Εξοικονόμηση ενέργειας με θερμομονωτικούς πίνακες

Τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης μερικών θερμομονωτικών πλακών
Αν θέλετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα για τις ενεργειακές σας δαπάνες, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης μερικών θερμομονωτικών πλακών.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα για τις ενεργειακές σας δαπάνες, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης μερικών θερμομονωτικών πλακών. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται στον τοίχο και να αποτρέπουν τη θερμότητα από την έξοδο από το σπίτι, εμποδίζοντας παράλληλα την είσοδο κρύου αέρα στο σπίτι. Πολλή θερμότητα χάνεται μέσω κακώς μονωμένων τοίχων, οπότε η προσθήκη θερμομονωτικών πλακών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους της άντλησης θερμότητας από τον κλίβανο σας όλη την ημέρα, μόνο για να χαθούν όλα στην ατμόσφαιρα. Είτε προσπαθείτε να ζήσετε έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής, είτε απλώς θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς σας, η προσθήκη θερμομονωτικών πλακών στο σπίτι σας μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Τι είναι οι θερμομονωτικές σανίδες

Οι θερμομονωτικές σανίδες είναι κατασκευασμένες από άκαμπτο αφρό, διαμορφωμένες σε μεγάλα κομμάτια σανίδας, παρόμοιου μεγέθους με πάνελ τοίχου στο σπίτι σας. Βοηθούν τους κατασκευαστές όχι μόνο παρέχοντας μια καλή πηγή μόνωσης, διατηρώντας τη θερμότητα μέσα στο σπίτι, αλλά επίσης είναι αρκετά σκληροί για να προσθέσουν κάποια δύναμη στη δομή του σπιτιού. Ο αφρός είναι κατασκευασμένος από διάφορα διαφορετικά υλικά, όπως πολυστυρένιο, πολυουρεθάνη και πολυϊσοκυανουρικό. Το χαρτόνι από πολυστυρένιο είναι κατασκευασμένο από το ίδιο υλικό με τα καθημερινά είδη, όπως φλιτζάνια καφέ.

Επιλογή πλακών θερμομόνωσης

Έτσι ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τις αντέξουν οικονομικά
Σε σύγκριση με σπρέι αφρού, οι σανίδες θερμομόνωσης είναι πρακτικές και φθηνές, έτσι ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τις αντέξουν οικονομικά.

Αυτές οι σανίδες γίνονται πιο δημοφιλείς, καθώς οι άνθρωποι εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ιδέα της μόνωσης των τοίχων σε νέα πρότυπα. Οι πλάκες θερμικής μόνωσης είναι αρκετά εύκολο να τοποθετηθούν και δεν χρησιμοποιούν υαλοβάμβακα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ίνες υαλοβάμβακα στον αέρα κατά την εγκατάσταση, καθιστώντας το πολύ πιο ασφαλές για τα μέλη της οικογένειας. Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους τύπους μόνωσης, δεν θα κρεμάσει μόλις κολληθεί στη θέση του και είναι συγκριτικά φθηνό, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να βελτιώσετε το σπίτι σας για πολύ λιγότερο από ό, τι συνήθως θα περίμενε κανείς. Σε σύγκριση με σπρέι αφρού, οι σανίδες θερμομόνωσης είναι πρακτικές και φθηνές, έτσι ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να τις αντέξουν οικονομικά. Αυτά τα θετικά έχουν κάνει πολλούς ανθρώπους να αποφασίσουν ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους τύπους μονωτικών πλακών στο σπίτι τους.

Μειονεκτήματα θερμομονωτικών πλακών

Παρά τη χρησιμότητά τους, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στις θερμομονωτικές πλακέτες που κάνουν τους ανθρώπους απρόθυμους να τους εγκαταστήσουν. Πρώτον, οι σανίδες είναι προ-κομμένες, κάτι που δεν είναι πάντα βολικό όταν έχετε κενά διαφορετικού μεγέθους στους τοίχους σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι έχετε ένα προ-κομμένο χαρτόνι που είναι πολύ μικρό για τον προτεινόμενο χώρο, πράγμα που σημαίνει ότι η μόνωση μειώνεται λόγω διαρροής αέρα γύρω από τις άκρες του υλικού. Επίσης, μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στον πίνακα εάν δεν χρησιμοποιείτε το σωστό είδος κόλλας για την εργασία. Μόνο ένα αφρώδες υλικό κόλλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως το PL 300, καθώς άλλοι τύποι κόλλας μπορούν πραγματικά να διαλύσουν τον αφρό, καθιστώντας τον άχρηστο ως μόνωση. Επιπλέον, η πλακέτα αφρού μπορεί να φιλοξενήσει έντομα, καθώς αυτά μπορούν εύκολα να διοχετεύονται μέσω πλακών μόνωσης αφρού, και αυτή η αδυναμία της σανίδας τα καθιστά πιο κατάλληλα για χρήση μόνο σε εσωτερικούς τοίχους. Αυτά τα μειονεκτήματα καθιστούν περισσότερο έναν αγώνα για την τοποθέτηση της μόνωσης.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail