7 συμβουλές για την εγκατάσταση μιας βάσης ντους

Δώστε προσοχή σε αυτές τις 7 συμβουλές για την εγκατάσταση μιας βάσης ντους για να δημιουργήσετε ένα
Δώστε προσοχή σε αυτές τις 7 συμβουλές για την εγκατάσταση μιας βάσης ντους για να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό, αποτελεσματικό ντους για το σπίτι σας.

Όταν εγκαθιστάτε μια βάση ντους στο μπάνιο σας, θέλετε να είστε σίγουροι ότι το δάπεδο της βάσης του ντους είναι ομοιόμορφο, η αποχέτευση συνδέεται σωστά με τους σωλήνες λυμάτων και ότι ολόκληρο το ντους θα είναι αδιάβροχο για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. Δώστε προσοχή σε αυτές τις 7 συμβουλές για την εγκατάσταση μιας βάσης ντους για να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό, αποτελεσματικό ντους για το σπίτι σας.

Βεβαιωθείτε ότι το υποδάπεδο είναι ομοιόμορφο και επίπεδο

Εγκαταστήστε τη βάση του ντους σας σε επίπεδο επίπεδο. Η ίδια η βάση του ντους είναι κεκλιμένη προς την οπή αποστράγγισης για να επιτρέπεται στο νερό να εξέρχεται από την αποχέτευση ομαλά και γρήγορα. Εάν το υπόγειο έχει γείρει ακόμη και μόλις μια ίντσα, ο αγωγός βάσης ντους δεν θα λειτουργήσει σωστά και το μπάνιο σας θα μπορούσε να πλημμυρίσει.

Εγκαταστήστε τη βάση του ντους σας με τα κατάλληλα εργαλεία και συνδετήρες

Χρησιμοποιήστε μόνο τις βίδες, τα μπουλόνια και τα παξιμάδια από το κιτ εγκατάστασης βάσης ντους για να το συνδέσετε στο υπόστρωμα και στα μπλοκ στήριξης. Η αλλαγή σε διαφορετικούς συνδετήρες θα αποτρέψει τη σωστή εφαρμογή της φλάντζας της βάσης του ντους και του συγκροτήματος σωλήνα αποστράγγισης, οπότε το ντους σας δεν θα λειτουργεί σωστά. Οι τοίχοι και το δάπεδο του μπάνιου ενδέχεται να υποστούν ζημιές από διαρροές και διαρροές.

Συνδέστε τη φλάντζα της βάσης ντους στους τοίχους του ντους

Τοποθετήστε κάθετα μπλοκ μεταξύ των στηριγμάτων τοίχου, κόψτε στο ύψος της φλάντζας της βάσης ντους. Συνδέστε τη φλάντζα σε αυτά τα μπλοκ και βεβαιωθείτε ότι είναι επίπεδη στην κορυφή. Γλιστρήστε στενά πλαστικά πλαστικά ή κόντρα πλακέ μεταξύ της μεταλλικής φλάντζας και των ξύλινων φραγμών για να εξασφαλίσετε μια άνετη, επίπεδη εφαρμογή.

Κάντε ακριβείς συνδέσεις για το συγκρότημα σωλήνων αποστράγγισης

Συνδέστε τη φλάντζα της βάσης ντους στους τοίχους του ντους
Συνδέστε τη φλάντζα της βάσης ντους στους τοίχους του ντους.

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο τοποθέτησης αποστράγγισης που παρέχεται με το κιτ βάσης ντους για να βιδώσετε με ακρίβεια τον σωλήνα αποστράγγισης στην οπή αποστράγγισης. Τοποθετήστε σφιχτά όλες τις ροδέλες στο παξιμάδι του σωλήνα αποστράγγισης πριν συνδέσετε το συγκρότημα σωλήνων αποστράγγισης.

Καλύψτε τα τοιχώματα του ντους με πλακέτα από τσιμέντο πριν πλακάρετε

Η τσιμεντοσανίδα είναι μια μη διαπερατή στερεή επιφάνεια που όταν τοποθετείται κάτω από πλακάκια σε υγρή περιοχή όπως ντους, ουσιαστικά εξαλείφει τη διαρροή νερού μέσω του πλακιδίου. Είναι δύσκολο να εγκατασταθεί, οπότε έχετε βοηθούς εύχρηστους για να μεταφέρετε και να στηρίξετε την σανίδα καθώς την τοποθετείτε στα στηρίγματα τοίχου με ειδικά σχεδιασμένες βίδες από τσιμέντο. Τοποθετήστε τις βίδες ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της τσιμεντοσανίδας για να επιτρέψετε την ισοπέδωση.

Πλακάρετε τους τοίχους του ντους από το πάτωμα προς τα πάνω

Η τοποθέτηση πλακιδίων στους τοίχους από το δάπεδο προς τα πάνω θα ελαχιστοποιήσει το κενό μεταξύ του τοίχου της τσιμεντοσανίδας και της κορυφής της φλάντζας του ντους. Θα καλύψετε αυτό το κενό με σιλικόνη καλαφατίζοντας αργότερα.

Καλαφατίζοντας και ενέματα

Προσέξτε ιδιαίτερα με το καλαφάτισμα και το ενέσιμο για να δημιουργήσετε μια ομαλή, εύκολα καθαρισμένη επιφάνεια μέσα στο ντους. Ταιριάξτε το χρώμα του καλαφατιού σιλικόνης με το ρευστοκονίαμα για να κάνετε τους τοίχους και το δάπεδο του ντους να φαίνονται απρόσκοπτα. Εφαρμόστε το καλαφατί με ένα πιστόλι υψηλής ποιότητας για να κάνετε τη δουλειά όσο πιο τακτοποιημένα μπορείτε. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό μαχαίρι στόκου για να βαθμολογήσετε την ομοιόμορφη επιφάνεια σε ομοιόμορφο πάχος.

Με προσοχή σε αυτές τις λεπτομέρειες, θα χτίσετε ένα ανθεκτικό, λειτουργικό ντους που θα απολαύσετε να χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail