Εγκατάσταση χύτευσης κορώνας: πώς να καλαφάρετε το καλούπι

Αυτό που θα χρειαστείτε Ένα από τα τελικά βήματα για την τοποθέτηση της στεφάνης είναι η λειτουργία μίας
Αυτό που θα χρειαστείτε Ένα από τα τελικά βήματα για την τοποθέτηση της στεφάνης είναι η λειτουργία μίας χάντρας καλαφατίσματος στα κενά μεταξύ της χύτευσης και των τοίχων και της οροφής.
Τι θα χρειαστείτε
  • Σωλήνας (ες) σιλικόνης
  • Καλαφατίζοντας όπλο
  • Βοηθητικό μαχαίρι
  • Σκάλα
  • Αγορά πανιών

Ένα από τα τελικά βήματα για την τοποθέτηση της στεφάνης είναι η λειτουργία μιας χάντρας καλαφατίσματος στα κενά μεταξύ της χύτευσης και των τοίχων και της οροφής. Για νέες εγκαταστάσεις, το καλαφάκι πρέπει να εφαρμόζεται πριν από τη βαφή. Για λόγους συντήρησης, το καλαφάκι χρησιμοποιείται για να γεμίσει χώρους που αναπτύσσονται λόγω της φυσικής διαστολής και συστολής του διακοσμητικού ξύλου. Καλύπτει τα κενά, ενώ παραμένει ευέλικτο, επιτρέποντας στο ξύλινο δωμάτιο να προσαρμόζεται. Η γνώση της σωστής εκτέλεσης μιας χάντρας είναι μια βασική ικανότητα που θα σας εξυπηρετήσει καλά σε πολλές περιοχές του σπιτιού. Εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε όπως κάθε άλλο.

Βήμα 1: Φορτώστε το πιστόλι

Μόλις κολλήσει το στέμμα σας στον τοίχο και είναι έτοιμο για φινίρισμα, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε το καλαφατί. Κρατήστε το πυροβόλο όπλο από τη λαβή και με τον αντίχειρά σας, πιέστε το χαλύβδινο ράβδο απελευθέρωσης και τραβήξτε τη ράβδο μέχρι το πίσω μέρος. Τοποθετήστε τον ανοιγμένο σωλήνα καλαφατοποίησης σιλικόνης στο περίβλημα του πυροβόλου όπλου. Η άκρη του σωλήνα του καλαφατιού πρέπει να χωράει μέσα από την εγκοπή στο μπροστινό μέρος του περιβλήματος. Μόλις περάσει το άκρο, τοποθετήστε το πίσω άκρο του σωλήνα καλαφατίσματος πάνω από την κυκλική πλάκα πίεσης που είναι προσαρτημένη στη χαλύβδινη ράβδο. Μετακινήστε τη χαλύβδινη ράβδο προς τα εμπρός έτσι ώστε ο σωλήνας να συγκρατείται στη θέση του χωρίς υπερβολική ταλάντωση.

Βήμα 2: Κόψτε την άκρη

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό μαχαίρι, κόψτε ένα μικρό τμήμα του άκρου του σωλήνα υπό γωνία 45 μοιρών προς τα κάτω. Η προκύπτουσα οπή πρέπει να έχει διάμετρο περίπου 0,60 cm.

Βήμα 3: Τοποθετήστε τη σκάλα

Χρησιμοποιήστε το καθαρό πανί για να σκουπίσετε ένα υπερβολικό καλαφάκι που μπορεί να έχει καταλήξει
Χρησιμοποιήστε το καθαρό πανί για να σκουπίσετε ένα υπερβολικό καλαφάκι που μπορεί να έχει καταλήξει στον τοίχο ή χύτευση.

Ανάλογα με το πού θα ξεκινήσετε το δωμάτιο, μετακινήστε τη σκάλα σε ένα βολικό σημείο όπου μπορείτε να ξεκινήσετε μια χάντρα και να την τρέξετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Με άλλα λόγια, εάν ξεκινάτε σε μια γωνία, μην εγκαταστήσετε τη σκάλα ακριβώς κάτω από τη γωνία, αλλά λίγο μακριά από τον τοίχο. Είναι πάντα ευκολότερο και λιγότερο άχρηστο να τρέχετε μια συνεχή χάντρα καλαφατιού όπου μπορείτε.

Βήμα 4: Εκτελέστε την πρώτη σας χάντρα

Μόλις ετοιμαστεί, αντλήστε τη σκανδάλη του πυροβόλου όπλου μέχρι να νιώσετε τη δύναμη της πλάκας πίεσης στο πίσω άκρο του σωλήνα. Σε αυτό το σημείο. το καλαφάκι θα αρχίσει να συμπιέζεται μέσω του ανοίγματος στην άκρη. Δίνοντας ομοιόμορφη πίεση στη σκανδάλη, εκτελέστε μια συνεχή χάντρα καλαφατίσματος κατά μήκος του κενού μεταξύ του καλουπιού και του τοίχου.

Βήμα 5: Ομαλή χάντρα με το δάχτυλό σας

Στη συνέχεια, τρέξτε το δείκτη σας πάνω από τη φρέσκια χάντρα του καλαφατιού για να το εξομαλύνετε και ακόμη και σε σχέση με τις παρακείμενες επιφάνειες. Το δάχτυλό σας είναι καλύτερο για αυτό από ένα κουρέλι, επειδή έχετε περισσότερο έλεγχο και μπορείτε να αισθανθείτε το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το καθαρό πανί για να σκουπίσετε ένα υπερβολικό καλαφάκι που μπορεί να έχει καταλήξει στον τοίχο ή χύτευση.

Βήμα 6: Επαναλάβετε για άλλα κενά

Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για όλα τα κενά. Λάβετε υπόψη ότι το καλαφάκι μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει το άκρο ακόμα και όταν δεν πατηθεί η σκανδάλη. Κρατήστε ή τοποθετήστε το όπλο σε όρθια θέση μεταξύ των εφαρμογών, ώστε να σπαταλάτε όσο το δυνατόν λιγότερο.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail