άμεσο σύστημα είναι το πιο οικονομικό, επειδή χρησιμοποιεί την ίδια πηγή ζεστού νερού με το μπάνιο και το πλυντήριο. Αυτά τα συστήματα μπορούν επίσης να λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια.

Κλειστό σύστημα ακτινοβολίας θερμότητας

Με ένα κλειστό σύστημα ακτινοβολίας θερμότητας, το πάτωμα του μπάνιου γίνεται ζεστό όταν η αντλία ζεστού νερού ενεργοποιείται από έναν θερμοστάτη. Η αντλία στέλνει ζεστό νερό από το λέβητα στους σωλήνες που βρίσκονται μέσα στο πάτωμα.

Άλλοι τύποι συστημάτων θερμότητας με ακτινοβολία

Ορισμένα ακτινοβολημένα συστήματα θερμότητας χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση του δαπέδου του μπάνιου. Αυτή η λύση είναι επίσης γνωστή ως ηλεκτρική θέρμανση καλωδίου στο δάπεδο. Ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κιτ 120 και 240 volt.

Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί ένα δίκτυο καλωδίων ενσωματωμένο στο πάτωμα για τη θέρμανση του μπάνιου σας. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν θερμαινόμενα πατάκια πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θέρμανση του δαπέδου του μπάνιου σας. Αυτά τα πατάκια έχουν επίσης αντιολισθητικό σύστημα και μαξιλαροθήκη. Σε αντίθεση με άλλα συστήματα θέρμανσης δαπέδου, τα θερμαινόμενα πατάκια δαπέδου δεν έχουν κόστος συντήρησης και μπορείτε να τα αποθηκεύσετε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail