Πώς να εγκαταστήσετε τις βάσεις πετσετών στους τοίχους με πλακάκια;

Αλλά η τοποθέτησή τους σε τοίχους με πλακάκια παρουσιάζει μερικές μοναδικές προκλήσεις
Οι πιο βολικοί κάτοχοι πετσετών κρέμονται στον τοίχο, αλλά η τοποθέτησή τους σε τοίχους με πλακάκια παρουσιάζει μερικές μοναδικές προκλήσεις.
Τι θα χρειαστείτε
 • Ταινία ζωγράφων
 • Επίπεδο
 • Σιλικόνη καλαφατίσματος
 • Ράφια πετσετών
 • Αναζητητής σπουδών
 • Επίπεδο
 • Χαρτοταινία
 • Ηλεκτρικό τρυπάνι
 • Τρυπάνι καρβιδίου ή διαμαντιού
 • 0,60 cm σωληνοειδείς πλαστικές άγκυρες
 • Κατσαβίδι

Η θήκη για πετσέτες είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό στο μπάνιο. Οι πιο βολικοί κάτοχοι πετσετών κρέμονται στον τοίχο, αλλά η τοποθέτησή τους σε τοίχους με πλακάκια παρουσιάζει μερικές μοναδικές προκλήσεις.

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, επιλέξτε προσεκτικά μια βολική τοποθεσία για να κρεμάσετε τις πετσέτες. Εντοπίστε τα σε ένα μέρος που είναι εύκολα προσβάσιμο από το νεροχύτη, τη μπανιέρα και το ντους.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ραφιών πετσετών που μπορούν να εγκατασταθούν σε έναν τοίχο πλακιδίων. Αυτά περιλαμβάνουν ράφια που είναι κολλημένα στο πλακάκι και ράφια που εγκαθίστανται με διάτρηση στο πλακίδιο.

Μέθοδος 1: Ράφια για πετσέτες κόλλας

Βήμα 1: Προσδιορίστε την τοποθεσία

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τις κολλητικές κρεμάστρες στο ντους ή κοντά στο νεροχύτη, το ντους ή την μπανιέρα, οπότε καθορίστε πού θέλετε το ράφι πετσετών και σημειώστε τον τοίχο με ένα μικρό κομμάτι ταινίας ζωγράφου ή μολυβιού.

Βήμα 2: Μετρήστε και σημειώστε

Μόλις προσδιορίσετε τη γενική θέση της σχάρας πετσετών, μετρήστε την και το μέγεθος του τοίχου από τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι η σχάρα θα είναι στο κέντρο. Σημειώστε τη θέση καθεμιάς από τις υποστηρίξεις. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το επίπεδο για να βεβαιωθείτε ότι οι υποστηρίξεις θα είναι ομοιόμορφες και επίπεδες.

Βήμα 3: Επισυνάψτε την πρώτη υποστήριξη

Καθαρίστε την περιοχή με μετουσιωμένο αλκοόλ πριν χρησιμοποιήσετε 100% καλαφατίκι σιλικόνης στο πίσω μέρος του στηρίγματος. Τοποθετήστε το στη θέση του, χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση για να το τοποθετήσετε με ασφάλεια στο σωστό σημείο. Χρησιμοποιήστε την ταινία ζωγράφου ή κολλητική ταινία για να την κρατήσετε στη θέση της ενώ το καλαφάκι θεραπεύεται.

Μετά από μία ώρα, χρησιμοποιήστε το πιστόλι για να εφαρμόσετε μια χάντρα καλαφατιού γύρω από τη ραφή μεταξύ του τοίχου και του φωτιστικού. Ομαλή με ένα βρεγμένο δάχτυλο για να πάρει μια τακτοποιημένη εμφάνιση, σκουπίζοντας τυχόν περίσσεια με ένα υγρό πανί και αφήστε το να κολλήσει όλη τη νύχτα.

Βήμα 4: Συνδέστε τη γραμμή και τη δεύτερη υποστήριξη
Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ραφιών πετσετών που μπορούν να εγκατασταθούν σε έναν τοίχο πλακιδίων
Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ραφιών πετσετών που μπορούν να εγκατασταθούν σε έναν τοίχο πλακιδίων.

Μετά από τουλάχιστον 12 ώρες, καθαρίστε το σημείο για τη δεύτερη υποστήριξη και απλώστε το καλαφατί στο πίσω μέρος. Εισαγάγετε τη μπάρα της πετσέτας στην οπή του πρώτου στηρίγματος και μετά στη δεύτερη. Χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση, πιέστε το δεύτερο στήριγμα στη θέση του σύμφωνα με τα σημάδια που έχετε κάνει. Χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστό πριν δώσετε το καλαφάκι να στεγνώσει σε περίπτωση που πρέπει να ρυθμιστεί. Κολλήστε το στήριγμα στη θέση του και αφήστε το να καθίσει για μία ώρα. Καλαφατίστε και εξομαλύνετε την περίμετρο όπως κάνατε για το πρώτο και στη συνέχεια αφήστε το να σκληρύνει όλη τη νύχτα πριν αφαιρέσετε την ταινία. Αφήστε το καλαφάκι να σκληρυνθεί για 12 ακόμη ώρες προτού αφήσετε οποιοδήποτε νερό να το αγγίξει.

Μέθοδος 2: Διάτρηση στο πλακίδιο

Βήμα 1: Προσδιορίστε την τοποθεσία

Χρησιμοποιήστε έναν ανιχνευτή καρφιών για να εντοπίσετε τα στηρίγματα στον τοίχο και καθορίστε αν θα μπορείτε να συνδέσετε το ράφι πετσετών στα στηρίγματα με βάση το μήκος του. Εάν ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βίδες για να τοποθετήσετε το ράφι πετσετών. Αν όχι, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αγκύρια κοίλου τοίχου.

Κρατώντας το ράφι μέχρι τον τοίχο, σημειώστε τη θέση όπου θα το τοποθετήσετε.

Βήμα 2: Ισοπέψτε το ράφι

Ακόμα κρατώντας τη ράβδο μέχρι τον τοίχο, χρησιμοποιήστε ένα επίπεδο για να προσδιορίσετε ότι η τοποθέτηση στηρίγματος είναι επίπεδη. Βοηθά να έχουμε ένα δεύτερο άτομο για αυτό το βήμα. Μόλις το ράφι είναι επίπεδο, χρησιμοποιήστε ένα μολύβι γράσου ή κάποια ταινία κάλυψης για να επισημάνετε το πάνω και το κάτω μέρος των στηριγμάτων.

Βήμα 3: Τρυπήστε τρύπες για τα στηρίγματα

Μετρήστε τα στηρίγματα για να μάθετε πού πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα και, στη συνέχεια, σημειώστε τη θέση στο πλακίδιο. Χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία για να δημιουργήσετε ένα κομμάτι 2x5,10 cm στο σημείο όπου πρέπει να τρυπήσετε. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε μέσα από την κασέτα για να μεταφέρετε το σημάδι από το πλακίδιο στην κορυφή της κασέτας. Η ταινία κάλυψης εμποδίζει το τρυπάνι να παρακάμψει και να καταστρέψει το περιβάλλον πλακίδιο καθώς το βάλατε.

Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι καρβιδίου για κεραμικά πλακίδια ή ένα κομμάτι διαμαντιού για κεραμίδι από πορσελάνη, τρυπήστε αργά μέσα από το πλακίδιο και στον τοίχο στη σημειωμένη θέση. Εάν εγκαθιστάτε αγκύρια τοίχου, προσδιορίστε το μέγεθος του τρυπανιού που χρειάζεστε διαβάζοντας το πακέτο. Εάν τρυπάτε κατευθείαν σε ένα στήριγμα τοίχου, τότε τρυπήστε μια μικρή οπή πιλότου, μικρότερη από τη βίδα.

Βήμα 4: Άγκυρες τοίχου

Τοποθετήστε τις σωληνοειδείς άγκυρες τοίχου στον τοίχο αυτή τη στιγμή. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα σφυρί για να τα χτυπήσετε απαλά μέχρι να ξεπλυθούν με το πλακίδιο. Εάν δεν εισέλθουν με απαλό πάτημα, ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε ελαφρά την τρύπα λίγο.

Βήμα 5: Εγκαταστήστε τη βάση

Ολοκληρώστε την εγκατάσταση της θήκης πετσετών εγκαθιστώντας πρώτα ένα στήριγμα και, στη συνέχεια, εισάγοντας τη μπάρα πετσετών και εγκαθιστώντας την άλλη υποστήριξη όπως κάνατε στην πρώτη μέθοδο. Ελέγξτε το επίπεδο της μπάρας πετσετών καθώς πηγαίνετε.

Οι κάτοχοι πετσετών κάνουν μια ελκυστική και βολική προσθήκη στο μπάνιο και είναι εύκολο να εγκατασταθούν, ακόμη και σε κεραμικά ή πλακάκια από πορσελάνη.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail