5 συμβουλές συντήρησης πλακιδίων μπάνιου

Άλλα μικροβιοκτόνα καθαριστικά μπορεί να είναι σκληρά σε πέτρες σχιστόλιθου λόγω της πορώδους ποιότητας της
Τα απορρυπαντικά και άλλα μικροβιοκτόνα καθαριστικά μπορεί να είναι σκληρά σε πέτρες σχιστόλιθου λόγω της πορώδους ποιότητας της πλάκας.

Το πλακάκι μπάνιου είναι κατασκευασμένο από φυσικό βράχο. Είναι από τις πιο δημοφιλείς πέτρες για οικοδόμους λόγω της φυσικής ομορφιάς, της ανθεκτικής ιδιοκτησίας και της χαμηλής ποιότητας συντήρησης. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε αυτά τα πορώδη πλακάκια για να διατηρήσετε την ομορφιά του και να διατηρήσετε τη δύναμή του.

Απλώστε αρκετές στρώσεις στεγανωτικού

Τα πλακάκια μπάνιου αλληλεπιδρούν καθημερινά με το νερό. Είναι επομένως απαραίτητο να σφραγιστούν τα πλακίδια για να αποφευχθεί η απορρόφηση νερού από τους πόρους και να καταστούν οι πέτρες εύθραυστες. Το Sealant προστατεύει επίσης τις πέτρες από γρατσουνιές και αποχρωματισμούς που προκαλούνται από λάδι, γράσο και άλλες χημικές ουσίες. Εφαρμόστε το στεγανοποιητικό μία φορά το χρόνο.

Σκουπίστε τα πλακίδια στεγνά

Να έχετε πάντα ένα βαμβακερό πανί στο μπάνιο. Σκουπίστε την περιοχή στεγνά μετά από κάθε ντους. Κάτι τέτοιο μειώνει την επαφή με νερό και άλλα χημικά.

Αποφύγετε τη χρήση απορρυπαντικού

Για να το διατηρήσετε καθαρό, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να καθαρίζετε καθημερινά τα πλακίδια πλακών με νερό και απορρυπαντικό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Το πλακάκι μπάνιου αλληλεπιδρά με το νερό καθημερινά
Το πλακάκι μπάνιου αλληλεπιδρά με το νερό καθημερινά.

Τα απορρυπαντικά και άλλα μικροβιοκτόνα καθαριστικά μπορεί να είναι σκληρά σε πέτρες σχιστόλιθου λόγω της πορώδους ποιότητας της πλάκας. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορεί να αφαιρέσουν το στεγανοποιητικό υλικό ή να καταστρέψουν το φράγμα μεμβράνης. Αυτό θα προκαλέσει αποχρωματισμό και ευθραυστότητα. Καθαρίστε την περιοχή με απορρυπαντικό μία φορά την εβδομάδα.

Καθαρίστε βαθιά μία φορά το μήνα

Ο βαθύς καθαρισμός απαιτεί πινέλο, απορρυπαντικό και απολυμαντικό. Ο βαθύς καθαρισμός πρέπει να γίνεται μόνο μία φορά το μήνα για να διατηρηθεί η φυσική κατάσταση της πέτρας. Ακόμα και χωρίς στεγανωτικό, η πέτρα έχει φυσικά εμπόδια.

Το στεγανωτικό λειτουργεί μόνο ως ένα επιπλέον εμπόδιο από εξωτερικά στοιχεία. Εάν καθαρίζετε βαθιά συχνότερα από μία φορά το μήνα, αυτά τα εμπόδια μπορεί να απογυμνωθούν από την επιφάνεια, καθιστώντας την πέτρα πιο ευάλωτη στο νερό, το λάδι, το λίπος και τις χημικές ουσίες. Χρησιμοποιήστε λευκαντικό οξυγόνου για να απολυμάνετε την επιφάνεια.

Εξουδετερώνετε πάντα μετά τον καθαρισμό ή την απολύμανση

Ορισμένα καθαριστικά έχουν σχεδιαστεί για φυσικές πέτρες, όπως σχιστόλιθο. Τα καθαριστικά φυσικής πέτρας εξουδετερώνουν το επίπεδο οξέος της πέτρας μετά από βαθύ καθαρισμό ή απολύμανση. Οι φυσικές πέτρες πρέπει να είναι σε συγκεκριμένο επίπεδο οξύτητας για να διατηρήσουν το χρώμα και την αντοχή τους. Υψηλότερη ή χαμηλότερη οξύτητα ή αλκάλια μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό στην επιφάνεια των λίθων. Οξύ και αλκάλια προκαλούν επίσης μια θαμπή και ξεθωριασμένη εμφάνιση σε επιφάνειες φυσικής πέτρας. Ξεπλύνετε εξουδετερωτικά και καθαριστικά φυσικής πέτρας με αποσταγμένο νερό.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail