Πώς να φτιάξετε ένα οβάλ κομμάτι κουρτίνας ντους;

Μπορεί να εγκατασταθεί ένα οβάλ κουρτίνα ή ράβδο κουρτίνας
Αυτό που θα χρειαστείτε Για να αυξήσετε την ελκυστικότητα της μπανιέρας με ντους, μπορεί να εγκατασταθεί ένα οβάλ κουρτίνα ή ράβδο κουρτίνας.
Τι θα χρειαστείτε
  • Γάντια εργασίας
  • Κράνος συγκόλλησης
  • Δερμάτινη ποδιά
  • Επιτραπέζια μέγγενη
  • Φακό και δεξαμενές οξυακετυλενίου
  • Συγκολλητικός επιθετικός
  • Μεταλλική ράβδος

Για να αυξήσετε την ελκυστικότητα της μπανιέρας με ντους, μπορεί να εγκατασταθεί ένα οβάλ κουρτίνα ή ράβδο. Είναι ιδανικό για μπανιέρες και ντους που δεν εγκαθίστανται απευθείας από τοίχο και μπορούν να προστατεύσουν το νερό από το ράντισμα στα δάπεδα και στο υπόλοιπο μπάνιο. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας οβάλ κουρτίνα αντί να το αγοράσετε. Αυτό το έργο θα πρέπει να γίνει από όσους είναι εξοικειωμένοι με τη συγκόλληση, καθώς ο ακατάλληλος χειρισμός ενός φακού μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και είναι κίνδυνος πυρκαγιάς.

Βήμα 1: Τοποθετήστε τη ράβδο

Βάλτε τη μεταλλική ράβδο κασσίτερου μια επιτραπέζια μέγγενη, έτσι ώστε η περιοχή που θα θερμανθεί και να κυρτωθεί είναι ακριβώς πάνω από τις σιαγόνες της μέγγενης.

Βήμα 2: Λάβετε προληπτικά μέτρα

Φορέστε το κράνος συγκόλλησης για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας, μια δερμάτινη ποδιά πάνω από ένα μακρυμάνικο πουκάμισο, παντελόνι για να προστατεύσετε τα χέρια, τα πόδια και το σώμα σας και γάντια εργασίας για την προστασία των χεριών σας. Προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο, καθώς μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά είναι μακριά από το χώρο εργασίας.

Βήμα 3: Ανοίξτε το ακετυλένιο

Ανοίξτε πρώτα το ακετυλένιο, γυρίζοντάς το μόνο στη μέση. Στη συνέχεια, ανοίξτε τη βαλβίδα ρυθμιστή στα 5-psi, παρακολουθώντας προσεκτικά την ένδειξη πίεσης. Μετά από αυτό, ανοίξτε την κύρια βαλβίδα της δεξαμενής οξυγόνου εντελώς. Ανοίξτε τη βαλβίδα ρυθμιστή μέχρι να φτάσετε στα 10-psi.

Βήμα 4: Ανάψτε τη φλόγα

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας οβάλ κουρτίνα αντί να το αγοράσετε
Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας οβάλ κουρτίνα αντί να το αγοράσετε.

Ανοίξτε τις βαλβίδες του φακού και ανάψτε τη φλόγα. Ανοίξτε ελαφρά τη βαλβίδα του ακετυλενίου. Ελαφρύνετε το αέριο με έναν επιθετικό συγκόλλησης, βεβαιωθείτε ότι ο φακός είναι στραμμένος μακριά σας και μακριά από οτιδήποτε εύφλεκτο. Μόλις δεν εκπέμπεται σκούρος καπνός, ο φακός σας είναι σχεδόν έτοιμος. Αφού ανοίξετε τη βαλβίδα οξυγόνου, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόλις η φλόγα είναι ουδέτερη, μπλε φλόγα.

Βήμα 5: Θερμάνετε τη ράβδο

Ξεκινήστε να θερμαίνετε τη ράβδο στην περιοχή που θα λυγίσει. Μόλις η ράβδος μετατραπεί σε λαμπερό έντονο κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα, μπορεί να λυγίσει στο επιθυμητό σχήμα σας. Απενεργοποιήστε τις βαλβίδες πυρσού πριν κάνετε την άλλη πλευρά του οβάλ. Θυμηθείτε, για να σβήσετε το φακό πρέπει να απενεργοποιήσετε τη βαλβίδα οξυγόνου και μετά τη βαλβίδα ακετυλενίου.

Βήμα 6: Διαμορφώστε τη ράβδο

Διαμορφώστε τη ράβδο αρπάζοντας το άκρο της ράβδου. Μην πιάσετε ποτέ το θερμαινόμενο μέρος. Χρησιμοποιήστε τα γάντια σας και τραβήξτε το πάνω από το σαγόνι της μέγγενης για να το λυγίσετε. Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, διαμορφώστε τη ράβδο σε μισό οβάλ σε μία πλευρά.

Βήμα 7: Βυθίστε τη ράβδο

Βυθίστε το λυγισμένο ή διαμορφωμένο τμήμα της ράβδου σε κρύο νερό. Επαναλάβετε την άλλη πλευρά έως ότου επιτευχθεί το οβάλ σχήμα.

Βήμα 8: Εγκαταστήστε τη ράβδο

Μόλις η ράβδος κρυώσει και επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα, μπορεί να εγκατασταθεί στην οροφή χρησιμοποιώντας αγκύρια ειδικά κατασκευασμένα για οβάλ κουρτίνες ντους.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail