Καθαρισμός επένδυσης δαπέδου βινυλίου

Εφαρμόζοντας ένα αυτοκαθαριζόμενο κερί δαπέδου ή φινίρισμα στο δάπεδο βινυλίου "χωρίς κερί" μπορεί
Εφαρμόζοντας ένα αυτοκαθαριζόμενο κερί δαπέδου ή φινίρισμα στο δάπεδο βινυλίου "χωρίς κερί" μπορεί να προστατευτεί από βρωμιά που τελικά θα γρατσουνίσει την επιφάνεια.

Για τακτικό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε την πιο ήπια μέθοδο που μπορείτε να κάνετε το πάτωμα να φαίνεται ξανά καθαρό. Σκουπίστε ή σκουπίζετε τακτικά για να απομακρύνετε τη βρωμιά προτού εισέλθει στο έδαφος. Σκουπίστε αμέσως τις διαρροές. Όταν το χώμα δεν έρχεται με κενό, σφουγγαρίστε με υγρή σφουγγαρίστρα που συμπιέζεται από δροσερό έως χλιαρό νερό. Τρίψτε αρκετό μόνο για να αφαιρέσετε τη βρωμιά στην επιφάνεια.

Πλύνετε μόνο όταν δεν βγαίνει βρωμιά με πιο ήπιες μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω. Χρησιμοποιήστε διάλυμα ζεστού (όχι ζεστού) νερού και απορρυπαντικού. απλώστε μικρή ποσότητα με σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι, τρίβοντας μόνο αρκετά για να χαλαρώσετε τη βρωμιά. πάρτε με σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι. Ξεπλύνετε καλά όλο το διάλυμα με καθαρό, δροσερό νερό. Πάντα ξεπλύνετε καλά, ανεξάρτητα από το τι λέει το απορρυπαντικό ή το καθαριστικό για το μη ξέβγαλμα. Κατά τον καθαρισμό, προσπαθήστε να αφαιρέσετε το χώμα χωρίς να καταστρέψετε τη μεμβράνη κεριού στο πάτωμα, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε υπερβολική ξήρανση.

Αφαίρεση παλαιού κεριού

Εάν συσσωρευτούν πάρα πολλά στρώματα κεριού, ειδικά σε περιοχές χαμηλής κυκλοφορίας, το δάπεδο μπορεί να αποχρωματίσει ή να φαίνεται κιτρινισμένο. Η αφαίρεση όλου του κεριού απαιτεί σκληρότερο καθαρισμό από τον συνηθισμένο καθαρισμό και δεν πρέπει να γίνεται συχνότερα από μία φορά το χρόνο και όχι συχνά όταν δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να αγοράσετε εμπορικά προϊόντα αφαίρεσης κεριών, μερικά κατασκευασμένα για την αφαίρεση ορισμένων τύπων κεριών ή να χρησιμοποιήσετε μια σπιτική λύση. Εάν γνωρίζετε τη μάρκα του κεριού στο πάτωμα, ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα για αφαίρεση.

Για να φτιάξετε ένα διάλυμα αφαίρεσης κεριού, αναμίξτε από 0,5 φλιτζάνι σε ένα φλιτζάνι αμμωνία (ξεκινήστε με λιγότερο και προσθέστε περισσότερο αν χρειαστεί) και ένα φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου σε 1 γαλόνι ζεστό νερό. Δοκιμάστε σε μια εμφανή περιοχή για να δείτε αν μαλακώνει το φιλμ κεριού. Μετά από αρκετά λεπτά, η περιοχή όπου το διάλυμα έχει εφαρμοστεί με σφουγγαρίστρα θα πρέπει να γίνει θολό και να μαλακώσει.

Τρίψτε την περιοχή με μια άκαμπτη βούρτσα, ηλεκτρικό πλυντήριο ή πολύ λεπτό ατσάλινο μαλλί για να χαλαρώσετε το παλιό κερί και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία σε άλλη περιοχή μέχρι να αφαιρεθεί ολόκληρο το δάπεδο από κερί. Ξεπλύνετε καλά με καθαρό, δροσερό νερό και αφού στεγνώσετε καλά, απλώστε ένα ή δύο στρώματα κεριού ανάλογα με τις συνθήκες του δαπέδου, στεγνώνοντας μεταξύ των στρώσεων σύμφωνα με τις οδηγίες κεριού.

Αποτρίχωση

Κηρώστε ένα λεπτό στρώμα κεριού αυτο-στίλβωσης σε στεγνό, καθαρό δάπεδο, όταν το πλύσιμο δεν φέρνει πίσω λάμψη. Κερί δάπεδο όταν είναι καινούργιο, και να το διατηρείτε πάντα προστατευμένο με ένα κερί. Το κανονικό κερί θα παρέχει περισσότερη προστασία και λάμψη από τα προϊόντα κεριού και καθαρισμού ενός βήματος, αλλά θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου.

Κερί στίλβωσης (με βάση διαλύτη) για να αφαιρεθεί με ηλεκτρικό στιλβωτικό, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε βινύλιο, εάν είναι επιθυμητό. Πρέπει να είναι καλά ρυθμισμένο, ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα κεριού. Δεν θα συσσωρευτεί.

Λινέλαιο-φροντίδα και καθαρισμός

Ίσως θελήσετε να προσθέσετε ένα καπάκι βρεφικού λαδιού στο νερό της σφουγγαρίστρας
Για να διατηρήσετε το πάτωμα του λινέλαιο, ίσως θελήσετε να προσθέσετε ένα καπάκι βρεφικού λαδιού στο νερό της σφουγγαρίστρας.

Το Linoleum είναι ένα παλαιότερο κάλυμμα δαπέδου που μπορεί να βρεθεί σε μερικά παλαιότερα σπίτια. Χρειάζεται αποτρίχωση για να διατηρήσει την επιφάνειά του, συνήθως κερί αυτο-στίλβωσης με βάση το νερό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί κερί με βάση διαλύτες για να γυαλιστεί με ηλεκτρικό ρυθμιστικό. Χαλαρώνει εύκολα και είναι πολύ κατεστραμμένο από αλκάλια.

Υγρή σφουγγαρίστρα χρησιμοποιώντας ένα ήπιο απορρυπαντικό και νερό για καθημερινό καθαρισμό. Κρατήστε το νερό μακριά από ραφές και άκρα για να αποφύγετε τη χαλάρωση των πλακιδίων. Για να διατηρήσετε το πάτωμα του λινέλαιο, ίσως θελήσετε να προσθέσετε ένα καπάκι βρεφικού λαδιού στο νερό της σφουγγαρίστρας. Καθαρίστε με ένα ήπιο απορρυπαντικό και διάλυμα νερού και ξεπλύνετε καλά. Μην χρησιμοποιείτε αμμωνία ή ισχυρά αλκάλια. Εάν πρέπει να αφαιρεθεί το κερί με βάση το νερό, χρησιμοποιήστε το Isopropyl Alcohol. Για να αφαιρέσετε το παλιό κερί σφουγγαρίζοντας, αναμίξτε ένα διάλυμα τριών μερών νερού σε ένα μέρος τρίβοντας αλκοόλ. Τρίψτε το καλά και ξεπλύνετε καλά. Βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά και φοράτε γάντια.

Για πλακάκια από καουτσούκ

Για πλακάκια από καουτσούκ: Ήπιο απορρυπαντικό. Αποφύγετε λάδια, διαλύτες και ισχυρά αλκάλια, καθώς θα βλάψουν την επιφάνεια. Πλύνετε με καθαρό νερό, ήπιο απορρυπαντικό και καθαρό σφουγγαρίστρα.

Καθαρισμός δαπέδων χωρίς κερί βινυλίου

Ένα φινίρισμα βινυλίου ή πολυουρεθάνης έχει εφαρμοστεί στην επιφάνεια για να διατηρεί μια λάμψη χωρίς αποτρίχωση. η ουρεθάνη είναι πιο ανθεκτική. Για να το κρατήσετε λαμπερό, διατηρήστε το καθαρό. Κατά το πλύσιμο με απορρυπαντικό διάλυμα, φροντίστε να το ξεπλύνετε όλα. Τα προϊόντα «καθαρού και κεριού» ενός σταδίου ενδέχεται να αφήσουν μια μεμβράνη που καλύπτει τη λάμψη. ελέγξτε εάν τα χρησιμοποιείτε. Το περιστασιακό buffing θα αυξήσει τη λάμψη.

Τελικά όλα τα φινιρίσματα θα χάσουν λίγο από τη λάμψη τους καθώς φθείρεται η επίστρωση. Ανανεώστε το εφαρμόζοντας ένα κερί αυτο-στίλβωσης με βάση το νερό. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ειδικά φινιρίσματα δαπέδου βινυλίου που πωλούνται σε καταστήματα δαπέδων, αλλά συνήθως κοστίζουν περισσότερο. Εάν ένα γλυπτό μοτίβο, απλώστε με λεπτό τρόπο, ώστε να μην συγκεντρώνονται δεξαμενές κεριών σε χαμηλά σημεία.

Σόδα:

Αφαιρέστε τη συσσώρευση ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα σόδας κλαμπ σε ένα τμήμα. Τρίψτε καλά, αφήστε το να μουλιάσει σε λίγα λεπτά και μετά σκουπίστε το.

Ξύδι:

Μερικές σταγόνες στο νερό καθαρισμού θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε το γράσο. Θαμπή, λιπαρή μεμβράνη σε λινέλαιο χωρίς κερί μπορεί να ξεπλυθεί με 0,5 φλιτζάνι λευκό ξίδι αναμεμιγμένο σε 0,5 γαλόνι νερό.

Εφαρμόζοντας ένα αυτοκαθαριζόμενο κερί δαπέδου ή φινίρισμα στο δάπεδο βινυλίου "χωρίς κερί" μπορεί να προστατευτεί από βρωμιά που τελικά θα γρατσουνίσει την επιφάνεια. Θα αποτρέψει επίσης τη φθορά στις λωρίδες κυκλοφορίας. Η άμεση απομάκρυνση της βρωμιάς με κενό και υγρασία όταν είναι απαραίτητο θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του γρατσουνίσματος της επιφάνειας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail