Πώς να ηχομόνωση έναν τοίχο χρησιμοποιώντας κανάλια καπέλων;

Το ηχοαπορροφητικό υλικό μπορεί στη συνέχεια να εφαρμοστεί στον τοίχο μεταξύ των καναλιών καπέλου ή μπορεί
Το ηχοαπορροφητικό υλικό μπορεί στη συνέχεια να εφαρμοστεί στον τοίχο μεταξύ των καναλιών καπέλου ή μπορεί ακόμη και να συγκρατηθεί στη θέση του από τα κανάλια καπέλου.
Τι θα χρειαστείτε
  • Ηλεκτρικό τρυπάνι
  • Κατσαβίδι
  • Βίδες
  • Καπέλα καναλιών
  • Σιδηροπρίονο
  • Κλιπ απομόνωσης ήχου
  • Υλικό απορρόφησης ήχου

Αυτό είναι το Μέρος 1 μιας σειράς 2 μερών. Για να προχωρήσετε στο Μέρος 2, κάντε κλικ εδώ.)

Τα πάνελ γυψοσανίδας που χρησιμοποιούνται σε πολλά σύγχρονα σπίτια δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος ηχομόνωσης ενός τοίχου. Αυτό συμβαίνει επειδή η επένδυση είναι συνήθως στερεωμένη απευθείας σε ένα μεταλλικό ή ξύλινο πλαίσιο και θα δονείται όταν χτυπηθεί από ηχητικά κύματα από την άλλη πλευρά του τοίχου που μεταδίδονται μέσω του άκαμπτου πλαισίου. Τα ηχητικά κύματα μπορούν επίσης να παραληφθούν από την οροφή ή άλλους τοίχους και να ακτινοβοληθούν σε ένα δωμάτιο επειδή δεν υπάρχει τίποτα εκεί για να τα υγρανθεί. Τα ηχητικά κύματα μπορούν επίσης να δονήσουν σε παρακείμενα δάπεδα και επίσης από οροφές. Ο θόρυβος ακτινοβολεί πολύ εύκολα μέσω δομών καθώς υπάρχουν λίγα πράγματα για να τον περιορίσουμε.

Τα κανάλια καπέλων είναι τοποθετημένα σε ορθή γωνία με τις ταινίες furring με τη μεγαλύτερη από τις δύο
Τα κανάλια καπέλων είναι τοποθετημένα σε ορθή γωνία με τις ταινίες furring με τη μεγαλύτερη από τις δύο φλάντζες στο πάνω μέρος.

Ένα στρώμα απόσβεσης ήχου μπορεί να κατασκευαστεί τοποθετώντας ειδικά διαμορφωμένα μεταλλικά κανάλια γνωστά ως κανάλια καπέλων, επειδή το σχήμα τους είναι σαν ένα κορυφαίο καπέλο, στον υπάρχοντα τοίχο και στη συνέχεια συνδέοντας ηχομονωτικό υλικό στα κανάλια. Τα κανάλια καπέλων μειώνουν την άμεση επαφή με τους τοίχους και προσφέρουν έναν τρόπο για να διασκορπιστούν οι ήχοι που εισέρχονται στον νεκρό χώρο.

Βήμα 1: Συνδέστε κανάλια καπέλων στον τοίχο

Τα κανάλια καπέλων, κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή γαλβανισμένο ατσάλι μπορούν να στερεωθούν με βίδες σε έναν υπάρχοντα τοίχο ή σε λωρίδες φρεζαρίσματος εξίσου σε απόσταση και να κινούνται κατακόρυφα στον τοίχο. Τα κανάλια καπέλων είναι τοποθετημένα σε ορθή γωνία με τις ταινίες furring με τη μεγαλύτερη από τις δύο φλάντζες στο πάνω μέρος. Για να προσθέσετε έναν επιπλέον βαθμό ηχομόνωσης, απομόνωση κλιπ ήχου, τα λεγόμενα ψίθυρα κλιπ, μπορεί να χρησιμοποιηθούν. Αυτά είναι προσαρτημένα στον τοίχο ή στις ταινίες furring και τα κανάλια καπέλων στη συνέχεια συνδέονται σε αυτά τα κλιπ τύπου stand-off για να απομονώσουν περαιτέρω τα κανάλια από τον τοίχο. Τα κανάλια μπορούν να κοπούν στο επιθυμητό μήκος χρησιμοποιώντας ένα πριόνι. Βεβαιωθείτε ότι το άνοιγμα του καναλιού εδάφους ή κάτω είναι στραμμένο προς τα πάνω. Το άνοιγμα στα άλλα κανάλια πρέπει να είναι στραμμένο προς τα κάτω.

Βήμα 2: Διορθώστε το υλικό που απορροφά τον ήχο μεταξύ των καναλιών

Ένα ηχομονωτικό υλικό φράγματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τον τοίχο σαν ταπετσαρία χρησιμοποιώντας κόλλα επαφής που εφαρμόζεται με ρολό, πριν στερεωθούν οι λωρίδες ή τα κανάλια καπέλων. Το πάχος του ηχομονωτικού φράγματος εξαρτάται από το απαιτούμενο επίπεδο ελέγχου. Το ηχοαπορροφητικό υλικό μπορεί στη συνέχεια να εφαρμοστεί στον τοίχο μεταξύ των καναλιών καπέλου ή μπορεί ακόμη και να συγκρατηθεί στη θέση του από τα κανάλια καπέλου. Στη συνέχεια μπορεί να εφαρμοστεί ταινία απορρόφησης ήχου κατά μήκος των καναλιών καπέλου. Όταν ο ξηρός τοίχος είναι προσαρτημένο στα κανάλια, η ταινία λειτουργεί ως απορροφητικό ήχο. Η προσθήκη μάζας μεταξύ των καναλιών θα βελτιώσει τις ιδιότητες απορρόφησης του ήχου του τοίχου. Η θερμομόνωση θα βελτιωθεί επίσης με την προσθήκη μόνωσης κουβέρτας. Βεβαιωθείτε ότι όταν στερεώνετε το υλικό απορρόφησης ήχου ότι είναι άκαμπτο. Αυτό είναι έτσι ώστε να παραμένει κατακόρυφο κατά την εγκατάσταση μεταξύ των καναλιών υποστήριξης.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail