5 κοινά είδη γάντζων κουρτίνας ντους

Τα άγκιστρα κουρτίνας ντους περιέχουν σχέδιο στο ένα άκρο του γάντζου που βγαίνει από την οπή κουρτίνας
Τα άγκιστρα κουρτίνας ντους περιέχουν σχέδιο στο ένα άκρο του γάντζου που βγαίνει από την οπή κουρτίνας ντους στο εξωτερικό της κουρτίνας.

Μπορείτε να αποκτήσετε πολλά σχήματα και στυλ γάντζων κουρτίνας ντους. Παρόλο που το κύριο μέλημά σας μπορεί να είναι το σωστό χρώμα, το μέγεθος και ο αριθμός, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα άλλα πράγματα πριν αγοράσετε. Οι κουρτίνες ντους έρχονται με 12 τρύπες, αλλά δεν θα το κάνουν όλοι οι δακτύλιοι ντους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε 12 δαχτυλίδια στο σετ σας. Εάν αγοράσετε κουρτίνα ντους χωρίς άγκιστρο ή άγκιστρο, δεν θα χρειαστείτε δαχτυλίδια. Η κουρτίνα του ντους θα κολλήσει στη ράβδο ντους με ταινίες Velcro, ή σύροντας την ίδια τη ράβδο μέσω των δακτυλίων στην κουρτίνα ντους.

Δαχτυλίδια ντους ή γάντζους ντους;

Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε δαχτυλίδια κουρτίνας ντους ως άγκιστρα. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα όνομα για ένα στυλ κουρτίνας κουρτίνας ντους. Τα δαχτυλίδια γενικά περικυκλώνουν τη ράβδο ντους, ενώ τα άγκιστρα κυριολεκτικά συνδέονται πάνω από τη ράβδο. Οι γάντζοι έχουν συχνά διακοσμητικό κουμπί ή επιφάνεια, συνήθως γλυπτική, στο άκρο του γάντζου που βγαίνει από τη στρόφιγγα ή την τρύπα και βλέπει έξω από την κουρτίνα του ντους.

Τα δαχτυλίδια είναι λιγότερο διακοσμητικά, απλώς κρατώντας την κουρτίνα στη ράβδο. Ορισμένες θεραπείες ντους χρησιμοποιούν δακτυλίους για να συγκρατούν μια επένδυση σε μια ράβδο και αγκίστρια για να συγκρατούν την εξωτερική κουρτίνα. Μόνο τα άγκιστρα φαίνονται και είναι συνήθως διακοσμητικά και συχνά ταιριάζουν ή συμπληρώνουν την κουρτίνα. Για παράδειγμα, θαλάσσια όστρακα στο γάντζο του ντους μπορεί να τονίσουν μια κουρτίνα ντους με θέα στη θάλασσα.

Να συγκρατούν την κουρτίνα του ντους ή την επένδυση στη ράβδο
Τα δαχτυλίδια και τα άγκιστρα έχουν και έναν βασικό σκοπό, να συγκρατούν την κουρτίνα του ντους ή την επένδυση στη ράβδο.

Δεν χρειάζεστε δαχτυλίδια ή γάντζους σχεδιαστών, αλλά η μισή απόλαυση της δημιουργίας μιας θεραπείας ντους έχει κάτι που φαίνεται τουλάχιστον τόσο καλό όσο λειτουργεί. Τα δαχτυλίδια και τα άγκιστρα έχουν και έναν βασικό σκοπό, να συγκρατούν την κουρτίνα του ντους ή την επένδυση στη ράβδο. Επιτρέπουν επίσης στο χρήστη να σύρει την κουρτίνα πίσω για ασφαλή και εύκολη έξοδο ή είσοδο στο ντους. Δαχτυλίδια που αρπάζουν, μπλοκάρουν ή κολλούν, έχουν ως αποτέλεσμα σκισμένες κουρτίνες ή ακόμη και πτώσεις.

Εάν ο προϋπολογισμός σας θα αναλάβει το κόστος, αναζητήστε κυλινδρικά δαχτυλίδια ή γλιστρά. Αυτοί οι μεταλλικοί δακτύλιοι έχουν κυλινδρικές μπάλες στον δακτύλιο που επιτρέπουν στους δακτυλίους να κινούνται εύκολα σε οποιαδήποτε ράβδο ντους. Συνήθως κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι μια πιο ακριβή εναλλακτική λύση, αλλά δεν σκουριάζουν.

Τύποι δημοφιλών δακτυλίων και αγκιστριών κουρτίνας ντους

Τα power glides είναι δακτυλιοειδείς μεταλλικοί δακτύλιοι σε σχήμα δακρύων με συνημμένα ρουλεμάν ή κυλίνδρους που επιτρέπουν στους δακτυλίους να κινούνται ομαλά πάνω από οποιαδήποτε ράβδο ντους. Τα πλαστικά άγκιστρα κουρτίνας ντους είναι γενικά φθηνά. Οι γάντζοι μπορεί να έχουν τη μορφή ερωτηματικού ή "S." Τα συρμάτινα δαχτυλίδια κουμπώνονται ή στερεώνονται. Είναι επίσης φθηνά, αλλά μπορεί να σκουριάσουν νωρίτερα. Οι πλαστικοί δακτύλιοι που κουμπώνουν περικυκλώνουν τη ράβδο ντους και κλείνουν από μόνα τους. Ανοίγουν με περιστροφή ή θραύση. Τα άγκιστρα κουρτίνας ντους περιέχουν σχέδιο στο ένα άκρο του γάντζου που βγαίνει από την οπή κουρτίνας ντους στο εξωτερικό της κουρτίνας.

FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail