Πώς να εφαρμόσετε και να σφραγίσετε εποξειδικά ενέματα;

Σφραγίστε τους αρμούς με στεγανοποιητικό ενέματος
Μόλις στεγνώσει ο εποξειδικός ενέτης, σφραγίστε τους αρμούς με στεγανοποιητικό ενέματος.
Τι θα χρειαστείτε
  • Εποξειδικά ενέματα
  • Πλακάκια
  • Καουτσούκ ενέματα
  • Σφραγιστικό ενέματος
  • Σφουγγάρι

Υπάρχουν 2 είδη ενέματος που διατίθενται στο εμπόριο στην αγορά. Πρόκειται για ενέματα ρητίνης φουρανίου και εποξειδικό ρευστοκονίαμα. Το εποξειδικό ρευστοκονίαμα προτιμάται σε εργοτάξια και για την εγκατάσταση πλακιδίων επειδή είναι ένα σκληρό υλικό που αντέχει στην κυκλοφορία, καθιστώντας το πιο ανθεκτικό μακροπρόθεσμα.

Όταν το εποξικό σκληραίνει, γίνεται εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό. Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε πλακίδια, το εποξειδικό ρευστοκονίαμα θα προσφέρει ακόμη καλύτερη δουλειά. Η στεγανοποίηση του ενέματος είναι σημαντική για την κατασκευή πλακιδίων, καθώς ασφαλίζει τα πλακίδια στη θέση τους.

Βήμα 1: Επιλέξτε το σωστό εποξειδικό ρευστοκονίαμα

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές αποχρώσεις ενέματος που διατίθενται στην αγορά για να σας επιτρέψουν να ταιριάξετε το ρευστοκονίαμά σας με το χρώμα του πλακιδίου σας. Εάν έχετε πράσινα πλακάκια, μπορείτε να αγοράσετε ενέματα πράσινου χρώματος. Είναι καλύτερα να έχετε ένα σκούρο χρώμα ενέματα επειδή η βρωμιά θα είναι λιγότερο εμφανής. Θυμηθείτε ότι η βρωμιά θα βρει πάντα έναν τρόπο να εγκατασταθεί σε γωνίες.

Βήμα 2: Προετοιμάστε το ρευστοκονίαμα

Πρόκειται για ενέματα ρητίνης φουρανίου
Πρόκειται για ενέματα ρητίνης φουρανίου και εποξειδικό ρευστοκονίαμα.

Θα πρέπει να θεραπεύσετε το ρευστοκονίαμα σας προτού το χρησιμοποιήσετε. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ενώ περιμένετε να θεραπεύσει το ρευστοκονίαμά σας, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε τα πλακάκια σας. Καθαρίστε τις αρθρώσεις των πλακιδίων σας με ένα υγρό πανί για πιο καθαρή εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να κόβετε τα πλακίδια ανάλογα με τις διαστάσεις του δωματίου.

Βήμα 3: Εφαρμόστε το ρευστοκονίαμα

Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχένιο ρευστοκονίαμα για να εφαρμόσετε αρκετό ενέσιμο στο πίσω μέρος του πλακιδίου. Απλώστε το ρευστοκονίαμα στο πίσω μέρος του πλακιδίου και, στη συνέχεια, πιέστε το στο πάτωμα. Έχετε ένα σχέδιο. Μπορείτε πάντα να ξεκινήσετε από τη μέση του δωματίου και να φτάσετε στο πλάι. Μόλις τοποθετήσετε το πλακίδιο στη θέση του, συνεχίστε καθαρίζοντας τις άκρες του υπερβολικού ενέματος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκάβετε κάτω από τα πλακάκια. απλώς αφαιρέστε την περίσσεια που έχει συμπιεστεί από το πλακίδιο.

Βήμα 4: Εφαρμόστε ενέματα στις αρθρώσεις

Εφαρμόστε ενέματα μεταξύ των αρθρώσεων. Απλώς απλώστε ένα μικρό ρευστοκονίαμα με το λαστιχένιο ρευστοκονίαμα και μετά πιέστε το ρευστοκονίαμα μεταξύ των αρμών σε γραμμική κατεύθυνση. Κάτι τέτοιο θα ωθήσει τον ενέματα στις αρθρώσεις. Αφαιρέστε το υπερβολικό ρευστοκονίαμα με νερό πριν σκληρυνθεί. Αφήστε τα πλακίδια να σκληρύνουν στη θέση τους.

Βήμα 5: Σφραγίστε τις αρθρώσεις

Μόλις στεγνώσει ο εποξειδικός ενέτης, σφραγίστε τους αρμούς με στεγανοποιητικό ενέματος. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Καθαρίστε τα πλακάκια με ένα υγρό σφουγγάρι για να αποκαλύψετε το αριστούργημά σας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail