Πώς να εγκαταστήσετε μια αποστράγγιση ντους;

Αγοράστε τα υλικά που θα χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε την αποχέτευση ντους
Κάντε μια βόλτα στο πλησιέστερο κέντρο βελτίωσης του σπιτιού και αγοράστε τα υλικά που θα χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε την αποχέτευση ντους.
Τι θα χρειαστείτε
  • Αποχέτευση ντους
  • Προετοιμασία PVC
  • Τρυπάνι
  • Σωλήνας PVC
  • Σύρμα καθαρισμού
  • Χαρτί άμμου
  • Υδραυλικοί καλαφατίζουν
  • Κονίαμα για υδραυλικά

Είναι σχετικά απλό να εγκαταστήσετε μια αποχέτευση ντους. Η αποχέτευση του ντους μπορεί να λερωθεί ή να φράξει με τα μαλλιά και τα ιζήματα, προκαλώντας το ντους σας γεμάτο με νερό. Η προσθήκη ενός νέου φρέσκου αποχετευτικού ντους θα κάνει μεγάλη διαφορά. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να εγκαταστήσετε ένα νέο ντους και πρέπει να προσθέσετε μια αποχέτευση. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας αποχέτευσης ντους.

Βήμα 1: Ελέγξτε τις σωληνώσεις

Εάν μόλις αφαιρέσατε την παλιά αποστράγγιση ντους, ελέγξτε τους σωλήνες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρωγμές ή σφραγίδες που λείπουν. Εάν υπάρχουν ενδείξεις ρωγμών, φροντίστε να το σημειώσετε στη λίστα υποχρεώσεων για αυτό το έργο. Θα πρέπει πραγματικά να αντικαταστήσετε τα σπασμένα μέρη ταυτόχρονα με την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος.

Βήμα 2: Αγοράστε το υλικό σας

Κάντε μια βόλτα στο πλησιέστερο κέντρο βελτίωσης σπιτιού και αγοράστε τα υλικά που θα χρειαστείτε για να εγκαταστήσετε την αποχέτευση ντους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει το σωστό μέγεθος αποστράγγισης ντους για το άνοιγμα που έχετε κάνει ή το άνοιγμα που είναι το αποτέλεσμα μιας αποχέτευσης ντους που αντικαθιστάτε. Εάν υπάρχουν τμήματα ραγισμένων σωληνώσεων, φροντίστε επίσης να αγοράσετε κομμάτι σωλήνα PVC που θα ταιριάζει ως αντικατάσταση του ραγισμένου τμήματος.

Βήμα 3: Αφαιρέστε την παλιά αποστράγγιση

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας αποχέτευσης ντους
Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας αποχέτευσης ντους.

Συνήθως υπάρχουν 2 ή 3 βίδες που συγκρατούν την υπάρχουσα αποστράγγιση στη θέση του στο πάτωμα του ντους σας. Αφαιρέστε τις βίδες με ένα κατσαβίδι και τραβήξτε προς τα πάνω το πώμα αποστράγγισης. Στη συνέχεια, τραβήξτε προς τα πάνω την αποχέτευση. Τώρα πρέπει να εκθέσετε τις σωληνώσεις από PVC.

Τα περισσότερα σπίτια σήμερα διαθέτουν σωλήνες PVC. Εάν δεν έχετε σωληνώσεις από PVC, θα εκθέσετε σωληνώσεις χαλκού. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τη σωλήνωση PVC για την αποστράγγιση και να την συνδέσετε με χαλκό. Μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ροή για να συνδέσετε το χαλκό στο PVC. Επιπλέον, θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο υλικό (προετοιμασία PVC) από ό, τι εάν οι σωληνώσεις σας είναι απλώς κατασκευασμένες από υλικό PVC.

Βήμα 4: Εφαρμόστε προετοιμασία PVC σε σωλήνες και αποστράγγιση PVC

Εφαρμόστε λίγο προπαρασκευαστικό PVC σε όλους τους σωλήνες PVC ή χαλκού. Θα πρέπει να εφαρμόσετε την προετοιμασία σε οποιαδήποτε τοποθεσία που θα ασφαλιστεί σε άλλο μέρος. Η προετοιμασία PVC έχει μοβ χρώμα και μπορεί να εξομαλυνθεί στους σωλήνες PVC. Πρέπει να αφήσετε το PVC να στεγνώσει τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πολύ πιο ασφαλούς δεσμού.

Βήμα 6: Τοποθετήστε και συναρμολογήστε την αποχέτευση

Τοποθετήστε τη νέα σωλήνωση αποστράγγισης PVC στα υδραυλικά του σπιτιού. Πιέστε ενάντια στα υδραυλικά. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε τη βάση αποστράγγισης. Η βάση αποστράγγισης πρέπει να ευθυγραμμίζεται πάνω από το σωλήνα. Χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι σας για να στερεώσετε τη βάση αποστράγγισης.

Βήμα 7: Συνδέστε την αποχέτευση

Συνδέστε την αποχέτευση με βίδες. Μερικοί από τους αγωγούς περιλαμβάνουν γλωττίδες και όχι βίδες και, εάν συμβαίνει αυτό, ασφαλίστε τις γλωττίδες στη θέση τους.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail