Εγκαταστήστε ένα πλακίδιο ντουζιέρας με πλακάκια

Τι θα χρειαστείτε Εάν εγκαθιστάτε ένα νέο ντους
Τι θα χρειαστείτε Εάν εγκαθιστάτε ένα νέο ντους, είναι σημαντικό να προσθέσετε μια καμπίνα ντους πλακιδίων.
Τι θα χρειαστείτε
  • Μεζούρα
  • Πλάκες 2x10,20 cm (2)
  • Σφυρί
  • Καρφιά
  • Μεταλλικό πηχάκι
  • Γουδί
  • Ευθεία
  • Πλακάκια ντους

Εάν εγκαθιστάτε ένα νέο ντους, είναι σημαντικό να προσθέσετε ένα πλακίδιο ντους. Αυτό το κομμάτι, τοποθετημένο στην άκρη του ντους σας, αποτρέπει τη διαρροή νερού στο πλάι του ντους σας στο πάτωμα. Μπορούν να είναι απλά ή κομψά για να ικανοποιήσουν τα γούστα σας.

Βήμα 1: Μετρήστε την απόσταση μεταξύ των τοίχων ντους

Πρώτα μετρήστε την απόσταση μεταξύ των 2 τοίχων ντους. Αυτή η απόσταση πρέπει να είναι παράλληλη με το χώρο που θα επιτρέπει μια πόρτα ντους ή μια πόρτα που θα μπορείτε να περάσετε από αυτήν. Το μήκος της μέτρησής σας θα είναι το ίδιο μήκος της συγκράτησης.

Βήμα 2: Δημιουργήστε τη βάση του πεζοδρομίου

Κόψτε τα 2 κομμάτια ξύλου 2x10,20 cm στο ίδιο μήκος με τις μετρήσεις σας. Στη συνέχεια, καρφώστε τα μαζί και τοποθετήστε τα στην είσοδο του ντους ανάμεσα στους 2 τοίχους. Καρφώστε τα με ασφάλεια στη βάση του ντους σας. Εάν έχετε ήδη πλακάσει το ντους σας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αδιάβροχη κόλλα ξυλουργών αντί για καρφιά για να στερεώσετε τις σανίδες στο ντους. Αφού ασφαλίσετε τις σανίδες στη βάση του ντους, τοποθετήστε το μεταλλικό πηχάκι πάνω τους και καρφώστε το στην μπροστινή σανίδα 2x10,20 cm.

Βήμα 3: Χρησιμοποιήστε κονίαμα ως σύνδεσμος

Δημιουργώντας αναρρόφηση μεταξύ των κομματιών
Μόλις εφαρμόσετε το κονίαμα, πατήστε το ίσιο άκρο στο πάνω μέρος των σανίδων, δημιουργώντας αναρρόφηση μεταξύ των κομματιών.

Ανακατέψτε μια συσκευασία κονιάματος με νερό έως ότου έχει πυκνή σύσταση. Απλώστε το κονίαμα πάνω από τις 2 σανίδες και το μεταλλικό πηχάκι, φροντίζοντας να καλύψετε ολόκληρο το κομμάτι. Εάν είναι δυνατόν, αφήστε το κονίαμα να έχει πάχος περίπου 2,50 cm.

Μόλις εφαρμόσετε το κονίαμα, πατήστε το ίσιο άκρο στο πάνω μέρος των σανίδων, δημιουργώντας αναρρόφηση μεταξύ των κομματιών. Ευθυγραμμίστε το κονίαμα έτσι ώστε να εκτείνεται 2 εκατοστά πέρα από την άκρη του μπλοκ. Βεβαιωθείτε ότι το ευθύγραμμο δημιουργεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια στο κονίαμα.

Φέρτε την ευθεία άκρη στο μπροστινό μέρος του ξύλινου μπλοκ και χρησιμοποιήστε το για να κάνετε το κονίαμα ομοιόμορφο και ίσιο. Αν προτιμάτε, μπορείτε να περιμένετε να προσθέσετε το κονίαμα σε αυτό το βήμα αντί να το κάνετε νωρίτερα στη διαδικασία. Μπορεί να κάνει το κονίαμα πιο εύκαμπτο και ευκολότερο στην εργασία.

Μόλις ολοκληρώσετε το μπροστινό μέρος, κάντε το πίσω μέρος του ξύλου με τον ίδιο τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι και οι 3 πλευρές είναι πλήρως καλυμμένες και ευθείες. Στη συνέχεια, αφήστε το κονίαμα να στεγνώσει πλήρως πριν προσθέσετε το πλακίδιο. Το κονίαμα διαρκεί συνήθως 45 λεπτά έως μια ώρα για να στεγνώσει. Εάν θέλετε να κάνετε τη διαδικασία πιο γρήγορη, μπορείτε να κρατήσετε ένα στεγνωτήρα μαλλιών πάνω από αυτό για 30 έως 45 λεπτά.

Μόλις στεγνώσει το κονίαμα, μπορείτε να προσθέσετε το ίδιο στυλ πλακιδίων πάνω από τα μπλοκ. Κάτι τέτοιο θα δώσει στο περίβλημά σας μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail