3 επιλογές μπανιέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες

Όλες οι μπανιέρες για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι εξοπλισμένες με ντους χειρός
Όλες οι μπανιέρες για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι εξοπλισμένες με ντους χειρός, αλλά ορισμένα μοντέλα διαθέτουν επίσης ψεκασμό και κουρτίνα ντους.

Οι μπανιέρες εύκολης πρόσβασης, που ονομάζονται επίσης μπανιέρες με αναπηρία, κάνουν τη ζωή ευκολότερη για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Παρέχουν ασφάλεια, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια σε άτομα με κινητικές προκλήσεις.

Οι μπανιέρες για άτομα με ειδικές ανάγκες διατίθενται σε διάφορες μάρκες και μοντέλα, αλλά έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως ράβδοι αρπάγης, πρόσβαση στο δωμάτιο, ντους χειρός, δάπεδο αντιολισθητικό, κλειδαριές διαρροής και θερμοστατικό έλεγχο θερμοκρασίας.

Αναδιαμόρφωση μιας κανονικής μπανιέρας

Υπάρχουν 2 τρόποι για να φιλοξενήσετε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Το πρώτο είναι η εγκατάσταση μπανιέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το δεύτερο είναι λιγότερο ακριβό, αλλά προσφέρει λιγότερες επιλογές. Απαιτεί την αφαίρεση ενός μέρους του εξωτερικού τοιχώματος της μπανιέρας και την τοποθέτηση ενός περιθωρίου πάνω από το άνοιγμα για να επιτρέπεται η είσοδος. Για περισσότερη άνεση, μπορεί να τοποθετηθεί μια στεγανή πόρτα για να διασφαλιστεί ότι η μπανιέρα είναι σφραγισμένη.

Εξαιρετικά βαθιές μπανιέρες με μειονεκτήματα

Η πολύ βαθιά μπανιέρα έχει το ίδιο ύψος με τον κανονικό πάγκο μπάνιου. Επιτρέπει το μπάνιο ενώ κάθεστε. Ο χρήστης μπαίνει στην μπανιέρα πάνω από ένα κατώφλι που είναι 15 εκατοστά πάνω από το έδαφος και κάθεται πάνω από ένα καλούπι. Όταν η πόρτα σφραγίζεται καλά, ο χρήστης μπορεί να ανοίξει το νερό και να γεμίσει την μπανιέρα μέχρι το ύψος του ώμου. Αυτές οι μπανιέρες διατίθενται σε διάφορα μοντέλα. Ορισμένα έχουν τετράγωνο σχήμα, ενώ άλλα μοιάζουν με κανονικές μπανιέρες. Άλλα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικά καθίσματα.

Μπανιέρες για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα

Εξαιρετικά βαθιές μπανιέρες με μειονεκτήματα
Εξαιρετικά βαθιές μπανιέρες με μειονεκτήματα.

Τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα μπορούν να επιλέξουν μια μπανιέρα εύκολης πρόσβασης, εξοπλισμένη με μια πόρτα που ανοίγει προς τα έξω. Ορισμένα μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με καρέκλα καθίσματος και περιστροφής που διευκολύνει τη μεταφορά.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Όλες οι μπανιέρες για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι εξοπλισμένες με ντους χειρός, αλλά ορισμένα μοντέλα διαθέτουν επίσης ψεκασμό και κουρτίνα ντους. Ορισμένες μπανιέρες είναι εξοπλισμένες με ξεχωριστά χειριστήρια για την κεφαλή ντους και το γέμισμα μπανιέρας. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς το νερό που ψεκάζεται στο πρόσωπο του χρήστη πρέπει να είναι πιο κρύο από τη μέση θερμοκρασία του μπάνιου. Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε μια μπανιέρα που διαθέτει ένα ρυθμιζόμενο ύψος ακροφύσιο ντους. Το ακροφύσιο είναι προσαρτημένο σε συρόμενη τροχιά, έτσι ώστε ο χρήστης να το προσαρμόζει στην πιο άνετη θέση.

Οι χειρολαβές ή οι ράγες επιτρέπουν την ασφαλέστερη χρήση της μπανιέρας για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το αντιολισθητικό δάπεδο είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που αυξάνει την ασφάλεια των μπανιέρας με ειδικές ανάγκες. Οι μοντέρνες μπανιέρες διαθέτουν δάπεδο με υφή που μερικές φορές δεν επαρκούν για ασφαλή βάση. Τα αντιολισθητικά χαρακτηριστικά είναι εύκολο να ενσωματωθούν και μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια. Τέλος, οι μπανιέρες με πίδακες νερού είναι ιδανικές για μασάζ. Μπορούν διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και να απαλύνει δυσκαμψία στους μυς.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail