Καλώς ήλθατε στο σπα του μπάνιου σας

Τα μπάνια δεν είναι τα μόνα πράγματα που μπορούν να μετατρέψουν ένα μπάνιο σε μια ζεστή περιβαλλοντική άνεση
Τα ντους και τα μπάνια δεν είναι τα μόνα πράγματα που μπορούν να μετατρέψουν ένα μπάνιο σε μια ζεστή περιβαλλοντική άνεση ενός σπα.

Μετά από μια κουραστική μέρα αντιμετώπισης του άγχους στην εργασία, θέλετε ένα μέρος όπου μπορείτε να ξεφύγετε από όλα. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού μετατρέπουν τα κύρια μπάνια τους σε πολυτελές καταφύγιο εντός του σπιτιού. Με νέα τεχνολογία και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να μετατρέψετε οποιοδήποτε μπάνιο σε ιδιωτικό καταφύγιο. Σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Αναδιαμορφωτών Οικιακών Κατασκευαστών, οι ιδιοκτήτες σπιτιού δημιουργούν ένα ιερό σαν σπα στο δικό τους μπάνιο, επενδύοντας ένα καλό χρηματικό ποσό για την αναδιαμόρφωση και αυξάνοντας την απόδοση τους έως και 90%.

Το διάστημα

Στο παρελθόν, τα μπάνια ήταν μικρά και στενά, και δεν θεωρούνταν ένα μέρος που θα περνούσατε πολύ χρόνο. Τώρα οι ιδιοκτήτες σπιτιού επεκτείνουν αυτόν τον χώρο για να φιλοξενήσουν όλες τις προσφορές που είναι διαθέσιμες για γαλήνη και ησυχία. Κατά την αναδιαμόρφωση, χρησιμοποιούν το χώρο των γειτονικών δωματίων για να επεκτείνουν το μπάνιο για χάρη του μυαλού και του σώματος.

Μια ατελείωτη σειρά από νέες έννοιες, όπως σάουνες ατμού ή ντους, πολλαπλές κεφαλές ντους, θεραπεία με λουτρό αέρα, μπανιέρες με αντανακλαστικά χρώματα και αρώματα, πολυτελείς νεροχύτες και τουαλέτες, ζεστά πατώματα και αθόρυβο εξαερισμό μπορεί να δώσει σε κάθε μπάνιο την καταπραϋντική άνεση που προσφέρει ένα σπα.

Η μπανιέρα

Οι μπανιέρες εμποτισμού και οι μπανιέρες αέρα και νερού έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη, φινιρίσματα και στυλ. Προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα σχημάτων που περιβάλλουν το σώμα αντί να βρίσκονται σε επίπεδη θέση και μπορούν είτε να τοποθετηθούν σε γωνία είτε να χωρέσουν σε χώρο μπανιέρας κανονικού μεγέθους. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν έναν συνδυασμό πίδακες νερού και πίδακες αέρα με τις πρόσθετες επιλογές για αυτήν την επιπλέον χαλάρωση.

Αεροπλάνα:

Μια δημοφιλής επιλογή στα υδρομασάζ είναι το αεριωθούμενο αεροπλάνο. Μια μπανιέρα με αεριωθούμενο αέρα εκπέμπει απαλές φυσαλίδες σαμπάνιας, αναγκάζοντας τον αέρα σε ρεύμα νερού υψηλής πίεσης. Με μια μπανιέρα με αέρα, μπορείτε να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία ενός σπα προσθέτοντας λάδια μπάνιου, θαλασσινά άλατα ή φυσαλίδες που δεν θα φράξουν ή θα καταστρέψουν το σύστημα. Ένα αεριωθούμενο σύστημα δεν κυκλοφορεί νερό, μειώνοντας τη συσσώρευση καταλοίπων και την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και μυκήτων. Αποτρέπει επίσης την απορρόφηση μαλλιών ή μικρών αντικειμένων στα ανοίγματα.

Πίδακες νερού:

Οι υδρομασάζ είναι μια άλλη επιλογή. Ένα τζετ νερού απορροφά το νερό και το πυροβολεί πίσω, δημιουργώντας ισχυρότερες εκρήξεις μέσω λιγότερων και μεγαλύτερων ανοιγμάτων, με δύναμη αρκετά μεγάλη για ένα αποτέλεσμα μασάζ. Ένα μειονέκτημα σε μια υδρομασάζ είναι η πιθανή ανάπτυξη μύκητα, μούχλας και βακτηρίων, επειδή το νερό από το σύστημα δεν αποστραγγίζεται πλήρως. Οι μπανιέρες με υδρομασάζ προσφέρουν θεραπευτικά μασάζ, αλλά απαιτείται σωστή συντήρηση για να έχει το πλήρες αποτέλεσμα σε κάθε χρήση. Λόγω της κυκλοφορίας, δεν είναι τόσο καλά για την προσθήκη λαδιών κλπ στο νερό.

Μπανιέρες:

Είναι πιο εύκολο από ποτέ να μετατρέψετε οποιοδήποτε μπάνιο σε ιδιωτικό καταφύγιο
Με νέα τεχνολογία και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, είναι πιο εύκολο από ποτέ να μετατρέψετε οποιοδήποτε μπάνιο σε ιδιωτικό καταφύγιο.

Μια άλλη δημοφιλής τάση δημιουργίας ενός απόλυτου τόπου ηρεμίας είναι να έχετε μπανιέρες αντί για μπανιέρες υδρομασάζ. Αυτές οι μπανιέρες γεμίζουν μέχρι το πηγούνι και βυθίζουν το σώμα σε ζεστό νερό. Ένα καλό παράδειγμα βαθιάς μπανιέρας είναι το ιαπωνικό βαρέλι ή μια μπανιέρα αντίκα. Οι μπανιέρες διατίθενται επίσης σε διάφορα μεγέθη, στυλ και φινιρίσματα, προσφέροντας πολυτέλεια και χαλάρωση.

Φως και θερμότητα:

Έχετε επίσης την επιλογή να προσθέσετε άλλα θεραπευτικά οφέλη. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν την προσθήκη χρωματοθεραπείας για διέγερση της διάθεσης, εγκαθιστώντας φώτα μέσα στην μπανιέρα που ελέγχεται από τηλεχειριστήριο. Η Χρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί τα χρώματα του ουράνιου τόξου ως ολιστικό θεραπευτή για να προσαρμόσει τη διάθεση και τα συναισθήματά σας. Οι μπανιέρες μπορούν επίσης να ενισχυθούν με ενσωματωμένους θερμαντήρες, οι οποίοι διατηρούν το νερό σε ζεστή θερμοκρασία.

Η ντουζιέρα

Απολαύστε τον παλμό πολλαπλών κεφαλών ντους που χτυπούν το σώμα σας από όλες τις κατευθύνσεις, κατακλύζετε τις κεφαλές ντους που πέφτουν απότομα για να σας εμποτίσουν από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα και έχοντας έναν λεπτό έλεγχο της θερμοκρασίας του νερού. Αναπτύξτε το ντους σας ώστε να χωράει άνετα σε 2 άτομα. Φυσικά, το ντους μπορεί επίσης να σφραγιστεί από το δάπεδο έως την οροφή και να εφοδιαστεί με ατμογεννήτρια. Συμπεριλάβετε έναν πάγκο για να καθίσετε ενώ ο ατμός γεμίζει το χώρο, δημιουργώντας μια προσωπική σάουνα.

Το πάτωμα

Τα ντους και τα μπάνια δεν είναι τα μόνα πράγματα που μπορούν να μετατρέψουν ένα μπάνιο σε μια ζεστή περιβαλλοντική άνεση ενός σπα. Το δάπεδο είναι επίσης μια σημαντική πτυχή. Εγκαταστήστε θερμαινόμενα στο δάπεδο συστήματα που λειτουργούν με ηλεκτρικό ή νερό κάτω από το δάπεδο και βγείτε από ένα ζεστό μπάνιο σε ένα ζεστό πάτωμα αντί να πατήσετε σε κρύο πλακάκι που στέλνει ρίγη πάνω στη σπονδυλική στήλη. Όχι μόνο αυτά τα δάπεδα προσθέτουν ζεστασιά στο πάτωμα, αλλά ζεσταίνουν ολόκληρο το δωμάτιο από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Ένα ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας σας προσφέρει μια σειρά από μουσική και προγράμματα ενώ χαλαρώνετε. Μπορείτε να έχετε τηλεόραση πίσω από καθρέφτες, αόρατη εκτός αν είναι ενεργοποιημένη, ραδιόφωνο ελεγχόμενη από αδιάβροχα τηλεχειριστήρια και ενσωματωμένα ηχεία τοίχου. Το ηχοσύστημα πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένο με θεραπεία ήχου.

Τα υδραυλικά και τα φωτιστικά

Η αναβάθμιση βρύσες, νεροχύτες και τουαλέτες συμβάλλει επίσης στην απόλυτη εμπειρία σπα. Πολλά νέα φωτιστικά έρχονται σε μοναδικά σχέδια και στυλ, βελτιώνοντας την εμφάνιση του μπάνιου ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι ο προϋπολογισμός αναδιαμόρφωσης. Υλικά όπως ο γρανίτης, ο χαλαζίας και το μάρμαρο προσφέρουν κλασική, πολυτελή εμφάνιση και νέες καινοτομίες σε χυμένο σκυρόδεμα προσφέρουν ένα εκλεπτυσμένο, μοντέρνο στιλ. Οι τουαλέτες αποτελούν σημαντικό στοιχείο του μπάνιου. Τα πολυτελή modles περιλαμβάνουν θερμαινόμενα καθίσματα, αυτοκαθαριζόμενο και ένα ενσωματωμένο σεντόνι. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δίνουν στις τουαλέτες τους τις δικές τους περιοχές, χτίζοντας τείχη γύρω τους.

Τα χρώματα και τα αξεσουάρ

Ολοκληρώστε το σπα σας με την άνεση. Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να αναλάβετε μόνο αυτά τα στοιχεία και να αφήσετε τις άλλες επιλογές για άλλη φορά. Η βαφή του μπάνιου σε απαλό ή παστέλ χρώμα μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση αρμονίας. Φέρτε αξεσουάρ, όπως κεριά αρωματοθεραπείας, καθρέφτες χωρίς ομίχλη, θερμαντήρες πετσετών ή νέο φωτισμό για να προσθέσετε στη χαλάρωση και την καταπραϋντική εμπειρία. Η αναβάθμιση του ντους με μια μονάδα που προσφέρει διαφορετικές ρυθμίσεις δημιουργεί μια φθηνή, αναζωογονητική εμπειρία σπα. Η επένδυση σε ένα φορητό τζετ σπα που προσκολλάται στο πλάι της μπανιέρας και απελευθερώνει φυσαλίδες αέρα γύρω από το σώμα είναι επίσης ένας φθηνός τρόπος για να πάρετε το μασάζ αποτέλεσμα μιας μπανιέρας με υδρομασάζ.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail